שנת הקורונה של פז: בית הזיקוק ממשיך לדמם, עלייה במכירות yellow
בית הזיקוק של פז ממשיך להכביד על החברה והוביל אותה לרשום ירידת ערך של 284 מיליון שקל בשנת 2020 לצד הפסד תפעולי גדול. החברה רשמה הפסד שנתי של 366 מיליון שקל. גם הסגרים בשנת הקורונה, שהובילו להפחתה דרמטית בתנועה בכבישים, פגעו בתוצאות החברה. החדשות הטובות: רשת yellow הגיעה למכירות שיא
- פז תרכוש את סופר יודה תמורת יותר מ־25% מההסכם הראשון
- התביעה נדחתה: פז לא תפצה את אינרום על ביטול עסקת פזקר
- שכרו של הראל לוקר כיו"ר פז: 150 אלף שקל בחודש ל-75% משרה
ההפסד הנקי בפז לשנת 2020, כולל ירידות ערך, הסתכם ב-366 מיליון שקל לעומת הפסד של 246 מיליון שקל בשנת 2019. ההפסד השנתי נובע בעיקרו משחיקה במרווח הזיקוק שקוזז חלקית בירידה בהוצאות מימון כתוצאה משיערוך נכסים פיננסיים, כמו גם מקיטון בהוצאות המימון של החברה. למרות השנה המורכבת שעברה פז, תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של החברה לשנת 2020 הסתכם ב-613 מיליון שקל לעומת 695 מיליון שקל בשנה הקודמת.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
פז רשמה צמיחה של 5% ברווח התפעולי של מגזר התעשיות בזכות שיפור בתוצאות העסקיות בפזגז, פזקר ופז שמנים. פזגז דיווחה על תוצאות שיא בחמש השנים האחרונות וגידול של 13% ברווח התפעולי שהסתכם ב-138 מיליון שקל ורווח נקי של 101 מיליון שקל לשנת 2020.
פז דיווחה עוד היום כי דירקטוריון החברה החליט להעניק למנכ"ל ניר שטרן תוכנית אופציות סטנדרטית שמתפרסת על פני ארבע שנים בשווי כולל של 4 מיליון שקל, בכפוף לאישור האסיפה הכללית. שטרן יידרש לעלייה של 20% בשווי החברה כדי לממש את המנה הראשונה ועד 35% למימוש המנה הרביעית והאחרונה.
שטרן אמר: "שנת הקורונה היתה מאתגרת במיוחד לקבוצת פז. עם חזרת המשק לפעילות מלאה אנו רואים סימנים להתאוששות בכלל מגזרי הפעילות ובכלל זה בענף הדלקים בתחנות. לצד משבר הקורונה המתמשך שהשפיע על כל מגזרי פעילות החברה ובאופן עמוק על פעילות משק הדלק ועל מרווחי הזיקוק ושהביא לכמעט עצירה מוחלטת של פעילות התעופה, ביצענו תהליכי מיקוד והתייעלות כדי למתן את הפגיעה במגזרי הפעילות בקבוצה. נקטנו פעולות לחיזוק, הרחבה, פיתוח והשבחת זרוע הקמעונאות ובעיקר רשת חנויות הנוחות yellow". שטרן התייחס גם למו"מ שמתנהל למכירת בית הזיקוק של החברה ואמר כי פז ממשיכה "לקדם מהלך של מכירת בתי הזיקוק לצד חלופות נוספות, אשר יניבו ערך מקסימלי לבעלי המניות".
הבוקר נחשף ב"כלכליסט" כי עסקת רכישת 50% מחברת עמדות הטעינה החשמליות EV Edge על ידי פז לא תצא אל הפועל, מאחר שהצדדים לא הצליחו להגיע להבנות לגבי אופי השליטה והניהול של החברה המשותפת.
מאידך, פז חתמה לאחרונה גם על עסקת רכישת סופר יודה — שאמורה לתת לה רוח גבית בתחום הקמעונאות. לפי ההסכם, פז תשלם 170 מיליון שקל עבור הרשת, 40 מיליון שקל מעל המחיר המקורי שפרסמה באוגוסט. 50 מיליון שקל מהסכום יופקדו בנאמנות לשש שנים וישוחררו בהדרגה בהתאם לביצועי החברה. סכום העסקה עלה בעקבות שיפור הביצועים של הרשת בשנת הקורונה.