$
הכסף

חברות הסיעוד נאבקות נגד הניסוי של ביטוח לאומי

הניסוי יאפשר לקשישים להעסיק מטפלים ללא תיווך. כיום מועסקים כ־77 אלף מטפלים ומטפלות, דרך כ־130 חברות ועמותות שירותי סיעוד

מיקי פלד 14:3624.06.10

גם תומכי השינוי בחוק שאפשר את ניסוי הגמלה בכסף התפלאו מהזריזות שבה אושרה ההצעה בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת - בתוך שבועות ספורים. הצעת החוק היתה יוזמה של ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) והיא נתמכה על ידי יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ (ליכוד).

 

כיום מועסקים באמצעות הגמלה בעין כ־77 אלף מטפלים ומטפלות, דרך כ־130 חברות ועמותות שירותי סיעוד. מדובר במיליונים של שקלים, המגיעים מקשישים התלויים בחברות הסיעוד באופן כמעט מוחלט.

 

 

עם זאת, ההתנגדות לא היתה רק של בעלי החברות שעשויים לאבד ממון רב בשל השינוי, אלא גם של ארגונים שאינם חשודים בחוסר אובייקטיביות, כגון איגוד העובדים הסוציאליים, הסתדרות הגמלאים ומרכז השלטון המקומי. אלו הביעו חשש כי קשישים רבים לא יהיו מסוגלים להתמודד עם ההשלכות של להיות המעסיק הבלעדי של העובד הזר, ובמקרים מסוימים הטיפול בהם אף עלול להידרדר בשל חוסר אכפתיות או מסוגלות של בני משפחה.

 

נציגי הביטוח הלאומי הצליחו לשכנע את חברי הכנסת לתמוך בשינוי בקלות יחסית. בין השאר נרמז על ידי תומכי הניסוי כי חברות הסיעוד משמשות כמתווך לא הכרחי של הגמלה, ו"גוזרות קופון" על חשבון העובדים והקשישים. בביטוח הלאומי התעקשו כי מבדיקות שערכו עלה כי הקשישים שבחרו בגמלה בכסף מרוצים ומטופלים היטב. חברות הסיעוד עוד לא אמרו את המילה האחרונה, ומפעילות לחץ רב על שר הרווחה יצחק הרצוג שלא יאשר את המשך הניסוי, שיפגע, לדבריהן, בעתידו ובחשיבותו של חוק הסיעוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x