אקירוב בדרך לגייס מיליארד שקל באג"ח
אלרוב נדל"ן, בשליטת אלפרד אקירוב, מחזיקה במלון בפריז באמצעות החברה־הבת לוקה - חצי מסכום הגיוס מיועד לפירעון חוב עבור המלון, שישמש בטוחה לאג"ח; אם הגיוס יתממש, הוא יהיה גדול בהיקפו משלוש סדרות האג"ח
אלרוב נדל"ן, בשליטתו של אלפרד אקירוב (78.8%), בוחנת הנפקה של סדרת אג"ח חדשה בהיקף של מיליארד שקל (250 מיליון יורו).
- הקורונה העבירה את אלרוב להפסד, אבל התגמול לג'ורג'י אקירוב גדל
- ברק רוזן ואסי טוכמאייר רכשו את מניות כלל ביטוח באלרוב
- אלרוב נדל"ן דוחה את ההנפקה בציריך של הפעילות השוויצרית
בימים אלה מקיימת חברת הנדל"ן שיחות עם חתמים, במטרה להוציא את ההנפקה לדרך. אם ההנפקה אכן תצא לפועל, כמעט חצי מהסכום — 480 מיליון שקל (120 מיליון יורו) — ישמשו אותה לפירעון חוב עבור מלון לוטסיה בפריז, שבו מחזיקה אלרוב נדל"ן באמצעות החברה־הבת לוקה (80%). המלון ישמש בטוחה לסדרת האג"ח החדשה.
אם ההנפקה תתרחש, זו תהיה סדרת האג"ח הגדולה ביותר של אלרוב, והיקפה יהיה גדול מההיקף התצריפי של כל סדרות האג"ח הנוכחיות שלה. כיום יש לחברה שלוש סדרות אג"ח בהיקף כולל של 830 מיליון שקל: סדרה ה' בהיקף של 240 מיליון שקל; סדרה ד' בהיקף של 518 מיליון שקל; וסדרה ג' בהיקף של 75 מיליון שקל.
ההנפקה המתוכננת תהיה גם אחת מהנפקות האג"ח הגדולות ביותר בבורסת תל אביב השנה. מתחילת השנה הנפיקו החברות בבורסת תל אביב אג"ח בהיקף כולל של 18 מיליארד שקל. ההנפקה הגדולה ביותר היתה זו של חברת האנרגיה אנרג'יאן, שגייסה אג"ח ב־1.3 מיליארד שקל. ההנפקה השנייה בגודלה היתה זו של דליה אנרגיה, שגייסה אג"ח ב־1.15 מיליארד שקל. ההנפקה השלישית בגודלה היתה זו של מקורות (1.1 מיליארד שקל). יתר ההנפקות היו בהיקפים נמוכים ממיליארד שקל.
מניית אלרוב נדל"ן עלתה ב־40% מתחילת השנה, והחברה נסחרת לפי שווי של 3.9 מיליארד שקל, לא רחוק מהשיא שאליו הגיעה בינואר 2020, אז עמד שווי השוק שלה על 4.3 מיליארד שקל.בסוף אפריל השלימה חברת ישראל קנדה, בשליטתם של ברק רוזן ואסי טוכמאייר, רכישה של 13% ממניות אלרוב נדל"ן, שהוחזקו בידי כלל.
ישראל קנדה שילמה 382 מיליון שקל עבור המניות, מחיר שהיווה פרמיה של 3% בעת חתימת העסקה בסוף מרץ. מניות אלה שוות כיום 505 מיליון שקל, כך שישראל קנדה מרווחת 123 מיליון שקל על הנייר.