$
בורסת ת"א

דיויד פדרמן נפרד מאבגול תמורת 107 מיליון דולר

קרן אתמבה הבריטית תרכוש מידי פטרוכימיים את השליטה באבגול (45%) תמורת 107 מיליון דולר, ובכך תסייע לה לשרת את חובותיה ב־2013 גם בהיעדר דיבידנד מבזן. בנק לאומי צפוי להגדיל את אחזקותיו באבגול ל־20%

גולן חזני 07:4530.08.12

עסקת מכירת השליטה באבגול, שעוסקת בייצור בדים, על סף חתימה. כפי שנחשף ב"כלכליסט", קרן אתמבה (Ethemba) הבריטית, צפויה לרכוש את השליטה באבגול (45%) מידי מפעלים פטרוכימיים תמורת 106.8 מיליון דולר, עם אופציה לתשלום עתידי נוסף של עד 17 מיליון דולר בהתאם לתוצאות החברה בשנת 2013.

מה דעתך על מניית אבגול:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

פטרוכימיים, שבשליטת דיויד פדרמן, יעקב גוטשטיין ואלכס פסל, מחזיקה כיום ב־24% ממניות אבגול, אך גם באופציה לרכישת 21% ממניות שותפיהם, בהם משפחת גולדווסר, מייסדת אבגול במחיר של 48 סנט למניה. פטרוכימיים תממש את אופציית הרכישה ולאחר מכן, כאמור, תמכור 45% ממניות אבגול לקרן אתמבה לפי מחיר של 78 סנט למניה. לאור זאת, צפויה פטרוכימיים לקבל כ־75 מיליון דולר (300 מיליון שקל) לפני מס ובניכוי ההוצאות על מימוש האופציה.

 

פטרוכימיים עשויה לקבל במסגרת העסקה עד 17 מיליון דולר נוספים, במידה שה־EBITDA (רווח תפעולי בניכוי פחת, הפחתות והוצאות מימון) יעמוד על מעל ל־65 מיליון דולר (הסכום המרבי יתקבל במקרה שבו אבגול תציג EBITDA של 75 מיליון דולר או יותר). ברבעון השני עמד ה־EBITDA של אבגול על 12.9 מיליון דולר, וב־2011 הסתכם הרווח התפעולי ב־58 מיליון דולר. על פי ההערכות, אבגול תסיים את 2012 עם EBITDA דומה, כך שעל מנת לקבל את האפסייד, יהיה עליה להציג צמיחה משמעותית ב־2013. אבגול אמורה לפתוח שני קווי יצור חדשים בסין ובארה"ב, ולכן בחברה מעריכים כי ניתן יהיה להשיגה.

 

שווי העסקה, ללא התוספת, משקף לאבגול שווי של 237 מיליון דולר, שגבוה ב־22% משווי החברה בבורסה אתמול בבוקר. במקרה של ניצול האפסייד במלואו, יעלה שווי החברה בעסקה ל־260 מיליון דולר.מניית אבגול הגיבה אתמול בזינוק של 5.3%.

 

פטרוכימיים רכשה את השליטה באבגול לפני שש שנים תמורת 165 מיליון שקל, ומשכה מאז דיבידנדים בהיקף של 54 מיליון שקל. במהלך השנים מכרה פטרוכימיים לבנק לאומי מניות אבגול ב־46 מיליון שקל, וכעת היא מוכרת את המניות לאתמבה ב־280 מיליון שקל. לפיכך, החברה רשמה תשואה של 211% על ההשקעה.

לפטרוכימיים התחייבויות של 1.9 מיליארד שקל לבעלי איגרות החוב ולבנקים, ומכירת השליטה באבגול תסייע לה לעמוד בהן.

 

 

אתמבה היא קרן השקעות פרטית שהוקמה ב־2006 ומחזיקה בנכסים נזילים בכ־500 מיליון ליש"ט (775 מיליון דולר). הקרן תבצע את העסקה באמצעות חברה ישראלית שהקימה לצורך כך. הקרן מיוצגת בישראל על ידי שי פרמינגר, מנכל גאון אחזקות לשעבר.

 

פטרוכימיים סובלת בשנה האחרונה מהפסקת זרם הדיבידנדים מהחברה־הבת בזן, כתוצאה מהצורך של האחרונה לעמוד באמות המידה הפיננסיות כלפי הבנקים שמימנו את הקמת מתקן ייצור הדלקים הנקיים שלה וכן כתוצאה מהרעה במרווחי הזיקוק.

 

החשש בשוק ההון בנוגע ליכולתה של פטרוכימיים לעמוד בתשלומי הקרן והריבית במועדם ניכר בתשואות לפידיון של אגרות החוב שעלו לרמה של עד 51% בסדרה ו', נטולת השעבודים.

 

החברה פרעה בחודשים האחרונים כ־42 מיליון שקל בחוב לבעלי האג"ח ותידרש לפרוע בתחילת ספטמבר עוד 58.8 מיליון שקל לבעלי אג"ח ה' על חשבון הקרן. נכון לסוף הרבעון הראשון של השנה עמדו בקופת החברה כ־165 מיליון שקל והיא גייסה מאז כ־120 מיליון שקל בהלוואה מקרן בראשית. ב־2013 תידרש החברה לפרוע תשלומי קרן וריבית לבעלי האג"ח ולבנקים בהיקף 248 מיליון שקל.

 

התפתחות משמעותית בעסקה עם אתמבה היא העובדה שבנק לאומי, המחזיק באמצעות זרוע ההשקעות שלו, לאומי פרטנרס, ב־11.5% ממניות אבגול החליט שלא להצטרף לעסקה וימשיך להחזיק בהן בשלב זה. לבנק אופציה לרכישת 8.5% נוספים מידי בעלי השליטה הנוכחיים באבגול. אחד התנאים לביצוע העסקה הוא השגת הסכם בעלי מניות בין אתמבה ללאומי, כך שהבנק יישאר בעל המניות השני בגודלו ויממש את האופציה להעלאת אחזקותיו ל־20%.

 

אבגול דיווחה אתמול כי רשמה ברבעון השני רווח נקי של 0.8 מיליון דולר לעומת 4.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

 

הרווח התפעולי של החברה ברבעון עלה לכ־7.9 מיליון דולר, המהווה כ־9.8% מסך ההכנסות החברה, וזאת לעומת רווח תפעולי של כ־7.7 מיליון דולר, המהווה כ־9.4% מסך ההכנסות החברה ברבעון המקביל. העלייה בשיעור הרווח התפעולי ברבעון הנוכחי נובעת מקיטון בעלויות התפעול השונות של החברה, שקוזז במידה מסוימת מהתנהגות מחירי חומרי הגלם ומתחילת הפעלתו של הקו החדש של החברה בארצות הברית.

 

אבגול רשמה עלייה בהוצאות המימון שהסתכמו ב־6.3 מיליון דולר לעומת 2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, בעקבות מעבר החברה לדיווח פעילותה ברוסיה ברובל. בניטרול השפעות הרובל, שסבל מפיחות מול שער הדולר, הסתכם הרווח הנקי ברבעון בכ־4.8 מיליון דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x