הבנקים יחויבו לצרף עסקים קטנים למסלולי עמלות מוזלים המתאימים להם
בנק ישראל הודיע היום כי החלטתו מ-2018 תיכנס לתוקף - והבנקים יערכו בדיקות כדאיות בכל חודש מרץ; זאת לאחר שבפיקוח על הבנקים הבחינו שהעסקים הקטנים לא נמצאים במסלולי העמלות המיטביים עבורם, והחליטו לחייב את הבנקים להעבירם לכאלה. המהלך צפוי לחסוך לעסקים הקטנים מאות שקלים בשנה
בנק ישראל הודיע היום (א') כי החל מיום חמישי, ומידי שנה, ב-1.3, יערכו הבנקים בדיקת כדאיות עבור העסקים הקטנים (עסק עם מחזור פעילות שנתי עד 5 מיליון שקל) ועבור העוסקים המורשים, ויצרפו אותם למסלול העמלות המשתלם עבורם, כך לפי דרישות בנק ישראל. אותם לקוחות יקבלו הודעה בכתב וב-SMS על שיוך חשבון העו"ש שלהם לשירות המסלולים. ההחלטה התקבלה ב-2018.
- המפץ הגדול של העסקים הקטנים: "35% מהאשראי ינדדו מהבנקים"
- אמזון עוד רגע בישראל; כיצד תוכל להועיל לעסקים קטנים?
- בר תחייב את הבנקים לאתר עסקים קטנים ולהעבירם למסלול עמלות חודשי
המסלול המורחב של העמלות הוא המתאים לרוב העסקים הקטנים והעוסקים המורשים. מסלול זה כולל עד 50 פעולות בערוץ ישיר (כלומר: באתר האינטרנט של הבנק, באפליקציה, מכשירים אוטומטיים, עמדה דיגיטלית בסניף וכו') ועד 10 פעולות פקיד לחודש, בתשלום חודשי קבוע שנע בין 20 שקלים ל-30 שקלים.
לדוגמא, עסק קטן טיפוסי שמבצע כל חודש 38 פעולות בערוץ ישיר (25 הפקדות מזומן, 4 זיכויים מחברת הסליקה, 4 הפקדות צ'קים, 5 תשלומים לספקים) שילם בממוצע 64 שקלים מידי חודש לפני ההצטרפות למסלול מורחב. לעומת זאת, בתכנית המסלול המורחב ישלם כ-24 שקלים בלבד, וכך יחסוך כ- 480 שקל בשנה בעקבות הוראת הפיקוח על הבנקים.
המהלך מגיע לאחר שב-2018 בבנק ישראל הבחינו שהעסקים הקטנים לא פועלים באופן אקטיבי להצטרף למסלולי העמלות המתאימים להם, ולכן החליטו להתערב באופן כפוי ולחייב את הבנקים לצרף את העסקים בעצמם למסלולים המתאימים להם.