בני 50 פלוס? אם תתקבלו לעבודה, יש סיכוי טוב שתשמרו עליה
על פי מחקר של בנק ישראל, ההסתברות שעובדים מבוגרים ישמרו על מקום העבודה עלתה משמעותית בשנים האחרונות
ההסתברות של עובדים מבוגרים (בני 55 ויותר), בייחוד של נשים, לשמור על מקום העבודה שלהם למרות גילם המבוגר, עלתה באופן משמעותי בשנים האחרונות. כך עולה ממחקר חדש של בנק ישראל שישולב במסגרת הדו"ח השנתי של הבנק שיפורסם בשבועות הקרובים.
- האוצר מתכנן מנגנון שיקשור בין גיל הפרישה לתוחלת החיים
- הציבור נותר לבד: העבודה חיינו
- התמ"ת: יציבות בשוק העבודה בסוף 2012, יותר אנשים מצאו עבודה
המחקר מראה כי אם ב-2003 שיעור הגברים והנשים שנמצאים קרוב לגיל הפרישה ומצליחים בכל זאת לשמור על מקום עבודתם היה רק באזור ה-80%, הרי שבשנת 2009 שיעורם כבר עמד על כ-90% (בשני המינים).
נושא גיל הפרישה תופס מקום מרכזי יותר ויותר בשנים האחרונות לא רק בישראל, אלא בעולם המערבי כולו בשל התארכות תוחלת החיים והאתגר שהיא מציבה למערכות התקציביות והפנסיוניות של המדינות. אחד הפתרונות השכיחים להתמודדות
עם הבעיה הזו היא להעלות את גיל הפרישה, לגברים ולנשים כאחד, צעד שאמור להגדיל את גובה הפנסיה החודשית של העובדים (כי יש להם יותר שנים לחסוך) וגם לצמצם את היקף קצבאות הזקנה שהמדינה משלמת (כי יש לה פחות שנים שהיא צריכה לשלם קצבאות).
הניסיון האחרון של משרד האוצר להעלות את גיל הפרישה לנשים, מ-62 ל-64, שנעשה בכנסת ב-2011, לא צלח בשל התנגדות הפוליטיקאים. כעת מתכננים באוצר להביא במסגרת חוק ההסדרים הקרוב רפורמה שעיקרה ניתוק גיל הפרישה מהחלטה פוליטית על ידי הצמדתו אוטומטית לעלייה בתוחלת החיים.