בדיקת כלכליסט
וואן פלוס 3: התבגרות היא לא מלה גסה
מכשיר הדגל של וואן פלוס מתאפיין בעיצוב נאה ואיכותי וביצועים מצוינים, אך אין בו יתרונות משמעותיים שיבדילו אותו מהמתחרות וממשק המולטימדיה שלו מאכזב מעט
וואן פלוס הסינית ידועה כאחת מיצרניות הסלולר המגניבות בעולם הטכנולוגיה. הסטארט-אפ הסיני הקטן הצליח להפוך על פיו את עולם הסמארטפונים בזכות מכשירים זולים ובעלי יכולות שמקבילות למכשירים יקרים פי שניים. אבל השוק השתנה בשנים האחרונות, מחירם של מכשירי הדגל ירד - הרבה בזכות התחרות מצד יצרניות סיניות נוספות כגון וואווי, לנובו, OPPO, Vivo, מייזו ושיאומי. יתרון המחיר כבר לא מספיק על מנת למשוך את הלקוח. זו כנראה הסיבה בעטיה וואן פלוס החליטה לשנות אסטרטגיה ולזנוח את שיטות השיווק המשונות שלה, כגון מערכת ההזמנות הידועה לשמצה. אפשר לומר שהחברה התבגרה ומבקשת להיתפס כמתחרה רצינית בשוק.
- HTC 10: ענק האלומיניום לא מאכזב
- סוף עידן: בלקברי מפסיקה את ייצור דגם הקלאסיק עם המקלדת הפיזית
- תמונת פרסומת של וואווי מעוררת סערה ברשת בטענה לפרסום שקרי
מבנה ועיצוב: HTC פינת וואווי
לשלוש מסך איכותי בן 5.5 אינץ' שמורכב על גבי גוף מאלומיניום איכותי. שמתאפיין באיכות בנייה מצוינת, שלא משקפת את מחירו. הוא מרשים גם בזכות כפתור פיזי מצידו השמאלי שמשמש לברירת מצבי הצלצול של המכשיר. שלא כמו באייפון – כאן יש שלוש אפשרויות: כל ההתראות פעילות, התראות מסוימות פעילות או כיבוי כללי ומעבר למצב "לא להפריע", שמובנה באנדרואיד שש. מתחת למסך תמצאו את כפתור הבית שצורתו מזכירה מאוד את הכפתור במכשירים של HTC וסמסונג, והוא מכיל קורא טביעות אצבעות מובנה.
מעבר לכך, ולמרות גודלו, וואן פלוס עיצבו אותו בתצורה מעוגלת, הגב קמור כמו במכשירי HTC אך הוא דק מה-10 שסקרנו כאן בשבוע שעבר. עוד מכשיר אותו הוא מזכיר מאוד הוא הוואווי P9, וזאת בזכות הגימור מאלומיניום מוברש והרמקול שממוקם בתחתיתו. הבעיה העיקרית של המכשיר היא עדשת המצלמה שבולטת למדי מאחור, מה שכנראה לא יפריע אם תציידו אותו בכיסוי. לצד הרמקול תמצאו את מחבר ה-USB C וכן את שקע האוזניות. מצידו הימני כפתורי הווליום וההפעלה שאינם לחיצים בקלות, מה שאומר שהוא לא יגיב לכל נגיעה קלה כמו במכשירים מסוימים. בסך הכל מדובר במכשיר נעים לאחיזה שמרגיש איכותי. הוא גם די חזק ושרד נחיתות על הרצפה מבלי להראות סימני מצוקה. הזכוכית שמחפה את המסך מעוגלת בשוליה כמקובל כיום וייאמר לזכותו שאין שום מקום בגוף שלו שמרגיש לא נוח לאחיזה.
