צעד נוסף להפחתת דמי הניהול: סלינגר מקצינה את הוראות פנסיית ברירת המחדל
המפקחת על הביטוח תפרסם הוראה לפיה כל הסכמי הפנסיה הקיימים של מעסיקים שבהם דמי הניהול מקסימליים יבוטלו לאלתר והעובדים יצורפו לקרנות הפנסיה המוזלות מיטב דש והלמן אלדובי
- ברירת המחדל עלולה לגרור את קרנות הפנסיה הגדולות להפסד
- 43% מסוכני הביטוח חוששים כי קרן פנסיית ברירת המחדל תחסל להם מקור הכנסה
- אחרי הרפורמה: דמי הניהול התכווצו, קהל היעד התפספס
כיום תקרת דמי הניהול בקרן פנסיה היא 0.5% מהסכום הצבור ו-6% מההפקדות. בפיקוח גילו ממצא מדהים לפיו 50% מהסכמי ברירת המחדל של מעסיקים הם בדמי ניהול מקסימליים. מדובר לרוב בהסכמים של העובדים החלשים במשק, עובדי שמירה ונקיון ולרוב גם מעורב סוכן ביטוח שגוזר קופון על דמי הניהול הללו.
במקור במסגרת רפורמת פנסייית ברירת המחדל שיצאה לדרך בסוף 2016 נקבע כי מעסיקים יידרשן לחתום על הסכמי ברירת מחדל חדשים דרך הליך תחרותי בו ישימו דגש על דמי ניהול, אבל רק במרץ 2019. אלא שבעקבות הגילויים של האוצר לפיהם הסכמי ברירת מחדל רבים לא מעניקים שום הטבה לעובדים באופן שמייתר את רפורמת ברירת המחדל הוחלט להקצין את התהליך. ברגע שההסכם יבוטל למעסיק יהיו 3 אפשרויות - להעביר את כל העובדים לקרנות שזכו במכרז פנסיית ברירת המחדל הלמן אלדובי ומיטב דש שהתחייבו לדמי ניהול אפסיים ואליהם אמורים לעבור אוטומאטית כל העובדים של מעסיקים שאין להם הסכם פנסיית ברירת מחדל. חלופה שנייה היא שהמעסיק יצא בהליך תחרותי מול כל קרנות הפנסיה לפי דרישות הפיקוח כדי להשיג דמי ניהול מוזלים לעובדים בהסכם ברירת מחדל. חלופה שלישית היא שכל עובד יפעל להשיג אקטיבית לעצמו דמי ניהול מוזלים.
לא ברור מה יקרה בתקופת הביניים שבין ביטול הסכמי ברירת המחדל עד להתקשרות חדשה. בנוסף די בכך שיש הסכם המקנה הנחה קטנה בדמי הניהול כמו 0.5% מהצבירה ו4% מההפקדות כדי שההסכם לא יבוטל לפי הוראות המפקחת.