אנטרופי מציגה חוות דעת התומכת במיזוג בין מזרחי טפחות ואגוד
על פי חוות הדעת שהוזמנה על ידי גרעין השליטה באגוד, אי היענות להצעת הרכש של מזרחי טפחות והמשך פעילותו העצמאית של בנק אגוד "עלולים לגרום נזק משמעותי למחזיקי המניות"
בפירמת הייעוץ למוסדיים אנטרופי סבורים כי על בעלי המניות של אגוד להיענות להצעת המיזוג של מזרחי טפחות, כך עולה מחוות הדעת שהכינה חברת הייעוץ לאחרונה. חוות הדעת הוזמנה על ידי גרעין השליטה באגוד.
באנטרופי מציינים כי "אי היענות להצעת הרכש של מזרחי טפחות והמשך פעילותו העצמאית של אגוד עלולה לגרום נזק משמעותי למחזיקי המניות כולם".
בהתאם להסכם התקשרות שנחתם בנובמבר בין מזרחי טפחות לבעלי השליטה באגוד, ככל שהמיזוג יאושר יפנה מזרחי טפחות בהצעת רכש לכלל בעלי המניות באגוד לפי שווי של כ-1.5 מיליארד שקל - המגלמת פרמיה של 23% ביחס לטווח השווי הגבוה שמספקים באנטרופי לאגוד : 930 מיליון שקל עד 1.22 מיליארד שקל.
בכדי שהצעת הרכש תאושר דרוש רוב של לפחות 95% מקרב בעלי מניות המיעוט שמחזיקים ב-25% מהון המניות.
בטווח הקצר מציינים באנטרופי שהמשך פעילות אגוד כבנק עצמאי תפעיל לחץ כלפי מטה על מחיר המניה משום ששלמה אליהו מחויב למכור את מניותיו, שכן הוא בעליה של חברת הביטוח מגדל.
עוד מציינת אנטרופי כי להערכתה היכולת של אגוד לבצע מהלכי התייעלות משמעותיים, כמו גם ההשקעה הכבדה הדרושה במערכת מחשוב חדשה (כ-2 מיליארד שקל) והסיכויים הנמוכים לאישור חלוקת דיבידנדים על ידי בנק ישראל, מביאים למסקנה שאי ביצוע העסקה עלול להביא את הבנק לירידה בשווי הסחיר שלו, ברמות מחירים נמוכות של 875 מיליון שקל עד 1.25 מיליארד שקל מקסימום.
ביחס לטווח הארוך מציינים באנטרופי כי אגוד יוכל, על פי ההערכות, להציג בשנים הקרובות תשואה על הון מקסימאלית נמוכה יחסית של 5.5% לאור אתגרים בתחום המחשוב וביחס להוצאות השכר של העובדים הצמודות להסכם השכר בבנק לאומי.
במהלך השבועיים הקרובים צפויה רשות ההגבלים לפרסם את הכרעתה בעניין המיזוג. בחודש האחרון הלכו וגברו ההערכות מצד גורמים שונים לפיהם העסקה לא תאושר, זאת בניגוד להלך הרוח קודם לכן. אלי כהן שר הכלכלה שממנה את ראש רשות ההגבלים, כמו גם שר האוצר משה כחלון, הודיעו על התנגדותם למיזוג, ומנגד המפקחת על הבנקים חדוה בר הודיעה בפומבי שהיא תומכת במיזוג.