פייבוקס של דיסקונט מסתערת על העוסקים הזעירים
ל"כלכליסט" נודע כי אפליקציית התשלום של דיסקונט תגדיל את סכום ההעברות השנתי מ־50 אלף שקל ל־150 אלף שקל. ביט ופפר בדרך לשם
פייבוקס, אפליקציית התשלומים של בנק דיסקונט, מגדילה את תקרת השימוש השנתי בה ל־150 אלף שקל, לעומת 50 אלף שקל כיום. כך נודע ל"כלכליסט". פייבוקס מקדימה בכך את מתחרותיה, פפר פיי של לאומי וביט של הפועלים, שעדיין מוגבלות לתקרה של 50 אלף שקל בשנה ללקוח.
- תחרות בתוך הבית: פייבוקס של דיסקונט מתנגחת בכאל
- הבנקים מבקשים היתר להתחבר לעסקים הקטנים - דרך אפליקציות התשלומים
- קרן ורבורג פינקוס לחצה, והפיקוח יגביל את הבנקים
הגבהת התקרה נועדה לסייע לבנק לקבל דריסת רגל מול עוסקים קטנים. הבנקים לא הסתירו כי הם מתכוונים להשתמש באפליקציות כדי להגיע לכ־350 אלף עוסקים זעירים שאינם מקבלים כרטיס אשראי. כבר כיום, באופן לא פורמלי, יש עוסקים שמסכימים לקבל תשלום באפליקציות, כמו למשל קוסמטיקאיות ומדריכי כושר. אלא שהתקרה הקיימת לא מאפשרת להם שימוש נרחב באפליקציה. ברגע שהגיעו ל־50 אלף שקל, הם לא יכולים להשתמש בה יותר באותה שנה. מגבלה זו נובעת מהסכמות מול בנק ישראל בשל סוגיות של הלבנת הון, החלות גם על אמצעי תשלום אחרים, כמו למשל העברות בנקאיות של יותר מ־50 אלף שקל.
משתמש שיהיה מעוניין להגדיל את התקרה ל־150 אלף שקל בשנה יידרש ליצור קשר עם מוקד פייבוקס ולבצע מולו תהליך הזדהות מורחב. תהליך זה כולל צילום תעודת זהות, שיחת וידאו, בדיקת נתונים מול מאגרים ובדיקה שמטרת השימוש באפליקציה תואמת את תנאי השימוש. בשלב זה, מסבירים בפייבוקס, הגדלת השימוש נובעת בעיקר בגלל השימוש באפליקציה לאיסוף כסף קבוצתי.
ביום חמישי חשף "כלכליסט" כי הפיקוח על הבנקים מתכוון לאפשר לראשונה שימוש באפליקציות כאמצעי תשלום מול עסקים. הרישיון הזה יינתן בכפוף להגבלת מחזור העסקאות השנתי בכל אפליקציה ל־2 מיליארד שקל. מגבלה זו נובעת מחשש ישראכרט ולאומי קארד כי הפועלים ולאומי ישתמשו באפליקציות כדרך לבנות פלטפורמת תשלום חלופית לחברות האשראי, שאותן הם נדרשים למכור.
אף שחברות האשראי הגבילו את התפתחות האפליקציות, הפיקוח מכיר פורמלית בכך שהן יכולות לשמש אמצעי תשלום מול עסקים, ובכך הן עשויות להפוך למתחרות ישירות של חברות האשראי. הצעד של פייבוקס הוא סנונית ראשונה לצעדים צפויים של ביט ופפר פיי, שצפויות להגדיל גם הן את תקרות השימוש לפני שיציעו את האפליקציות לעוסקים זעירים כאמצעי תשלום בתמורה לדמי שימוש נמוכים מאלה שגובות חברות האשראי.