$
בורסת ת"א

מחזיקי האג"ח של אייס: "בעלי השליטה לקחו דיבידנדים על חשבון החברה"

יו"ר החברה: הניסיונות שלנו לגייס משקיע לא צלחו. אין פה מלחמה של ההנהלה נגד הבעלים"; עו"ד גיסין שמייצג את ההנהלה: "המהלך של הקפאת ההליכים להבנתינו היתה הדרך היחידה לחזור לדרך המלך."

שי סלינס 15:5619.01.12

אווירה יחסית רגועה ממה שהורגלנו באירועים דומים אפיינה את אסיפת מחזיקי האג"ח של אייס דיפו ביום חמישי במשרדי החברה בפתח תקווה. באסיפה נכחו נציגי החברה, בעלי האג"ח המוסדיים והנאמנים שמונו 24 שעות לפני כן על ידי נשיאת בית משפט המחוזי, הילה גרסטל. מחזיקי האג"ח הפרטיים לא

נכחו באסיפה.

 

"עד 2009 חילקה החברה דיווידנד של 53 מיליון שקל, בעוד שמהסתכלות על הדוחות הכספיים, ניתן להסיק שלאייס היתה מדיניות חלוקת דיבידנד אגרסיבית – בעלי השליטה חילקו דיבידנדים על חשבון הרווחים ", אמר בוריס שניידמן ממגדל שוקי הון, המשמש כנציגות האג"ח.

 

"חברת הדירוג מעלות הזהירה במפורש את הדירקטורים שיש לה הון עצמי נמוך והם התעלמו ", הוסיף נציג יובנק. "הרווח הגולמי של החברה הוא יציב מאוד, אולם רבעון אחרי רבעון נוצרו הפסדים שהלכו וגדלו כתוצאה ממינויים כושלים".

 

עו"ד גיא גיסין, היועץ המשפטי של הנהלת החברה התייחס לטענות על חלוקת דיבידנדים גבוהים ואמר כי "לטענת בעלי השליטה הסכומים שהוזרמו על ידם במהלך השנים שווה לדיבידנדים שנמשכו. מתחילת ינואר הנפילה של אייס נבעה משתי סיבות עיקריות: ההאטה במגזר הקמעונאות בישראל והאשראי המוגבל אצל הספקים. הבנו שאנחנו חייבים למצוא פתרון בבעיה שנוצרה מול הספקים ולכן קבענו פגישות עם הבנקים על מנת לספק להם רשת ביטחון - היינו חייבים לנקוט פעולות דחופות".

 

הנהלת הרשת שנקלעה לחובות בסך 452 מיליון שקל, כשמתוכם 181 מיליון שקל לבעלי האג"ח, סיכמה למעשה עם הבעלים והבנקים על הזרמת 20 מיליון השקל עד סוף ינואר מצד הבעלים שתיחשב במעמד של "הוצאות פירוק", כלומר הבעלים יקבלו את כספם בחזרה מיד עם סיומה של הקפאת ההליכים ולא יאלצו להסתפק בהחזר חלקי בלבד של הסכום. מרבית הנושים של החברה, מתנגדים לכך שהזרמת הכספים מצד הבעלים תיחשב ל"הוצאת פירוק" ודורשים כי הבעלים יתנו את הכסף בהתאם להתחייבותם בעבר וללא תנאים מוקדמים.

 

שניידמן התייחס לסוגיה סביב ה-20 מיליון שקל שעדיין לא הגיעו ואמר כי "לא העליתי על דעתי שהכסף לא יכנס לחברה". בעוד שגיסין ניסה להדוף את הטענות ואמר כי "אייס דיפו בדעה שהזרמת 20 מיליון השקל צריכה להתבצע לצורך הקפאת ההליכים, זה נאמר לבעלים, וזאת עמדת החברה. נוצר חשש שבעלי השליטה מחפשים דרך לדחות את התשלום שאליו הם מחויבים".

 

משה שמש, יו"ר הדירקטוריון של אייס התייחס בישיבה למצב אליה נקלעה החברה ולטענות בעלי האג"ח ואמר כי "ידענו על מצב החברה ולכן מסוף הרבעון השלישי של 2011 הקמנו תוכנית הבראה, תוך כדי שבמהלך חודש דצמבר בחנו את כל הסניפים ורמת התפקוד שלהם".

 

"בינואר ראינו ירידה במכירות החברה יחסית לתוכנית העבודה שנקבעה, מה שאותת לנו שנראה בעיה של תזרים מזומנים. לאור זאת כינסנו את הדירקטוריון של החברה על מנת לעדכן אותם במצב", הוסיף שמש.

 

שמש התייחס לשאלה מדוע לא מצאה החברה רוכש מתאים ואמר כי "הניסיונות שלנו לגייס משקיע לחברה לא צלחו. אף אחד לא חזר אלינו עם הצעה נגדית, הבנו מייד שהיינו בסוג של מצוקה".

 

הנאמן רו"ח בועז גזית שמונה לנאמן של החברה התייחס לשאלה על הצפוי לחברה בתקופה הקרובה ואמר כי "בזמן הקרוב לא נבצע מהלכים דרמטיים על מנת לייצב את עסקי החברה. תוך כדי אנחנו בונים תיק למשקיע הפוטנציאלי לחברה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x