העליון העניק לעמוס לוזון ניצחון באחת התביעות נגד משה צאיג: לא ישיב לו כסף
העליון העניק לעמוס לוזון ניצחון באחת התביעות נגד משה צאיג: לא ישיב לו כסף
מדובר באחת המחלקות הישנות ביניהם שהיא סביב מכירתה הכפויה של קרקע בשכונת נווה עוז בפ"ת וקרקעות נוספות שהחזיקו השניים יחד בעבר. העליון קבע כי לוזון אינו צריך לשלם לצאיג כ-7 מיליון שקל, כפי שקבע המחוזי
לאחר כעשור של התנצחות משפטית בין השותפים העסקיים לשעבר עמוס לוזון ומשה צאיג, בית המשפט העליון קיבל את ערעורו של נגד צאיג, וביטל פסק דין של בית המשפט המחוזי מרכז, שניתן ב-2019 בתביעה שהגיש צאיג נגד לוזון.
צאיג, איש עסקים ישראלי שמתגורר בפנמה ולוזון יזם נדל"ן ומבעלי מכבי פתח תקווה, החלו את השותפות ביניהם בשנות התשעים (יחד עם שותף שלישי - אברהם קייזמן, אביו של עדי קייזמן) ובתחילת שנות ה-2000 התגלעה בין השניים מחלוקת עסקית הנוגעת לחלקו של צאיג בבעלות על הקרקעות שברשותם. מאז ועד היום הגישו השניים כ-10 תביעות וערעורים על מספר פסקי דין הנוגעים לעניינם.
במקרה הנוכחי, דנו שופטי העליון, דפנה ברק ארז, ג'ורג' קרא ועופר גרוסקופף, ב-4 ערעורים שהוגשו לבית המשפט ביחס לשני פסקי דין של בתי משפט מחוזיים (ת"א ומרכז).
במרכז הסכסוך עומדת מחלוקת סביב הליך של מימוש בכפיה שבו נקט בנק דיסקונט לגבי קרקע של השניים בשכונת נווה עוז במערב פתח תקווה, על מנת לפרוע הלוואה שהעמיד להם ב-2002 כדי לרכוש את הקרקע במלואה מידי השותף השלישי (קייזמן).
בפסק הדין של המחוזי בת"א נקבע כי לוזון ישיב את מרבית ההלוואה ואילו צאיג נדרש לשאת רק בשישית מהסכום. לוזון שילם לצאיג כ-6 מיליון שקל אבל טען כי חויב בשוגג ב-300 אלף שקל יותר.
בביהמ"ש המחוזי מרכז נידונה תביעה של צאיג הנוגעת לשווי הקרקע שבה טען כי מגיע לו הפער שבין המכירה הכפויה לשווי הקרקע בפועל, סכום שלטענתו מגיע ל-22 מיליון שקל. בנוסף טען לדמי שימוש על הקרקע ולסכום נוסף בשל שימוש לכאורה של לוזון בשעבוד הקרקע. בית המשפט קבע במקרה זה כי על לוזון לשלם לצאיג כ-7 מיליון שקל.
"נפלו פגמים בהחלטות של בתי המשפט"
אלא שבהחלטה הנוכחית בעליון קובעים השופטים, כי נפלו פגמים בהחלטות של בתי המשפט המחוזיים. כך נקבע, כי המחוזי מרכז היה צריך לנכות את הסכום שהתקבל מהמכירה הכפויה של הקרקע. ולפי השופטים במידה והיו מחשבים זאת בצורה הנכונה לתפיסתם היו מגיעים למסקנה כי לא נגרם לצאיג נזק בעקבות המכירה הכפויה של הקרקע בפתח תקווה. כן נכתב, כי אין הצדקה שלוזון ישלם את ההצמדה ואת הריבית על חלקו ועל ההפרשים בסכומים.
לפיכך, העליון קבע שצאיג ישיב ללוזון כ-540 אלף שקל על הוצאות ופערים שלא חושבו כשורה בהחלטות המחוזי.
כאמור, אין זה סוף פסוק בין השניים. גם כיום בבית המשפט המחוזי מרכז מתנהלת תביעה של לוזון במסגרתה הוא טוען כי צאיג חייב לו סכום של כ-20 מיליון שקל על כך שקיבל זכויות בקרקעות למרות שלא שילם עליהן את חלקו.
עמוס לוזון יוצג ע"י עו"ד ירון קוסטליץ, אביעד שאולזון ודניאל רוזנבלום ממשרד קוסטליץ ושות'. משה צאיג יוצג ע"י עו"ד יואב נרי ממשרד נרי ושות'.