$
הכסף

כספי המשקיעים בפוליסות ביטוחי החיים של חברת א.ד.ר עלולים לרדת לטמיון

א.ד.ר כלכלה בטוחה היא חברת ניהול עבור משקיעים באפיק השקעה של קניית פוליסת ביטוחי חיים בארה"ב. נאמן החברה עו"ד דוד שמרון הודיע לביהמ"ש כי הוא מקפיא את כספי המשקיעים שבידיו משום שהחברה שיווקה את הפוליסות שלא כדין מבלי לפרסם תשקיף

רחלי בינדמן 11:0701.05.18

ביקורת חריפה של הנאמן של חברת א.ד.ר כלכלה בטוחה, עו"ד דוד שמרון, נגד התנהלות החברה ואמינותה למולו נחשפים בהמרצת פתיחה שהגיש השבוע לבית המשפט הכלכלי בת"א.

 

מדובר בחברה שעוסקת מאז 2014 בשיווק מוצר פיננסי שמאד פופולרי בארה"ב – מכירת פוליסות ביטוח חיים של אזרחים אמריקאיים שמעוניינים למכור אותן באופן שהמשקיע משלם את פרמיות הביטוח החודשיות שהם היו אמורים לשאת בהם ומקבל את כספי הביטוח במקרה של מותם. מדובר בסוג של הימור שחור שבו מותם של אותם בעלי פוליסות יזכה את המשקיעים בכסף.

 

עד כמה שזה נשמע נורא, בפועל המשקיעים נכנסים בנעליהן של כל חברת ביטוח – רק מהצד השני של המתרס. חברת הביטוח מבצעת חישובים אקטוארים שבוחנים את תוחלת החיים הממוצעת בשוק מתוך ציפייה לגבות יותר פרמיות מהמבוטחים מאשר התשלומים שתשלם לשארים שלהם במקרה של מותם. גם במקרה זה המשקיע מבצע ניתוח דומה.

 

אלא שהסיפור בעניינו עוסק לא במוסריות או באטרקטיביות של המוצר אלא בשיטה שבה שווק למשקיעים. לקראת סוף אפריל קבע בית המשפט לנוכח פניית רשות ניירות ערך שמדובר במוצר שעונה על גדר נייר ערך ולכן ניתן לשווקו למספר משקיעים העולה על 35 רק דרך פרסום תשקיף שיחסה תחת בדיקת הרשות שתוודא שהמידע המלא וכלל הסיכונים שבהשקעה יוצגו למשקיעים.

 

בפנייה של עו"ד שמרון שכאמור עובד עם החברה כנאמן של כספי המשקיעים מאז 2014 נחשפת לכאורה תמונה בעייתית של התנהלות החברה למול עורך הדין שאמור היה לדאוג לטובת כספי המשקיעים.

 

שמרון מציין בפנייתו לבית המשפט כי הבהיר לחברה כבר כשהצטרף כנאמן כי "יש אי בהירות ביחס לחובת פרסום התשקיף ודרש מהחברה כי תקבל חוות דעת משפטית בנושא חובת החברה לפרסום תשקיף". לדבריו הוא אף התנה בכך את המשך פעולותיו כנאמן ואמנם החברה פנתה לעו"ד צבי גבאי שהכין חוות דעת בעניין חובת פרסום תשקיף שמצאה כי אין צורך לפרסם תשקיף.

 

עו"ד  דוד שמרון, הנאמן של חברת א.ד.ר כלכלה בטוחה עו"ד דוד שמרון, הנאמן של חברת א.ד.ר כלכלה בטוחה צילום: גיל נחושתן

 

 

שמרון מוסיף כי "לאחר שהנאמן קיבל את חוות הדעת, לא עלה בדעתו ואיש ממנהלי החברה או עורכי דינה לא הודיע לו שיש שמטילים ספק בנכונותה, ושהרשות לניירות ערך מחזיקה בעמדה הפוכה מהעמדה המובאת בחוות הדעת ופנתה בעניין לחברה כחצי שנה לאחר מתן חוות הדעת". שמרון מבהיר כי לא ידע על עמדת הרשות ועל הליך שמתנהל בבית המשפט "לא היה הנאמן מוכן להמשיך בפעולותיו כנאמן עד אשר היה מקבל היתר מהרשות או מבית המשפט עד שהחברה הייתה מפרסמת תשקיף ומדווחת כחוק למשקיעים".

 

שמרון חושף כי מייד לאחר שקרא על פסק הדין הוא פנה לחברה "במכתב שאינו משתמע לשתי פנים והבהיר כי רואה בחומרה רבה את הסתרת המידע הקריטי בדבר

עצם קיומו של ההליך המשפטי ושל המגעים בין הרשות לחברה שקדמו להליך וכי עד לבירור כל המשמעויות העולות מפסק הדין הנאמן מקפיא את כל פעולות העברות הכספים שנתבקש לבצע על ידי החברה". שמרון אף מביא אסמכתא לפיה החברה התנצלה בפניו על כך שלא חשפה בפניו את קיומו של ההליך ושהדבר נבע מכך "שחשבה שהוא חוסה תחת מטריה של חוות הדעת המשפטית שקיבלה ומכיוון שהדיון לטעמה עסק בשיווק פוליסות עתידיות בלבד".

 

במסגרת פסק הדין נתבקשה החברה לחדול משיווק הפוליסות תוך 14 יום אלא אם תגיע להסדר המשך שיווקן מול רשות ניירות ערך. עד כה גייסה החברה מאות משקיעים מהם גבתה כ-3.4 מיליון דולר דמי רכישת הפוליסות מבעלי הפוליסות ועוד 3 מיליון דולר ששילמו בתשלומים שוטפים שהחליפו את הפרמיות של המבוטחים.

 

שמרון כעת מקפיא את העברת הכספים להמשך תשלום פרמיות ומציין בפנייתו כי החלטה של בית המשפט באשר למה לעשות עם הכספים שבידיו "על מנת שלא לפגוע בהשקעותיהם של המשקיעים שהשקעתם עלולה לרדת לטמיון במקרה בו לא ישלמו את הפרמיות באופן סדיר וכן בפעולות החברה באשר תהיה מחוייבת למצוא פתרונות לתשלום הפרמיות עד למתן ההחלטה בבקשה של הנאמן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x