משבר הקורונה
חוזרים לגהץ: עלייה של 8.5% בתשלומים באשראי בשבוע שעבר
לפי נתוני חברת שב"א, הוצאות הישראלים בכרטיסי אשראי הסתכמו ב-5.62 מיליארד שקל בשבוע שהסתיים ב-25 באפריל - לעומת 5.18 בשבוע העבודה המלא לפני פסח. ברכישה באשראי עם הצגת כרטיס - נוכחות פיזית בבית העסק - נרשמה עלייה של 21%
ההקלות בסגר מחזירות את הציבור לאט ובזהירות לשלוף את כרטיס האשראי מהארנק.
- הפיקוח על הבנקים: לא הועלו ריביות לעסקים ולמשקי בית - למעט משכנתאות
- הבנקים לוחצים על האוצר להגדיל את הקרן לעסקים קטנים
- הראל תפטר 200 עובדים ותשיב 700 אחרים מחל"ת לעבודה
לפי נתוני חברת שב"א (שרותי בנק אוטומטיים) - המפעילה את מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי - ההוצאות של הישראלים בכרטיסי אשראי בשבוע של ה-19 עד ה-25 באפריל הסתכמו ב-5.62 מיליארד שקל. זאת לעומת 5.18 מיליארד שקל בשבוע העבודה המלא האחרון שלפני חג הפסח - 29 במרץ עד ה-4 באפריל. מדובר בעלייה של 8.5%.
עוד עולה מהנתונים, כי עיקר העלייה בהוצאות נרשמה בעסקאות אשראי עם הצגת כרטיס (כלומר נוכחות פיזית בבית העסק) והן הגיעו בשבוע שעבר לסכום של 2.13 מיליארד שקל. מדובר בעלייה של 21% לעומת ההוצאות בשבוע העבודה המלא האחרון שלפני פסח - 1.76 מיליארד שקל.
עלייה של 2.6% נרשמה בהוצאות בכרטיסי אשראי בעסקאות ללא הצגת כרטיס (אונליין). במהלך השבוע האחרון נרשמו במערכת התשלומים בכרטיסי אשראי הוצאות בעסקאות אונליין בהיקף של 3.49 מיליארד שקל, לעומת הוצאות בהיקף של 3.40 מיליארד שקל בשבוע שבין ה-29 במרץ ל-4 באפריל.
היקף ההוצאות בכרטיסי אשראי בעסקאות ללא הצגת כרטיס (אונליין) היווה בתקופה שבין 19 ל-25 באפריל 62.1% מסך ההוצאות בכרטיסי אשראי בישראל. לעומת זאת, במהלך שבוע העבודה המלא האחרון שלפני חג הפסח היוו העסקאות אונליין 65.6% מסך ההוצאות בכרטיסי אשראי.
יש לציין כי מנתוני שב"א, שפוענחו ופורסמו על ידי בנק ישראל בשבוע שעבר, עולה כי מאז תחילת משבר הקורונה חלה ירידה של עשרות אחוזים בהוצאות הישראלים בכרטיסי אשראי