איך להוזיל את העמלות הבנקאיות
הרפורמה בעמלות לא היטיבה את מצבכם? חמישה צעדים פשוטים עשויים להביא להשגת המטרה
אתמול פרסם בנק ישראל כי בעקבות הרפורמה בעמלות, פחתה ההוצאה הממוצעת עבור סל השירותים הנפוצים לכ-70% ממשקי הבית. עבור כ-15% ממשקי הבית כמעט לא חל שינוי. נתונים אלה עומדים בסתירה לממצאי הסקר שפרסמה באחרונה המועצה לצרכנות, לפיו בעבור 62% מהלקוחות התייקרו העמלות בשיעור
כך או כך, לפני לקוחות הבנקים המעוניינים להוזיל את עלויות העמלות השוטפות שהם משלמים בחשבונות הבנק שלהם עומדות כמה אפשרויות. "הרפורמה אמנם הגבירה מאוד את רמת השקיפות של הבנקים, והלקוחות יודעים היום טוב יותר עבור מה הם משלמים", אומר עו"ד איציק אבירם, "אולם עצם הרעיון של תחרות הוא שכל אחד בודק ומשווה. כל עוד אנשים לא ייקחו את העניינים לידיים, אף רפורמה לא תעזור". כדי להוזיל את העמלות, אבירם ממליץ על חמישה צעדים פשוטים:
ריכוזיות: השלב הראשון בדרך להתייעלות והוזלה הוא ריכוז של כל החשבונות לחשבון בנק אחד. לא מעט לקוחות מחזיקים חשבונות בנק "מיותמים", שעליהם הם משלמים עמלות. עדיף בהרבה, אומר אבירם, לסגור את החשבונות הללו, ולרכז את כל החשבונות הקיימים לחשבון אחד שבו ייערכו כל פעולות הקבע, ובו ירוכזו תשלומי הפנסיה ועוד. עלות כל חשבון נוסף מסתכמת ב־10-15 שקל בחודש, ומגיעה לכ־150 שקל בשנה.
ישירות: הוזלה נוספת תושג באמצעות שימוש מרבי באינטרנט ובערוצים ישירים נוספים, המאפשרים כיום ביצוע של מגוון פעולות בנקאיות. העברה בנקאית, למשל, משתלמת הרבה יותר באינטרנט ופחות באמצעות צ'קים.
עדכון: כדאי מאוד להישאר עם היד על הדופק בכל הנוגע לעמלות. לשם כך ניתן להיעזר באתר בנק ישראל, ולברר עם פקיד הבנק עלויות לפחות פעם בשנה.
מיקוח: מומלץ ואף רצוי להתמקח עם פקיד הבנק על גובה העמלות. כדאי לבוא מוכנים, להכיר את המחירים אצל המתחרים ולדעת מהם היתרונות שלנו כלקוחות, למשל הכנסה גבוהה ממקום עבודה מסודר, יתרת זכות בחשבון או תוכניות חיסכון.
גיבוי: ברגע שהבנק מסכים להוזיל את העמלות, חשוב לקבל את תנאי החשבון החדשים בכתב.