$
סיפורי הצלחה משפחתיים

"ההחלטות החשובות מתקבלות סביב שולחן ארוחת שישי"

את חברת אלום שקד המתמחה בייצור והרכבה של חלונות ודלתות מאלומיניום הקים בשנת 1990 אבי המשפחה, משה בן חמו. הבנים שלומי ודורון לא תכננו להצטרף לעסק המשפחתי אך אחרי שחרורם מהצבא התאהבו בעסק והחליטו להישאר

שרון בג 08:4903.01.16
חברת אלום שקד מתמחה בייצור והרכבה של חלונות ודלתות מאלומיניום על מגוון סוגיהם, כולל עיצוב חלונות בסגנון בלגי וויטרינות. כמו כן, החברה מספקת שירות מקצועי ליצרנים כמו חיתוך על פי מידה, מכירת מוטות, ניקוב פרופילים ומכירת פרזול ומשווקת ללקוחות פרטיים, לקוחות עסקיים וחברות אשר עוסקות בהרכבה בלבד.

החברה הוקמה בשנת 1990 על ידי אבי המשפחה, משה בן חמו. היא מונה 20 עובדים, המשרדים ואולמות התצוגה משתרעים על שטח של 500 מ"ר בחולון.

 

הסיפור המשפחתי

חברת אלום שקד התחילה כעסק צעיר בחדרון קטן עם מספר לקוחות מצומצם. הבנים, שלומי ודורון, עבדו עם האב בחופשות, אך לא תכננו להצטרף לעסק המשפחתי שהצטייר באותם ימים כקטן מידי ולא מבטיח. למרות התוכניות, עם שחרורו מהצבא, חשב שלומי ללכת בכיוון אחר אך באותה תקופה נקלע העסק לקשיים והוא נעתר לבקשת הוריו לעבוד בו במשך שנה כדי לעזור. הוא התאהב בעסק והחליט להישאר.

 

עם שחרורו מהצבא, הצטרף אליו אחיו דורון. גם הוא תכנן להגיע לפרק זמן קצוב אבל התאהב בתחום השיווק ונשאב לתוך העסק. מאז הצטרפותם, העסק נמצא בגדילה מתמדת, והבנים למדו והתמקצעו כל אחד בחומו.

 


 

"מההתחלה הייתה חלוקה ברורה בין האחים לפי כישורים ותחומי עניין" מספרת גילה בן חמו, אשתו של שלומי, אשר אחראית על ההתנהלות מול הבנקים וחברות הביטוח.

"דורון, גיסי, אחראי על השיווק והצעות מחיר ושלומי מנהל את המפעל. מרגע שנכנסת הזמנה הוא זה שמנהל אותה עד הסוף. עם השנים הם ממש הרימו את זה, ההורים פתחו דלת ובנו תשתית והם לקחו את זה משם. להורים יש סיפוק רב מזה שהבנים איתם ועל כך שהקימו חברה מצליחה כל כך".

 

כיצד מתקבלות ההחלטות בעסק?

בשנים האחרונות פרשו ההורים מקבלת החלטות בעסק. הם מעודכנים במתרחש אבל פחות מתערבים וסומכים על הבנים. העובדה שכל אחד מהאחים עסוק בתחומו מונעת ויכוחים בזמן העבודה אבל ההחלטות החשובות מתקבלות דווקא סביב שולחן ארוחת הערב של יום שישי. "בגלל שבעבודה כל אחד עסוק בתחומו, דווקא אז פתאום יש זמן לדבר".

 

גילה וגם הדור הצעיר יותר פחות אוהבים את ה"ערבוב" הזה, בעיקר כשהחלטה לא מתקבלת בקלות ונוצר ויכוח. "אף פעם אין מריבות או מתחים בולטים אבל יש ויכוחים שגולשים". בשנה האחרונה הכניסו ליווי עסקי "גם כדי לנהל זמן נכון יותר ולקיים ישיבות שבועיות ולא להביא דברים לשולחן המשפחתי".

 

משפחת בן חמו משפחת בן חמו צילום: דוברות דיסקונט

 

מה עם הדור הצעיר?

הדור הצעיר במשפחת בן חמו עדיין קטנים אבל מעריצים את האב שלומי וכבר רוצים לעשות את מה שהוא עושה. כמעריצים מושבעים של "בוב הבנאי" זה מימוש פנטזיה עבורם. "הם גדלו על זה ורגילים לזה שעסק זה משפחה. הם מגיעים מידי פעם לעבודה ומסייעים במשרד והם מאד סקרנים. כולנו מאד נשמח אם זה ימשך. יש לנו רצון שגם הילדים יקצרו פירות וימשיכו את העסק המצליח אבל לא נכריח אותם".

 

 

האם היחסים בתוך המשפחה משפיעים על העסק ולהיפך?

"אין מצב שלא ניפגש לארוחת שישי בגלל מתח בעבודה כי למרות הערבוב יש סוג של הפרדה רגשית. המשפחה היא מעל הכול העובדה שעובדים ביחד מאד מקרבת כי זו שותפות גורל." אומרת גילה.

 

מצב העסק בהווה והתכניות לעתיד

לפני 9 שנים החליטו הבנים להרחיב את העסק, עברו לשטח של 250 מ"ר ושכרו שני עובדים אבל הצמיחה המשמעותית התרחשה לפני 4 שנים כאשר העסק עבר למבנה של 500 מ"ר ומספר העובדים עלה ל-20. מספר ההזמנות גדל בהתאמה וכך גם מגוון הפתרונות שהם מעניקים כיצרנים, ספקים ומרכיבים תוך הקפדה על המוטו של אלום שקד לתת את מכלול השירותים.

 

כיום השאיפה היא להתרחב לנישות נוספות ולהגדיל את מעגל הלקוחות "הליווי העסקי ממקד אותנו לדברים שאנחנו עושים הכי טוב ובעתיד אולי נתרחב לחו"ל."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x