הקצר בין חיים כץ לאגף שוק ההון
כץ דורש שמשרד האוצר יציג ערבויות לכך שהוא אכן יספק לחוסכים המבוגרים את רשת ההגנה שהמודל אמור ליצור, עניין שאינו מובן מאליו
איך ח"כ חיים כץ קשור לעיכוב ביישום המודל הצ'יליאני? בעיקרון, לפי משרד האוצר, התשובה היא כן. התקנות ליישום המודל נמצאות על שולחנו כיו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות - והוא אינו מעלה אותן לדיון ולאישור. אלא שבשיחה עם "כלכליסט" אתמול סיפר כץ כי איש מאגף שוק ההון לא דיבר איתו על אף נושא זה כחצי שנה, קל וחומר לא לגבי המודל הצ'יליאני.
כץ דורש שמשרד האוצר יציג ערבויות לכך שהוא אכן יספק לחוסכים המבוגרים את רשת ההגנה שהמודל אמור ליצור, עניין שאינו מובן מאליו. לדברי כץ, בהיעדר ערבויות כאלה יש חשש כי בעוד 20 שנה, כשחוסכים רבים יגיעו לגיל פרישה, ההחלטה תעלה יותר מדי כסף למשרד האוצר, ואז רשת הביטחון פשוט תבוטל.
ניתן להגיע להסכמות בעניין, שיאפשרו את אישור המודל, אומר כץ, אולם אנשי אגף שוק ההון פשוט לא מדברים איתו.
לאחרונה ניסה כץ להקים ועדת משנה בכנסת לענייני פנסיה, שהוא יעמוד בראשה, כך שכל חקיקה של משרד האוצר בנושאים אלה תעבור דרכו. בניסיון לבלום את כץ, חברי סיעת יש עתיד טרפדו ברגע האחרון את הקמת הוועדה, כדי שחקיקה בנושא תגיע לוועדת הכספים.
אלא שהיבחרו של רובי ריבלין לנשיא המדינה פינה מקום לנציג סיעת הליכוד בוועדת הכספים, מקום שתפס כץ. כעת הוא מתכנן להיות האיש החזק בוועדת הכספים, כשהחקיקה בנושא הפנסיה תגיע אליה.
בין שהנושא בידיים של כץ ובין שלא, גורם באוצר טען באוזני "כלכליסט" כי לאחר זמן כה רב שהנושא אינו מתקדם, אפשר לצפות מאגף שוק ההון כי ימצא פתרון אלטרנטיבי במקום לשים את החוסכים בסכנה.