ממשק ומערכת הפעלה: אנדרואיד 6 פלוס
המסך, שמצויד בטכנולוגיית AMOLED כמו מכשיריה של סמסונג, מציע ניגודיות וצבעוניות מצוינת ועושה עבודה לא רעה גם בשמש ישירה. הבעיה היחידה שלו נובעת מההשתקפויות שמעיקות מעט, אך לרוב בגבולות הסביל.
המסך מציע הפרדה של 1,920 על 1,080 פיקסלים, זאת בתקופה בה רוב המתחרים מהליגה בכירה מציעים רזולוציות גבוהות יותר. אבל במקרה של וואן פלוס היא לא היחידה להתמהמה במעבר ל-2K, הסיבה העיקרית נובעת כנראה מצריכת החשמל המוגברת שלו. עם זאת, השימוש במסך AMOLED מאפשר ל-3 להציע תצוגה של ההתראות מבלי להעיר את כל המסך כמו במכשירי מוטורולה, סמסונג ו-LG.
ממשק ההפעלה של וואן פלוס, ה-Oxygen OS הוא כנראה אחת הסיבות הטובות לבחור בו. הוא מתבסס על גרסה נקייה של אנדרואיד 6 מרשמלו כמעט כמו במכשירי הנקסוס. אך וואן פלוס הוסיפה מספר אפשרויות התאמה אישית כגון: בחירת צבע נורית ההתראות, התאמה של אישית של כפתורי הניווט ואפשרות להתאים את רוויית הצבעים של המסך. וואן פלוס גם התחייבה הפעם על מדיניות עדכונים הדוקה יותר, נחיה ונראה. המכשיר מצויד גם בקורא טביעות אצבעות מהמהירים והמדויקים בשוק - וואן פלוס מתגאה במהירות תגובה של 0.2.
אפליקציות ומולטימדיה: לא לחובבי מוזיקה
הוואן פלוס לא מצויד ביותר מדי אפליקציות ביתיות, הגלריה לניהול התמונות אינה מתעלה על רוב האפליקציות האחרות בשוק. את רוב ביצועי המולטימדיה ה-3 משאיר בידי האפליקציות של גוגל שמותקנות עליו מראש. אך יש סעיף אחד בו הוא לוקה בחסר. ה-3 לא מצויד בשום מערכת או טכנולוגיית מיטוב לסאונד. לא דולבי, בום סאונד או כל שיטה אחרת. זאת אומרת שאם איכות השמע חשובה לכם, זה כנראה לא המכשיר בשבילכם.
אפליקציית נגן המוזיקה המובנית אינה משוכללת ומציעה רק את האפשרויות הבסיסיות ביותר. איכות המסך לעומת זאת מאפשרת צפייה נוחה מאוד בסרטים או בסרטוני וידיאו. אולם ניגון הוידיאו מסתמך על אפליקציית הגלריה שלא מותאמת לכך, בגלל מחסור בתמיכה בכתוביות וכן בסאונד בפורמט AC3. תיאלצו, אם כך, להסתמך על נגן חיצוני, אך באנדרואיד לא חסרים נגני וידיאו טובים.
מצלמה: טובה, אך יש טובות ממנה
למצלמת ה-3 חיישן של סוני IMX298 ברזולוציה של 16 מגה פיקסלים מאחור וחיישן סלפי בן 8 מגה פיקסלים מקדימה. מדובר בחיישן טוב שהותקן בלא מעט מכשירי דגל בשנה שעברה, ושעדיין ניתן למצוא על לא מעט מכשירים סיניים מהשנה, כגון ה-MI5 של שיומי או הוואווי מייט 8. למצלמה מספר אפשרויות פעולה, שכוללות צילום רגיל, וידיאו בהפרדת של עד 2K, פנורמה, הילוך איטי, סרטונים קצרים לבחירת תמונות ואפשרות נוספת שמאפשרת צילום ידני - שכולל שליטה על כל הפרמטרים כמו במצלמה מקצועית.
