קת'י ווד מהמרת על קנאביס? אינטרקיור בצמרת של ARK
חברת הקנאביס התברגה בצמרת ההשקעות של קרן הסל של ARK בניהולה של ווד, המשקיעה בעיקר בחברות טכנולוגיה ישראליות
האם טרנד ההשקעה בקנאביס חוזר לתפוס תאוצה על חשבון הטכנולוגיה? מניית חברת הקנאביס אינטרקיור התברגה אל צמרת ההשקעות של קרן הסל (ETF) של ARK בניהולה של קת'י ווד, המשקיעה בטכנולוגיה ישראלית. נכון לסוף השבוע האחרון, אינטרקיור מהווה 2.8% מהקרן, המשקיעה ב"טכנולוגיה משבשת" ישראלית, כהגדרתה של ARK. הקרן משקיעה 1.1 מיליארד שקל ב־59 חברות ישראליות, שעל פי רוב אינן מהשורה הראשונה בבורסת תל אביב.
- לקראת מיזוג ירוק: אינטרקיור צפויה לרכוש את בטר לפי שווי של 35 מיליון דולר
- לקראת הנפקתה בנאסד"ק: אינטרקיור רשמה הכנסות שיא
- קת'י ווד מסמנת את היעד הבא: רובוגרופ זינקה ב־41%
ייתכן כי מדובר בתזוזה של ARK ממודל השקעה טכנולוגי לתחומים רפואיים, או כאלה שקשורים במדעי החיים. הקרן של ווד Israel Innovative Technology מייצרת עניין רב בקרב המשקיעים בשוק ההון המקומי, שכן לא אחת היא מייצרת תנודות במניות.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כך, למשל, לפני כמה שבועות מי שכיכבה בצמרת הטבלה של הקרן היתה חברת גילת לוויינים. העניין שגילתה בה ווד גרם לתזוזות חדות ולהזנקת מחיר המניה של גילת בשוק. בכלל, כל שינוי בהעדפות שמגלה ARK בשוק המקומי מוביל לתנודות בניירות הערך.
בפברואר השנה הזניקה הקרן של ווד את ההשקעה שלה במניות רובוגרופ, שעוסקת בפיתוח מערכות הדרכה ולימוד מרחוק. היה זה לאחר שטיפסה ממקום 52 במשקלה בקרן אל העשירייה הראשונה. בהתאם, מניית רובוגרופ זינקה בתוך יומיים ב־41%, מבלי שהחברה דיווחה על אירוע משמעותי. בשוק ההון ייחסו את הזינוק לשינוי בהעדפות הקרן של ווד. אלא שלאחרונה ירד חינה של רובוגרופ בעיני ARK, והיא כעת במקום ה־56 בקרן. במקביל, מניית רובוגרופ ירדה ב־14% מתחילת מרץ.
על פניו, הבחירה של ווד באינטרקיור נראית פחות שגרתית ופחות "טכנולוגית" באופייה. עד כה, בצמרת ההשקעות שלה התבססו בעיקר חברות טכנולוגיות. מניית אינטרקיור, שירדה אתמול ב־4.9% בתום המסחר, טיפסה ב־11.5% מתחילת אפריל וב־65.4% מתחילת 2021. לא ברור עד כמה כניסתה של הקרן של ווד מהווה פקטור מכריע באינטרקיור, שכן מדובר במניה סחירה יחסית ובחברה שביצעה לאחרונה סדרה של צעדים עסקיים משמעותיים. בסוף הרבעון הראשון, ב־31 במרץ, עמד הנתח של אינטרקיור בקרן על 2.5%, בדומה לחברת אמת מחשוב שהיתה במקום הראשון, עם 2.5%. מאז, אינטרקיור עלתה למקום הראשון ואף פתחה פער קטן ביחס לאחזקות האחרות של הקרן.
שווי השוק של אינטרקיור עומד על 731 מיליון שקל והאחזקה שצברה ARK בחברה נאמדת ב־32 מיליון שקל, לא מספיק כדי להפוך לבעלת עניין בחברה. אינטרקיור נמצאת בדרך להתמזג עם SPAC כדי להתחיל ולהיסחר בבורסת נאסד"ק. החברה מיזגה לתוכה את חברת בטר הישראלית וסיכמה את שנת 2020 עם הכנסות של 65 מיליון שקל ‑ זינוק של פי 7 בתוך שנה.
התנודות באופי התמהיל של השקעות הקרן של ווד מלמדות עד כמה היא מנוהלת באופן דינמי. למרות זאת, במקומות הרביעי והחמישי מבין המניות שבהן משקיעה הקרן נמצאות חברות דנאל ואלקטרה מוצרי צריכה ‑ שתיהן לא בדיוק חברות טכנולוגיות.