אורי שני לא נשאר חייב לארקדי גאידמק: "לא אוותר - הוא ישלם על מה שחתם"
בשיחות עם מקורבים אמר אורי שני: "עשיתי טעות שהלכתי אליו. יש לי הסכם שמהיום הראשון 10% מהחברות שלו שייכות לי, והוא לא כיבד אותו. מגיעים לי 300–700 מיליון שקל"
הסכסוך בין ארקדי גאידמק לאורי שני עולה מדרגה, ואם התביעה המקורית של שני נגד גאידמק הסתכמה בכ-50 מיליון שקל, נראה כי שני מתכנן עתה לדרוש הרבה יותר.
שני צפוי לתבוע מגאידמק לעמוד בתנאי ההסכם ביניהם להעביר אליו 10% מנכסי המקרקעין ושדות הנפט שלו ברוסיה, וכן 10% מנכסיו בישראל. בשיחות עם מקורבים ועל בסיס הצהרות גאידמק בשבוע שעבר ל"ידיעות אחרונות" לגבי היקף רכושו העריך שני כי גאידמק אמור להעביר לו לא פחות מ-300–700 מיליון שקל.
"גאידמק ופרקליטיו מנסים להסיט את הדיון וטוענים כי מדובר בשכר שגאידמק חייב לשני, אבל לא מדובר בשכר. אין כאן שום מאבק על שכר, אלא על התחייבות מפורשת וכתובה של גאידמק לשני להעניק לו 10% מרכושו", אמרו מקורביו של שני. "כשהחלטתי ללכת לעבוד עם גאידמק, לפני כחצי שנה, האמנתי שגאידמק רוצה להקים תאגיד שעולה על אפריקה ישראל, וזה היה אתגר משמעותי מבחינתי", אמר שני בשיחה פרטית שקיים עם מקורביו.
"הודעתי לו שבלי 100 מיליון שקל במזומן, אני לא מתקרב לחברות שלו, והוא העניק לי את הסכום בהסכם במניות אוסיף בשווי של 50 מיליון שקל, ו־50 מיליון שקל במזומן". בפועל הוא העביר לנאמן רק 19 מיליון שקל ממניות אוסיף. "יש לי הסכם שמהיום הראשון 10% מהחברות שלו שייכות לי", אמר שני למקורביו.
"נרים את המסך מעל כל נכס"
שני פנה בשבוע שעבר ללשכת עורכי הדין בבקשה למנות בורר שיכריע במחלוקת בינו לבין גאידמק. כאמור, גאידמק טוען כי לשני לא מגיע דבר, וכי מבחינתו עמד בכל התחייבויותיו כלפי שני. גאידמק אף פנה לנאמן שמחזיק במניות אוסיף ודרש לא להעביר את המניות ואף הודיע כי לא יסכים לבוררות, אלא יעדיף ללכת להליך משפטי.
שני הולך לכיוון אחר לחלוטין. "נלך לכל מקום שיש לגאידמק נכסים בעולם, ונרים את המסך על כל נכס ונכס. מכל נכס הוא יצטרך להעניק לי 10%. עם כל האיומים וההפחדות שהוא נוקט, צריך לזכור שיש הסכם שנחתם. במדינת חוק חייבים לכבד הסכמים כאלה. הוא ניהל משא ומתן קשוח ביותר לפני החתימה", אמר שני למקורביו.
שני לא נשאר אדיש להכפשות שספג בימים האחרונים מכיוונו של גאידמק ואמר כי "צריך לזכור מאיפה באתי. גם אם הייתי הולך משיכון ובינוי לאחד התאגידים הגדולים, הייתי מקבל 30 מיליון שקל בשנתיים־שלוש. העזיבה שלי לגאידמק שווה לפחות פי שלושה. זה היה סיכון גבוה מאוד ללכת אליו ובגלל הסיכון הזה דרשתי את הסכומים האלה", הוסיף שני.
"לגאידמק יש כסף"
שני הודה בפני מקורביו ואמר: "עשיתי טעות שהלכתי אליו. עצם ההליכה אליו היתה טעות ברצף עבודתי במשרד ראש הממשלה ושיכון ובינוי. אני חושב שלגאידמק יש כסף. אין מצב שבמדינת חוק מתוקנת, הסכם כזה לא יכובד. הוא חתום איתי על שני הסכמים, אחד נאמנות ואחד שותפות. בהתנהלות העסקית בישראל שאני מכיר - מילה זו מילה. בתאגידים הגדולים לא מגיעים בשום אופן לבית משפט. אני לא מעוניין לוותר לאיש הזה. על מה שהוא חתם - הוא ישלם. אם מישהו יחליט שהוא לא חייב לשלם, ככל הנראה נגיע לתוהו ובוהו כאן".
היום העביר גאידמק לחברת גמול 15 מיליון שקל מכספו האישי בשל חובה של אמריס שבשליטתו. בבוקר עוד הוציאה גמול דיווח כי המחאה שהעבירה אמריס על חשבון החוב של 30 מיליון שקל לגמול, לא כובדה על ידי בנק מזרחי טפחות.
הדבר עורר זעם אצל גאידמק, ופרקליטיו בראשות עו"ד יוסי שגב טענו כי הבנק אינו נוהג בהגינות כלפי גאידמק, וכי כל לקוח היה מקבל הודעה לפני אי־כיבוד צ'ק. בסופו של יום הועבר הכסף מחשבנו הפרטי של גאידמק לחשבונה של גמול והחוב של אמריס כלפיה שולם במלואו.
עו"ד אופיר נאור, פרקליטו של גאידמק, אמר בתגובה: "בית המשפט דחה אתמול בקשה שנייה שהגיש אורי שני להטיל עיקולים על רכושו של גאידמק, וזה מראה מה שוות הטענות שלו".