$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

דני נוה ועדי צים רוצים להנפיק שותפות מו"פ לביטוח דיגיטלי

שותפות שור־טק תנסה לגייס 36 מיליון שקל באחוזת בית. דני נוה ועדי צים ישקיעו 20% מהסכום. השותפות משקיעה בשתי חברות מבוססות בינה מלאכותית: וסטו, שמעריכה סיכוני ביטוח, וגאוקס, שמעריכה נזקים לנכסים. הסוכרייה: אין דמי ניהול בשנה הראשונה

גולן חזני 07:1121.04.21

יו"ר כלל ביטוח לשעבר דני נוה ובעל השליטה באס.אר. אקורד עדי צים מקדמים הנפקה של שותפות מו"פ בתחום הביטוח הדיגיטלי. השותפות, ששמה שור־טק, תנסה לגייס 36 מיליון שקל. היעד המינימלי שהוצב לגיוס הוא 25 מיליון שקל. נוה וצים צפויים להשקיע 20% מהסכום. כלומר, השקעה של 7.2 מיליון שקל.

 

האסטרטגיה של השותפות היא להשקיע בחברות שהשלימו את שלב הפיתוח הטכנולוגי, מצויות בנקודת פריצה עסקית ויכולות לייצר הכנסות משמעותיות. השותפות הציעה סוכרייה: היא לא תגבה דמי ניהול בשנה הראשונה והקטינה את דמי ההצלחה מאקזיטים ל־14%, לעומת 20% הנהוגים בקרנות השקעה. אר.אי. חיתום תוביל את ההנפקה.

 

שור־טק משקיעה בשתי חברות שלהן הכנסות מהסכמים עם מבטחים ועם שחקנים פיננסיים בינלאומיים. האחת, וסטו (Vesttoo), מעריכה על בסיס בינה מלאכותית את סיכוני תיק ביטוח ומתמחרת אותם לשוק ההון, כאלטרנטיבה למבטחי משנה. וסטו מעסיקה 20 עובדים בתל אביב והשותפות השקיעה בה 2 מיליון דולר ב־2018.

 

 

עדי צים, דני נוה עדי צים, דני נוה צילום: יח"צ, עמית שעל

 

לפי אתר החברה, הטכנולוגיה שלה מאפשרת לתמחר את סיכוני חברות הביטוח ולבנות עסקאות להעברת הסיכונים הללו לשחקנים פיננסיים. בנוסף, וסטו בונה פלטפורמה שתמיר את תהליך העברת הסיכון לאוטומטי ולדיגיטלי במלואו.

 

החברה השנייה, גאוקס (GEOX), פיתחה טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת לביטוחי נכסים. בסבב גיוס של 4 מיליון דולר השקיעה שור־טק בגאוקס 2 מיליון דולר, וקרן בינלאומית השקיעה סכום זהה.

 

גאוקס מאפשרת ניתוח תלת־ממד אוטומטי לצילומי אוויר, המעניק מידע רב לצורך הערכת סיכונים וחיתום מדויק של נדל"ן, וכן הערכה מדויקת של נזקים לנכסים בשלב יישוב התביעות. 

 

רן צרור רן צרור צילום: טל כהן

 

הטכנולוגיה מייתרת את הצורך לשלוח סוקר מטעם חברות הביטוח, שעולה להן מאות דולרים ונשלח רק ב־%20 מהמקרים בארה"ב. חברת הביטוח MunichRe וסוכנות ניהול האסונות הפדרלית בארה"ב, FEMA, מקיימות קשר עסקי עם החברה.

 

נוה, שר הבריאות לשעבר שהקים את קרן אג"ת להשקעה בחברות מכשור רפואי, ימונה ליו"ר השותפות ומחזיק בכ־20% ממנה.

 

בכ־30% מחזיקה חוף צים, חברת האחזקות של צים, מבעלי כמעט חינם לשעבר; באמצעותה הוא מחזיק בחברת האשראי החוץ־בנקאי אס.אר. אקורד, שנסחרת בשווי 833 מיליון שקל. 10% מוחזקים על ידי קרן טוגדר השקעות של שוקי כהן שרת.

 

מנכ"ל שור־טק הוא רן צרור, בעבר ראש המטה של מנכ"ל ונשיא טבע ודירקטור בפרפל ביוטק. סמנכ"ל הפיתוח העסקי הוא דורון גדליהו, לשעבר במחלקת פיקוח ברשות שוק ההון. אביחי קרפל, ששימש כסמנכ"ל טכנולוגיה בבנק לאומי, משמש כיועץ טכנולוגי.

 

ההנפקה מלווה ע"י עוה"ד איתי ברפמן ועדי רון ממשרד עורכי הדין ד"ר זאב הולנדר ורו"ח דלויט.

x