הפועלים מעלה הילוך במלחמה על אפליקציות התשלומים
הבנק יאפשר ללקוחות ביט להעביר עד 12 אלף שקל בחודש, במקום 5,000 שקל כיום. המהלך נועד להפוך אותה לאטרקטיבית יותר מהמתחרות ולהגביר את השימוש בה בבתי עסק
מרוץ החימוש הדיגיטלי של הבנקים תופס תאוצה: בנק הפועלים הודיע השבוע ללקוחות אפליקציית התשלומים שלו, ביט, כי הוא משדרג את האפשרות שלהם לשימוש באפליקציה: במקום 1,500 שקל ביום אפשר יהיה להעביר עד 3,600 שקל ביום, ובמקום 5,000 שקל בחודש אפשר יהיה להעביר עד 12 אלף שקל בחודש.
לשם השוואה, באפליקציה המתחרה, פפר פיי של לאומי, אפשר להעביר עד 2,000 שקל ביום ועד 6,000 שקל בחודש.
- שנה נותרה להשלמת רפורמת שטרום: רגע לפני הפרידה, ההכנות לא הושלמו
- הפועלים מחזיר אליו שני אסטרטגים בישראכרט רגע לפני ההפרדה
אף שלכאורה השינוי לא דרמטי, שכן ממילא אנחנו משתמשים באפליקציות להעברת מאות שקלים בכל פעם, המשמעות גדולה: הבנקים מייעדים את האפליקציות לתשלום בבתי עסק, ומעוניינים שביט, פפר פיי או פייבוקס (של דיסקונט) יהפכו בעתיד לארנקים דיגיטליים וישמשו אותנו לתשלום בבתי עסק במקום כרטיסי האשראי, שממוצע הגיהוץ בהם עומד על כ־3,200 שקל בחודש.
עם זאת, ביט ופפר פיי עדיין מגבילות את העברות הכספים דרך האפליקציה למקבל אחד בלבד ל־50 אלף שקל בשנה לכל היותר (בשל סוגיות של הלבנת הון), והצד המשלם יכול להעביר כסף עד לתקרה שמציבה האפליקציה. בביט היא הורחבה ל־12 אלף שקל בחודש.
תשלומים לעוסקים זעירים
הרחבת התקרה אמורה לעודד את הלקוחות להשתמש יותר באפליקציה ולמנוע מצבים שבהם הם ייאלצו להשתמש בצ'קים או בהעברות בנקאיות. יתרה מזאת, רבים משתמשים באפליקציות התשלום לתשלום לעוסקים זעירים — מורים פרטיים, ספרים ועוד, והרחבת התקרה תעודד את השימוש באפליקציה מולם. לבסוף, האפליקציות יכולות לשמש גם להעברת תשלומי שכירות, אם כי עכשיו, כל עוד הבנק מגביל את הסכומים ל־50 אלף בשנה, מדובר רק בשכירות שלא עולה על 4,166 שקל בחודש.
אפליקציות ביט ופפר פיי הושקו לפני כשנתיים ושינו את האופן שבו אנשים מעבירים כסף זה לזה. כיום, במקום לרוץ לכספומט למשוך כסף שחייבים לחבר או במקום לאסוף צ'קים מההורים בגן, קל ופשוט להעביר כספים בין אנשים.
אפליקציות התשלום מבוססות כרטיס אשראי. סליקת הכספים בפועל נעשית בתיווך חברת כרטיסי אשראי שעימה התקשרה האפליקציה כסולק. בעתיד בכוונת הבנקים לאפשר העברת תשלומים ישירות מחשבון לחשבון בלי תיווך כזה.
אלא שהאפליקציות הן רק חלק מהתוכנית האסטרטגית של הבנקים הגדולים לגבור על אובדן חברות האשראי לאומי קארד וישראכרט, אותן הם נדרשים למכור כחלק מהחוק להגברת התחרות באשראי. בנק לאומי חתם על הסכם למכירת לאומי קארד לקרן ורבורג פינקוס, ובנק הפועלים נמצא על סף מכירה או הנפקה של ישראכרט.