סגור

הנדל"ן הלוהט ביותר בארה"ב נמצא דווקא לגדות אגם באיידהו

החיפוש אחר איכות חיים ויוקר מחיה נמוך בעקבות הקורונה הוביל משפרי דיור לקור ד'אלן, שם זינקו מחירי הבתים ב־27% בשנה החולפת. ערים נוספות בדירוג השווקים הנחשקים: אוסטין, טקסס ובילינגס, מונטנה

העיר הציורית בת 166 אלף התושבים קור ד'אלן, השוכנת לגדות אגם באיידהו, כבשה את צמרת הלהיטים החדשים בשוק הנדל"ן למגורים בארה"ב, זאת על פי דירוג שפורסם שלשום. הדירוג של "וול סטריט ג'ורנל" ומדד שוקי הדיור של Realtor.com מזהה את האזורים העירוניים המובילים עבור רוכשי בתים המחפשים לשדרג את איכות חייהם.

אחרי קור ד'אלן, הערים הלוהטות החדשות בדירוג הן אוסטין, טקסס, ספרינגפילד, אוהיו ובילינגס, מונטנה. נועלת את החמישיה הפותחת — ספוקיין וושינגטון, הגובלת בקור ד'אלן.
המדד המשולב מדרג 300 אזורים עירוניים מובילים ומשקלל נתונים כלכליים ונתוני סגנון חיים, כולל שיעור אבטלה, רמות שכר, זמני נסיעה לעבודה וזמינות הלוואות לעסקים קטנים. בפברואר האחרון, האבטלה בקור ד'אלן עמדה על 4.3% לעומת ממוצע ארצי של 6%. ברבעון השלישי של 2020, השכר הממוצע השבועי עמד על 824 דולר, לעומת 1,173 דולר ברמה הארצית.
לפי הנתונים, מחירי הבתים בעשרת השווקים המובילים המופיעים במדד המשולב זינקו בשיעור ממוצע של 27% בשנה החולפת, זאת לעומת 14% עלייה ברמה הארצית, כך לפי דניאל הייל, כלכלנית ראשית ב־Realtor.com.

3 צפייה בגלריה
קור ד'אלן איידהו
קור ד'אלן איידהו
קור ד'אלן איידהו
(צילום: שאטרסטוק)
מגיעים בעיקר מלוס אנג'לס
רוכשים ממדינות אחרות במערב ארה"ב עוברים בהמוניהם לצפון איידהו בחיפוש אחר יוקר מחיה נמוך יותר וסביבה עירונית נוחה, אך לא סואנת. כך לפי קריסטן ג'ונסון, סוכנת נדל"ן בסנצ'ורי 21 בוטלר ושות', בקור ד'אלן. גם מי שבאפשרותם לעבוד מהבית, מחפשים לשדרג את רמת חייהם, ציינה.
"אפילו שמדובר בעיר, יש בה את הערכים הללו של עיר קטנה", אמרה ארין אוואנס, שעברה לקור ד'אלן בדצמבר, מפורסט גרוב, אורגון, אחרי שבעלה קיבל משרה בבית חולים סמוך. "האנשים ידידותיים. אתה מרגיש שזה קצת יותר בטוח", אמרה. הזוג רכש בית בן ארבעה חדרים בנובמבר, שכולל יחידת דיור במרתף, אותה הם מתכננים להשכיר.
בעקבות הביקושים הערים, המחיר החציוני באזור עלה בחודש שעבר ל־476,900 דולר, זינוק של 47% לעומת החודש המקביל אשתקד — כך לפי איגוד סוכני הנדל"ן של קור ד'אלן. בימים אלה, קשה יותר למצוא שם בית, לאחר שהמלאים התכווצו ב־71% ומונים כעת 337 בתים בלבד. בקצב ההתעניינות הקיים, מדובר באספקת בתים של פחות מחודש, כאשר לפי ג'ונסון, על כל בית מתקבלות 30 הצעות. "מאז המגפה, השוק שלנו השתגע", הדגישה.

רוב הצפיות ברשימות ההיצע המקוונות של קור ד'אלן, כ־70% בהיקפן, הגיעו מחוץ לאיידהו ברבעון הראשון, עלייה מכ־66% שנה קודם לכן, כך לפי Realtor.com. עיקר ההתעניינות הגיעה מסיאטל, ספוקיין ולוס אנג'לס.



לפי סוכנת נדל"ן מקומית, ישנם רוכשים שנמשכו לעיר בגלל תקנות הריחוק החברתי הפחות נוקשות שחלות שם, כולל בתי הספר שפעלו ללא הפסקה, גם אם במתכונת חלקית, מאז פרוץ המגפה.
קור ד'אלן, עיר שמרנית בעיקרה שבה 66% מהתושבים הצביעו לדונלד טראמפ ב־2016, היא גם שוק פופולרי לבתי יוקרה ולרוכשי בית שני, בזכות הטבע השופע והגישה לפעילויות חוץ כמו סקי וספורט מים.
כך למשל, כוכבת הריאליטי קים קרדשיאן והראפר קניה ווסט, שנמצאים כעת בהליכי גירושים, קנו בית קיט לגדות האגם בקור ד'אלן ביולי 2018 בסכום של 1.85 מיליון דולר. הבית, שבוודאי נמצא כעת ברשימת הנכסים לחלוקה בין בני הזוג, מונה ארבעה חדרי שינה וארבעה וחצי חדרי אמבטיה. קור ד'אלן היא גם מקום נופש מועדף על כוכבים וידוענים אחרים, ובהם שאר שבט קרדשיאן, מארק וולברג וג'סטין ביבר.

3 צפייה בגלריה
קים קרדשיאן ווסט מיליארדרית פברואר 2020
קים קרדשיאן ווסט מיליארדרית פברואר 2020
קים קרדשיאן. רכשה בית בעיר
(צילום: איי פי)
בחודשיים הראשונים של 2021 נמכרו באזור 67 בתים במיליון דולר ומעלה, לעומת 12 בתים בתג מחיר זה בתקופה המקבילה ב־2020. הטרנד הזה הופך בעייתי עבור המקומיים, המתקשים להתחרות עם הרוכשים מן החוץ, שמגיעים עם תקציבים גבוהים יותר. תושבים חדשים שמכרו באחרונה בתים בשווקים יקרים יותר, כמו סיאטל ולוס אנג'לס, מגיעים על פי רוב עם כסף מזומן, מה שמאיים להפוך את העיר לבלתי נגישה לבעלי מקצועות חיוניים, כמו מורים למשל. "אנחנו מודאגים מכך מאוד", ציין סקוט מייבן, דובר מטעם בתי הספר הציבוריים של קור ד'אלן, שצוטט בוול סטריט ג'ורנל.
אלון מאסק בדרך לאוסטין
במקום השני ברשימה מדורגת אוסטין, טקסס, שם לפי דיווחים מתכנן מנכ"ל טסלה אלון מאסק לתקוע יתד לקראת הקמת ג'יגה־פקטורי, מפעל סוללות חדש בעיר, שיעסיק 5,000 עובדים.
לא רק טסלה עושה רילוקיישן לאוסטין. סמסונג בוחנת בימים אלה אפשרות להקים שם מפעל שבבים, ואפל מקימה קמפוס שני בהשקעה של מיליארד דולר, הצפוי גם הוא לספק 5,000 מקומות עבודה. אחד ממוקדי המשיכה עבור החברות הוא הטבות המס המפליגות. כך, למשל, אפל צפויה ליהנות מזיכוי מס של 8.6 מיליון דולר בעוד ההחזרים של טסלה עשויים להגיע ל־60 מיליון דולר.