בנק ישראל: ירידה של 10% בשימוש בכרטיסי אשראי בשבוע האחרון
תחום המזון הוא היחיד שבו נרשמה עלייה לעומת טרום המשבר וגם הוא נמצא בירידה; ירידות חדות של כ-50% בהוצאות על שירותי חינוך ופנאי, מסעדות, דלק ותחבורה לעומת נתוני טרום המשבר
הסגר ממשיך להעמיק את הירידה בנתוני הצריכה, כך עולה מנתונים עדכניים להיקף השימוש בכרטיסי אשראי בשבוע האחרון שפרסם היום (ה') בנק ישראל.
- לראשונה מאז הסגר הראשון: ירידה בשימוש בכרטיסי אשראי
- רשמית: חברות כרטיסי האשראי מאמצות מתווה לדחיית תשלומים ללקוחותיהן
- בנק ישראל מגבש מתווה להקפאת הלוואות גם לחברות כרטיסי האשראי
מהנתונים עולה האטה משמעותית בכל ענפי המשק. ממוצע היקף השימוש היומי בכרטיסי אשראי עמד על 848 מיליון שקל, ירידה של 10% לעומת תקופת טרום המשבר. בשבוע הקודם עמד היקף השימוש היומי הממוצע על 1.09 מיליארד שקל (עלייה של 11% לעומת תקופת טרום המשבר).
בבחינת הענפים השונים בולטת במיוחד הירידה בהוצאות על תחום החינוך והפנאי של כ-50% בהיקף השימוש בכרטיסי אשראי לעומת נתוני טרום המשבר, בעוד שבשבוע הקודם ההוצאה בענף זה הייתה נמוכה ב-19% בלבד מנתוני טרום המשבר. נזכיר כי הימים הם ימי חול המועד בהם לרוב נרשם שיא של הוצאות בתחומים אלה.
כמו כן, גם הירידה בהיקף ההוצאות בענף התיירות ממשיכה להעמיק, כאשר השבוע נרשמה ירידה של 60% בהיקף השימוש בכרטיסי אשראי בתחום זה לעומת טרום המשבר. מדובר בהמשך מגמת ירידה שהתחילה לפני מספר שבועות מאז הסתיימו החופשות של חודש אוגוסט. דווקא בתקופה זו ענף התיירות היה אמור לרשום שוב נתונים חזקים בשל החגים, אבל הוא ממשיך להיות אחד מהענפים שנפגעים באופן הקשה ביותר מהסגר הנוכחי, שכופה עליהם סגירה מלאה של הפעילות.
גם מגמת הירידות בענפי המסעדות והדלק והתחבורה המשיכה להעמיק השבוע. בענף המסעדות היקף השימוש בכרטיסי האשראי בשבוע האחרון היה נמוך ב-55% לעומת נתוני טרום המשבר ואילו בענף הדלק והתחבורה היקף השימוש בכרטיסי אשראי בשבוע זה היה נמוך ב-47% לעומת נתוני טרום המשבר. בשבוע הקודם בשני הענפים הללו נרשמה ירידה של כ-30% לעומת נתוני טרום המשבר.
הצריכה בענף המזון התכווצה גם היא ועומדת על 11% בלבד יותר מנתוני טרום המשבר כאשר בשבועיים האחרונים הצריכה בענף זה היתה גבוהה ביותר מב-20% לעומת נתוני טרום המשבר.
גם בענפי החשמל, הביגוד והריהוט, נרשמה גם האטה משמעותית: הנתונים מהשבוע האחרון נמוכים ב-44% לעומת תקופת טרום המשבר, זאת לאחר שבשבוע שעבר היו נמוכים ב10% בלבד לעומת נתוני טרום המשבר.