$
הכסף

מנהלי הבנקים לשר האוצר: התנהגות הלקוחות מאפיינת מיתון

בפגישה ראשונה בין הצדדים ציינו מנהלי הבנקים את השפעות המשבר על לקוחותיהם, וחלקם סיפרו כי הם מתקשים לגייס עובדים בשל המדיניות הרחבה בתחום דמי האבטלה

עירית אבישר 17:5230.09.20

ראשי המערכת הבנקאית ערכו היום פגישה (באמצעות הזום) עם שר האוצר ישראל כץ ועם נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון והמפקח על הבנקים יאיר אבידן. הפגישה הוגדרה כפגישת היכרות, אולם עסקה ברובה במשבר הקורונה. מנכ"לי הבנקים שנכחו בפגישה היו - דב קוטלר מבנק הפועלים, חנן פרידמן מבנק לאומי, אורי לוין מבנק דיסקונט, משה לארי מבנק מזרחי טפחות, סמדר ברבר צדיק מהבינלאומי, שבי שמר מבנק אגוד וגיל טופז מבנק ירושלים.

 

הנגיד ציין במהלך הפגישה שעל אף שהבנקים מקבלים קהל, אחוז ההדבקה בתוך הסניפים מאד נמוך, ולכן זה מוכיח כי אם מקפידים על הכללים, אז אפשר להחזיר את המשק לעבודה תוך הקפדה על מניעת תחלואה.

 

 

 

 

מימין מנכ”ל בנק הפועלים דב קוטלר ומנכ”ל בנק לאומי חנן פרידמן מימין מנכ”ל בנק הפועלים דב קוטלר ומנכ”ל בנק לאומי חנן פרידמן צילומים: אורן דאי, דנה קופל

 

המנכ"לים של הבנקים, שחשופים לנתונים שוטפים בדבר מצב משקי הבית ומגזר העסקים, ציינו כי האינדיקטורים שבידיהם מעידים על כך שהמשק נמצא במיתון. בין היתר הם ציינו כי הם רואים ירידה בביקוש לאשראי וירידה בצריכה, שהתגברה מאז החל הסגר השני. בנוסף הם ציינו כי יש ירידה באוברדרפט בחשבונות העו"ש, ובמקביל עלייה בחסכונות - התנהגות המעידה על התבצרות של הציבור ומאפיינת תקופות של מיתון.

 

בדיון עלתה גם הערכה ולפיה המשבר הנוכחי יימשך עד לסוף שנת 2021, ולכן חלקם אמרו כי חשוב שהמדינה תרחיב את הסיוע שלה לעסקים, ותייצר ודאות ותוכניות ארוכות טווח. חלק מהמשתתפים בדיון ציינו כי לטעמם יש למקד את הסיוע של המדינה בעידוד שוק התעסוקה, בין היתר במתן מענקים מותני תעסוקה, שהם עדיפים מהמצב הנוכחי של תשלום דמי אבטלה עד יוני 2021. חלק מהמשתתפים ציינו כי הם בעצמם נתקלים בקשיים בגיוס עובדים היות וכיום המדינה משלמת דמי אבטלה, כך שעובדים רבים מעדיפים להיות בחל"ת מאשר לשוב לשוק העבודה. במקביל ציינו חלק מהמשתתפים כי כדאי שהמדינה תנצל את התקופה הנוכחית ותרחיב את ההשקעה בתחום התשתיות, וציינו כי הבנקים ערוכים ורוצים לקחת חלק במימון פרויקטים שכאלה.

x