אפליקציית המצלמה לא דורשת נבירה בתפריטים ותתי-תפריטים ונוחה מאוד לתפעול ידני. במצב זה היא מציעה שורה של אפשרויות כיוונון שפותחות ממשק מבוסס על גלגלי שליטה. המצלמה מספקת איכות צילום מצוינת באור יום עם רוויית צבעים טובה מאוד אך איכות ממוצעת בתאורה נמוכה, כאשר ניתן להבחין בגרעיניות מסוימת. הסיבה לכך היא שגודל הפיקסלים כאן הוא 1.12 מיקרון, לעומת 1.55 אצל סמסונג, LG ו-HTC, מובילות התחום כיום.
ביצועים וסוללה: חיית ביצועים עם טווח ממוצע
מעבר להיותו מכשיר ידידותי למשתמש, ה-3 הוא גם מכונת ביצועים מהוקצעת. הוא מצויד בערכת השבבים האחרונה של קוואלקום, הסנאפדרגון 820 עם ארבע ליבות, שתיים במהירות 2.15 גיגה הרץ ושתיים במהירות 1.6 גיגה הרץ. זיכרון הפעולה מציע 6(!) גיגה בייט ומרחב האחסון מצויד ב-64 גיגה בייט מתוכם זמינים למשתמש כ-53 ממנו. יש כאן גם שבב NFC, שהיה נפקד עד כה ממכשיריה של וואן פלוס. איכות השיחה טוב כמו גם הקליטה ואיכון ה-GPS מהיר מאוד.
חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון לא תמצאו כאן. אך מרחב האחסון הנדיב אמור להספיק לכם אלא אם אתם חובבי סרטוני וידאו ברזולוציה גבוהה.
סיכום ואלטרנטיבות: ניצחון מרשים, אבל...
הוואן פלוס החדש הוא מכשיר מרשים כרגיל. אך מכשירי הדגל של החברות המתחרות מציעים כיום יתרונות שוואן פלוס לא הצליחו להטמיע הפעם. המחסור במסך בהפרדה גבוהה, במצלמה עם ביצועים טובים בתאורה נמוכה, בהגנה מפני מים ואבק, איכות הצליל הממוצעת, הסוללה שמתקשה, כל אלה הן תכונות שתמצאו במכשירים של המתחרות. בהתחשב שמחירי הגלקסי S7, ה-G5 ואפילו הוואווי P9 אינם רחוקים מאוד מזה של הוואן פלוס 3, התחרות כאן קשה.
מחירו של הוואן פלוס מגיע לכ-2,500 שקל כולל מיסים יבוא ומע"מ והוא זמין בשלב זה דרך אתר צ'יינה באי במשלוח מסין שכולל גם אחריות מקומית. ניתן להשיג אותו גם במשלוח מאתרים סינים ללא אחריות אך במחירים נמוכים יותר או ביבוא מקביל בחנויות פרטיות. בהמשך אמורה לשווק אותו גם חברת סי דאטה, ששיווקה את המכשירים הקודמים של החברה, וכנראה שהיא תציע אותו במחיר דומה לזה של צ'יינה באי. בסך הכל מדובר במכשיר שיודע לספק תמורה נאה מאוד למחיר ואפילו יותר אם תרכשו אותו בחו"ל ישירות מחנות החברה. עם זאת, יש לציין שהגרסה האמריקאית של המכשיר לא תומכת בתדרי הדור הרביעי בישראל, באתר האירופאי של וואן פלוס הוא עולה 399 יורו שהם כ-1,720 שקל. בסך הכל החומרה העוצמתית והיכולות שלו יאפשרו לכם ליהנות ממכשיר באיכות של מכשיר דגל במחיר הוגן.
ציון כלכליסט: 9.4
מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציה: 1080 על 1920 פיקסלים || מצלמה ראשית: 16מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה-פיקסל || מעבד: 4 ליבות 2 במהירות 2.15 גיגה-הרץ ו-2 במהירות 1.6 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 6 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 64 גיגה-בייט || עובי: 7.4 מ"מ || משקל: 158 גרם