$
בורסת ת"א

הסיבוב השלישי של מדיוי: השלד הבורסאי יתמזג לתוך חברה לאגירת אנרגיה ירוקה

בעלי המניות של חברת סטורג' דרופ יחזיקו עד כ-75% בדילול מלא מהון המניות של מדיוי. האחרונה עסקה בעבר בייצור ושיווק קנאביס שלא צלח והסבה נזק של מיליונים למשקיעים, ובהמשך פשטה את הרגל לאחר שעסקה בתחום הפעילות הדנטלית

Empathy 16:3418.03.21
השלד הבורסאי מדיוי חוזר (שוב): הנהלת מדיוי ת'רפיותיקס חתמה על מיזוג עם חברת סטורג' דרופ כדי לפעול בתחום האנרגיה הירוקה בעזרת טכנולוגיה לאגירת אנרגיה. מדיוי עסקה בעבר בייצור ושיווק קנאביס שלא צלח בעקבות התחרות בענף והסבה נזק של מיליונים למשקיעים לאחר שמנייתה איבדה כ-95% משוויה בין השנים 2018 ל-2019. לפני כן עסקה בפעילות דנטלית להקלה על כאבים אך פשטה את הרגל. עתה תנסה את מזלה בשלישית על ידי כניסה לתחום הלוהט ביותר בבורסה.

 

 

 

שי כהן מנכ"ל סטורג' דרופ שי כהן מנכ"ל סטורג' דרופ צילום: אורי כהן

 

לפי מזכר ההבנות שנחתם בין הצדדים, בעלי המניות של סטורג' דרופ יחזיקו עד כ-75% בדילול מלא מהון המניות של מדיוי. מדיוי פרסמה את דבר המיזוג בחודש שעבר, אך לא חשפה את זהות החברה המתמזגת. סטורג' דרופ מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות לאגירת אנרגיה ירוקה. החברה אינה בעלת הכנסות או רווחים כרגע ולכן לפי הסכם המיזוג, אחד התנאים המתלים להשלמתו הוא שבקופת החברה - בסמוך או במועד ההשלמה - יהיו 17.5 מיליון שקל, בין אם מקופת החברה עצמה או דרך הנפקה פרטית או ציבורית של מניותיה.

 

אנרגיה ירוקה (אילוסטרציה) אנרגיה ירוקה (אילוסטרציה) צילום: בלומברג

 

משרד האנרגיה קבע כמטרה להגדיל את היקף ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות בישראל ל-30% מסך יכולת ייצור החשמל עד 2030. על מנת לעמוד ביעד או לפחות קרוב אליו, בשנים הקרובות טכנולוגיית האגירה של מערכות סולריות תצטרך להשתפר. על רקע הצורך הזה החברה מבקשת לפתח מערכת אגירה באוויר דחוס לייצור חשמל במתקני אנרגיה מתחדשת, פתרון דומה לזה שמציעה אוגווינד. על פי החברה המערכת תותאם לספק אנרגיה בעלות אגירה תחרותית במונחי קילו-וואט לשעה לעומת מערכות מתחרות.

 

מה דעתך על מניית סטורג' דרופ:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
בנוסף החברה בעלת תוכנית פיתוח שאפתנית לייצור מערכת אגירה תרמית לאספקת קירור ומיזוג אוויר למבנים במגזר העסקי והפרטי. מדובר בטכנולוגיה ראשונית שלא נוסתה עדיין. על פי הודעת החברה, המערכת תאפשר טעינת אנרגיה בזמני שפל ופריקת אנרגיה בתעריפי שיא. המערכת תוכל להתחבר למקורות מתחדשים או קונבנציונלים ולהיות מותקנת בבנייני משרדים, חוות שרתים, מפעלים, מרכזי קניות ומבני מסחר. לפי תחזית החברה, היא תתחיל למכור מערכות בישראל במהלך שנת 2022. סטורג' דרופ מעסיקה כ-14 עובדים ונותני שירותים במשרדי החברה בנתניה וברחובות.

 

שי כהן הוא מייסד ומנכ"ל סטורג' דרופ . כהן כיהן בעברו בתפקידים בכירים ב-BrightSource Energy, אינטל וסוואפ טכנולוגיות. סגן יו"ר החברה הוא יונה פוגל שכיהן במשך 13 שנה כמנכ"ל קבוצת פז ויו"ר חברות הבת שלה. היועץ המדעי של החברה הוא פרופסור גרשון גרוסמן, שכיהן כדיקאן הפקולטה להנדסת מכונות בטכניון ועומד כיום בראש פורום האנרגיה במוסד נאמן בטכניון. עבודת ההנדסה וההקמה של מערכות האגירה תבוצע ע"י חברת CMC טכנולוגיות.

x