איך חיים רק ממזומן?
צריך לתכנן הוצאות חודשיות, לחלק את הכסף המזומן בהתאם לצרכים השונים וליצור סדר עדיפויות בקנייה; מומחי ארגון פעמונים נותנים טיפים לשימוש במזומן בלבד
מומחי ארגון פעמונים נתנו מספר טיפים לשימוש נכון במזומן:
- ההחלטה לעבור לשימוש במזומן משמעותית רק אחרי שהחלטתם להגביל את הוצאותיכם, בעיקר בתחומי ההוצאות המשתנות. קבעו מהו הסכום החודשי המיועד בהתאם לסך כל ההכנסות שלכם באותו החודש ובניכוי כל הוצאות הברזל. משטר חסכון יכול להוסיף למשפחה כ-30 אלף שקל בשנה. זהו בדיוק הסכום המתאים לבר מצווה של הילד, להחלפת האוטו או לנסיעה משפחתית לחו"ל.
- שימוש במזומן מחייב משמעת עצמית גבוהה - סכום הקנייה בסופר הוא בדיוק הסכום שיש לכם בכיס. אי אפשר לקנות יותר או לפרוס לתשלומים.
- השימוש במזומן מצריך תכנון מדויק של ההוצאות החודשיות כולל אלו שלא תמיד ידועות- מה יהיה סכום חשבון החשמל? האם נזדקק לביקור אצל רופא השיניים?
- כשעוברים לשימוש במזומן, לוקח מספר חודשים ל"נקות" את השאריות של תשלומי האשראי להם התחייבנו מה שמגדיל את ההוצאות שלנו למרות ה"דיאטה".
- ישנן הוצאות שאי אפשר לשלם עליהן במזומן כגון משכנתה, הלוואות או הוראות קבע לחברות הסלולר והכבלים. לעומת זאת ישנן הוצאות בהן המעבר לכסף מזומן יכול לעשות שינוי משמעותי. מזון וחומרי ניקוי, ביגוד והנעלה, ובילויים. מדובר בהוצאות משתנות, שאנחנו חייבים לעקוב אחריהן ולשלוט בהן.
התנהלות במזומן דורשת תכנון והתארגנות צילום: shutterstock
איך עושים את זה?
- חלקו את הכסף המזומן בהתאם לצרכים השונים - מזון, ביגוד, בילויים, ואל תחרגו מהסכום אותו הקצבתם. זכרו להקציב סכום גדול לקניה הגדולה (למשל 500 שקל למזון) קנו בסופר ב-400 שקל, ובמאה הנותרים השלמות של חלב מהמכולת למשל. כך תחשבו את ההוצאה על בגדים ובילויים.
- צרו סדרי עדיפויות בקנייה, תמחרו מוצרים ולמדו תוך כדי תנועה מה הם הצרכים ההגיוניים שכם ומה המחיר שלהם.
- השאלה האם להוציא את כל הסכום בבת אחת ולחסוך בעמלות משיכת המזומן מהבנק או להשאיר בבית סכום כסף גדול ולהסתכן בגניבה או בזבוז הכסף - נתונה להחלטתכם.
- "הוצאות ברזל" - כמו מסים או משכנתה מומלץ לשלם באשראי בתשלום אחד.