מנועי הכסף
הסערה בשוק החוב העולמי מפילה את הבורסות, מה יעשה בנק ישראל?
פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט, פרק 215: הטלטלה בשווקים, שהחלה בתחילת השנה בעקבות האינפלציה המשתוללת בעולם, נמשכה ואף התעצמה בימי החג בישראל עם ירידות חדות בת"א. בכמה יעלו בבנק ישראל את הריבית ביום שני?
היורו המשיך לצלול מול הדולר, בבריטניה הפאונד נפל לשפל כל הזמנים ואזרחי הממלכה עושים סימנים של אבדן אמון במטבע. בוול סטריט, למרות יום אחד של הפוגה, המניות העמיקו את המגמה השלילית - ושוק דובי הפך להיות משהו שבשגרה. בסין לא הצליחו לייצב את המטבע ושוק איגרות החוב העולמי רשם תנודות יומיות שלא נראו עשרות שנים.
ובורסת תל אביב שחזרה לשני ימי מסחר בלבד השבוע, נצבעה באדום כהה והצטרפה בכך למגמה העולמית.
עד כמה חדה הטלטלה בשווקים? בבלוג הפיננסי compound בחנו את ביצועי מדד S&P500 ב-184 ימי המסחר הראשונים של כל שנה מ-1928. מהנתונים עולה כי רק ב-3 שנים מאז 1928 המדד רשם תשואה גרועה יותר ב-184 הימים מאשר ב-2022. ואם תרצו נקודה אופטימית אז ב-10 מבין 15 התחלות השנה הגרועות ביותר - מחצית השנה השנייה - היתה חיובית עם תשואות חיוביות של עד 10% במדד S&P 500.
בחלק הראשון של פרק מספר 215 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד, דיברנו על הסערה בשוקי המניות בארץ ובעולם ועל שוקי החוב. בחלק השני דיברנו עם פרופ׳ ערן ישיב מבית הספר לכלכלה באוניברסיטת תל אביב וניסינו להבין מה קורה בבריטניה - המדינה שחווה את אחד המשברים הפיננסים החמורים בתולדותיה.
בחלק השלישי של הפרק דיברנו על החלטת הריבית של בנק ישראל ביום שני הקרוב וניסינו להעריך בכמה היא תעלה.
האזנה נעימה!