חשיפת קרדיט סוויס לקרן שקרסה: מעל ל-20 מיליארד דולר
מערכת הבנק לניטור הסיכונים בזמן אמת לא הוטמעה במלואה בחטיבות האחראיות על פיקוח ההשקעות של קרן ארכגוס; המנכ"ל וסמנכ"לית הסיכונים שהתפטרו עקב הפרשה היו מודעים לחשיפת הבנק רק ימים ספורים לפני פירוק הקרן; מאז פירוקה דיווח הבנק על הפסד של 4.7 מיליארד דולר; דוחות הבנק לרבעון ה-1: הפסד של 275 מיליון דולר
- בדקה ה-90: מורגן סטנלי מכר אחזקות של ארכגוס בשווי של 5 מיליארד דולר
- ההפסד של קרדיט סוויס מקריסת ארכגוס: 4.7 מיליארד דולר
- תאוות הבצע והליקופטר הכסף השכיחו מהבנקים את הסיכון המוסרי
חברת ההשקעות האמריקאית הגבירה את ההימורים שלה על מניות בחודשים לפני קריסתה במרץ, אך לפי המקורבים בבנק ההשקעות, מערכת לניטור בזמן אמת של הסיכונים לבנק, לא הוטמעה במלואה בחטיבות שהיו אחראיות על פיקוח ההשקעות של ארכגוס.
לדברי המקורבים, המנכ"ל תומאס גוטשטיין וסמנכ"לית הסיכונים לארה וורנר – שהתפטרה מתפקידה בעקבות הפרשה – היו מודעים לחשיפה של הבנק רק ימים ספורים לפני הפירוק הכפוי של הקרן.
יתרה מכך, המקורבים הדגישו כי גם גוטשטיין וגם וורנר כלל לא היו מודעים לכך שארכגוס הוא לקוח גדול, עד התפוצצות הפרשה. דובר של קרדיט סוויס סירב להגיב לדיווח.
ההיקף הממשי של מערכת היחסים של הבנק עם ארכגוס מתגלה רק עכשיו. מאז פירוק הקרן לפני כחודש דיווחו בקרדיט סוויס על הפסד של 4.7 מיליארד דולר, הכריזו על צמצום הדיבידנדים והודיעו על עזיבתם של וורנר, מנהל חטיבת ההשקעות ועובדים בכירים נוספים.
הבנק עומד גם בפני חקירה מצד הרגולטורים בארה"ב ובאירופה סביב הקשרים עם ארכגוס והמכירה המהירה של ההשקעות לפני הקריסה.
ארכגוס, חברת ההשקעות שהקים ביל הוואנג (Bill Hwang) לשעבר המנהל של טייגר אסיה, ביצעה הימורים גדולים על מספר מועט של מניות עם כסף שלוותה מבנקים. אך ירידה בשווי כמה מההשקעות הגדולות וחוסר היכולת של הקרן לממן את הירידות הובילו לאחד ההפסדים הפתאומיים הגדולים בהיסטוריה של וול סטריט.
ארכגוס לוותה כספים משישה בנקים, ביניהם נומורה הולדינגס ומורגן סטנלי, שגם דיווחו על הפסדים כבדים. עם זאת, ההלוואה של קרדיט סוויס הייתה הגדולה ביותר ביחס לגודל שלו בהשוואה לבנקים האחרים, והבנק אף היה בין האחרונים לסגת מההשקעות. לפי הדיווח הנוכחי, נודע עתה כי החשיפה של הבנק לארכגוס, כלמר השווי של הנכסים שהם ניהלו בשם הקרן, גבוה מ-20 מיליארד דולר, כך לפי המקורבים.
עוד הוסיפו המקורבים כי הבנק לא הצליח להגן על עצמו מהחשיפה, בין השאר מכיוון שלא הוציא לפועל מערכת לניטור בזמן אמת של הסיכונים לבנק, מהשינוי במחירי האג"ח וני"ע. המערכת לא הוטמעה במלואה בחטיבות שהיו אחראיות על פיקוח ההשקעות של ארכגוס, שכן התכנית הייתה להעביר את ההשקעות של ארכגוס לניטור תחת המערכת בחודשים הקרובים.
כשבוע לפני המשבר הנוכחי, ספג הבנק הפסד גבוה מקריסת חברת הפיננסים הבריטית גרינסיל קפיטל. מהבנק נמסר כי בעקבות שתי הפרשות הוחלט על הקמת צוות משברים ועל קיום חקירה חיצונית.
דוחות הבנק לרבעון ה-1: הפסד נקי כבד לצד זינוק בהכנסות מחטיבת ההשקעות
בקרדיט סוויס פרסמו היום (ה') את תוצאות הרבעון הראשון: הבנק רשם הפסד רבעוני של 275 מיליון דולר.
הכנסות הבנק עמדו על 8.28 מיליארד דולר, טוב מההכנסות של הרבעון הרביעי ב-2020 שעמדו על 5.66 מיליארד דולר.
ההוצאות התפעוליות של הבנק נחתכו ל-4.25 מיליארד דולר מ-5.66 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של 2020.
חטיבת ההשקעות של הבנק רשמה הכנסות של 3.9 מיליארד דולר, זינוק של 80% לעומת הרבעון המקביל.