סגור
חניון תת קרקעי חניה מקורה
חניון תת קרקעי. יוני 2019 שינתה העירייה את סיווג הארנונה על החניות וקבעה כי התשלום עליהן יהיה כמו שימוש עיקרי (צילום: עמית שעל)

עיריית רחובות תחויב לבחון את תעריף הארנונה על חניות מקורות

ההחלטה ניתנה לאחר שעשרות חברות ובעלי עסקים עתרו נגד העירייה בטענה שב־2019 היא העלתה את התעריף פי ארבעה, מ־77 שקל למ"ר ל־311 שקל למ"ר

בית המשפט חייב את עיריית רחובות לבחון מחדש את תעריף הארנונה שהיא קבעה לחניות תת־קרקעיות ומקורות ולשטחי המעבר הנלווים להן. ההחלטה ניתנה לאחר שעשרות חברות ובעלי עסקים עתרו נגד העירייה בטענה שב־2019 היא העלתה את התעריף פי ארבעה, מ־77 שקל למ"ר ל־311 שקל למ"ר.
העתירה הוגשה על ידי 57 עותרים שמחזיקים בחניות במבנים שאינם מיועדים למגורים. ביוני 2019 שינתה העירייה את סיווג הארנונה על החניות וקבעה כי התשלום עליהן יהיה כמו שימוש עיקרי. העותרים, המיוצגים על ידי משרד עו"ד בן אליעזר ושות', טענו כי ההחלטה התקבלה על ידי מינהל הארנונה ללא דיון במועצה ואישור שרים. עוד נטען כי מדובר באפליה לרעה בהשוואה לחניות בלתי מקורות ובהשוואה למעברים בקומות עיליות.
מנגד, העירייה טענה כי בסמכותה לשנות סיווג ארנונה של נכס במסגרת שומת הארנונה, וכן שההליך נעשה על יסוד ייעוץ משפטי וסקר נכסים, ואין צורך באישור מועצת העירייה או אישור שרים. עוד טענה העירייה שסיווג שטחי החניות נדון במסגרת העררים בפני ועדת הערר, ושם העירייה כבר נימקה את השינוי.
שופטת בית המשפט המחוזי מרכז איריס רבינוביץ ברון קיבלה את עמדת העירייה שאין צורך באישור שרים, וכי העירייה רשאית לשנות סיווג ארנונה, אך קבעה כי היה על העירייה לבדוק את סבירות התעריף שעתיד לחול על שטחי החניות המקורות, שכן ברחובות קיים הפרש חריג בהשוואה לרשויות אחרות בין החיוב של חניות מקורות לחניות בלתי מקורות. בנוגע לסיווג המעברים נקבע שהשאלה צריכה להתברר בוועדת הערר.