הדוג'קוין טס ב-500% השבוע; מנגד, טורקיה אוסרת שימוש בקריפטו והביטקוין נחלש
הנפקת בורסת הקריפטו הגדולה בארה"ב Coinbase משכה את המשקיעים על חשבון הביטקוין ומניות הקריפטו; הביטקוין כבר הגיע לשיא של 64.8 אלף דולר, אך מאז ההנפקה ברביעי ירד עד ל-60.3 אלף דולר, כשברקע גם הודעת הבנק המרכזי בטורקיה: אוסר תשלומים במטבעות דיגיטליים; מנגד, הדוג'קוין נוסק היום ב-233% ומתחילת השנה ב-7,200%
קוינבייס נתנה, קוינבייס לקחה (וגם טורקיה): הציפיות לקראת ההנפקה החשובה ביותר בתולדות הקריפטו בוול סטריט - הנפקת קוינבייס - דחפה את הביטקוין בתחילת השבוע לשיאים חדשים.
- קוינבייס זינקה ב-31.3% בבכורה בנאסד"ק - לשווי של 85.8 מיליארד דולר
- בורסת הקריפטו קוינבייס מתכננת להנפיק בנאסד"ק ב-14 באפריל
- אחרי הדחיפה מרדיט: ציוץ של אלון מאסק מקפיץ ב-50% את מטבע הדוג'קוין
אך מאז ההנפקה ביום רביעי, הביטקוין מאבד גובה, כמו גם מניות הקריפטו בוול סטריט שנחלשות משמעותית, כשקוינבייס מושכת את עיקר תשומת הלב.
הביטקוין כבר הגיע ביום רביעי לשיא של כמעט 65 אלף דול ולשווי שוק של יותר מ-1.2 טריליון דולר, אך מאז הנפקת קוינבייס יורד עד למחיר של 60.3 אלף דולר ולשווי של 1.13 טריליון דולר.
ברקע לירידות היום - הבנק המרכזי בטורקיה הודיע כי הוא אוסר שימוש במטבעות קריפטו, החל מסוף החודש. זאת, בשל "היעדר מנגנוני פיקוח ורגולציה" לנכסים דיגיטליים, כך לפי הבנק.
עוד נמסר מהבנק כי השווי בשוק עלול להיות "תנודתי בצורה מוגזמת" וכי הארנק הדיגיטלי ניתן לגניבה או לשימוש לא חוקי והעסקאות הן בלתי הפיכות.
מהבנק המרכזי בטורקיה נמסר כי קיבלו שם את ההחלטה לנוכח העלייה בשימוש בנכסי קריפטו לצורך תשלומים. כך למשל, בחודש שעבר הודיע אלון מאסק מנכ"ל טסלה כי יצרנית המכוניות החשמליות תאפשר ללקוחות בארה"ב לשלם על המכוניות בביטקוין, וכי המהלך יצא לפועל גם עבור לקוחות מחוץ לארה"ב בהמשך השנה.
עוד קודם לכן פורסם כי טסלה רכשה ביטקוין בשווי 1.5 מיליארד דולר. בדומה, בפייפאל החלו לאפשר ללקוחות בארה"ב לרכוש מוצרים עם מטבעות קריפטו החל מסוף מרץ. אולם בבנק הטורקי הדגישו כי תשלומים במטבעות קריפטו נושאים בחובם "סיכונים משמעותיים". "ההערכה היא כי השימוש במטבעות אלה בתשלומים עלול להוביל להפסדים שלא ניתן יהיה להחזיר עבור הצדדים המעורבים בעסקה", הדגישו.
טורקיה לא לבד. בהודו מתכננים חוק שיאסור על שימוש במטבעות קריפטו (לפי החוק שיוזמים - מסחר או החזקה של נכסים מסוג זה יגררו קנסות). במקביל, בבנק המרכזי בהודו מתכננים להנפיק מטבע דיגיטלי משל עצמם.
האית'ריום, המטבע השני בגודלו מבחינת שווי שוק, נחתך היום ביותר מ-5% ל-2,350 דולר מ-2,550 דולר בשיא.
מכשכש את דרכו לעשירייה הראשונה בשוק הקריפטו
הדוג'קוין dogecoin, המטבע הדיגיטלי האהוב על מייסד טסלה אלון מאסק והמשקיעים מפורום המסחר בקריפטו SatoshiStreetBets מרדיט (שרואים במאסק מעין אב רוחני ואף מכנים אותו בשם "פאפא מאסק"), נוסק השבוע ב-500%, והיום מזנק ב-233%.
על כן, המטבע נכנס לרשימת 10 המטבעות הגדולים בשוק הקריפטו: מחיר דוג'קוין עולה עד ל-42 סנט - שווי השוק שלו מזנק ל-55 מיליארד דולר. מתחילת 2021 טס המטבע ב-7,200%.
דוגמא בולטת לפוש שנתן מייסד טסלה למטבע במהלך השנה: צייץ בתחילת פברואר (לצד ציוצים נוספים) רק את המילה "כלב" "dog" והוביל מיד לנסיקה במטבע.
לאחר מכן המשיך בציוץ: “Dogecoin is the people’s crypto”. באותו יום זינק המטבע ביותר מ-60%.
מניות הקריפטו זינקו - עד להנפקת Coinbase ששאבה אליה את המשקיעים
ובמסחר בניו יורק, מניות הקריפטו בעיקר נסוגות: מניות ה'כריה' 'מרתון', 'ריוט' ו'ביט דיגיטל' נחלשות בוול סטריט בעד 10% אחרי שנחתכו ב-15% מערכן ברביעי ובהמשך גם ספגו הפסדים בחמישי.
לדוגמא, ריוט, שנסחרה במחיר של 61 דולר למניה טרם הנפקת קוינבייס (וטיפסה בימים שקדמו להנפקה) נופלת עד למחיר של 43 דולר למניה.
גם ענקית הבינה המלאכותית מיקרוסטרטג'י (אחת ממניות הקריפטו הבולטות במסחר בניו יורק) נחתכת בשווי: נופלת מאז הנפקת קוינבייס למחיר של 686 דולר למניה מ-882 דולר.