איירון סורס בדרך לוול סטריט לפי שווי של 10 מיליארד דולר
לפי בלומברג, קרן ההשקעות האמריקאית תומא בראבו במו"מ עם חברת ההייטק הישראלית למיזוג באמצעות ספאק. תומא בראבו רכשה בעבר את חברת אימפרבה ונחשבת לאחת מקרנות ההשקעה הפעילות והגדולות בעולם בתחום הטכנולוגי
קרן ההשקעות האמריקאית Thoma Bravo במשא ומתן עם חברת איירון סורס הישראלית להנפקה באמצעות ספאק בשווי של 10 מיליארד דולר, כך על פי בלומברג. תומא בראבו רכשה בעבר את חברת אימפרבה של שלמה קרמר והיא נחשבת לאחת מקרנות ההשקעה הפעילות והגדולות בעולם בתחום הטכנולוגי. בנובמבר נחשף בכלכליסט בכוונת החברה להנפיק במהלך שנת 2021. היום נחשף בכלכליסט שגם חברת הפינטק איטורו בדרך להנפקה באמצעות ספאק בשווי מוערך של 10 מיליארד דולר.
על פי הדיווח בבלומברג החברה הממוזגת אמורה לגייס כמיליארד דולר ולהיסחר בשווי של כ-10 מיליארד דולר. אם החברה אכן תנפיק בשווי המדובר, זו תהיה קפיצה עצומה לחברה בנובמבר 2019 נכנסה לחברה קרן ההשקעות CVC בהשקעה של 450 מיליון דולר תמורת 25.7% ממניותיה, כלומר לפי שווי של 1.75 מיליארד דולר. איירון סורס הוקמה ב־2011 ועד לגיוס מ־CVC גייסה החברה במהלך השנים 120 מיליון דולר. איירון סורס פועלת בתעשיית ה־AdTech (טכנולוגיה לפרסום) ויש לה שני קווי פעילות מרכזיים: דיגיטל ומובייל.
בעלי המניות העיקריים בחברה למעט CVC המייסדים תומר בר-זאב ושלושת האחים מילרד, קרן ויולה ונצ'רס, חיים סבן, לן בלווטניק, כללטק (ההשקעה המשמעותית הראשונה), דיסרפטיב של טל ברנוח, ראובן אדלר ואייל חומסקי, אלייד של איציק סוארי, ולאומי פרטנרס. החברה מעסיקה כ-1,000 עובדים.
את תחום המובייל החלה איירון סורס לפתח לפני מספר שנים. מפתחים, בהם חברות משחקים, מטמיעים את הטכנולוגיה של החברה בעשרות אלפי אפליקציות כדי להציג דרכן פרסום ממוקד ללקוחות. הרווח מתחום זה גדל משמעותית והפך עם השנים למקור הרווח העיקרי של החברה.
איירון סורס צמחה גם אורגנית אולם גם באמצעות מיזוגים ורכישות שביצעה, בעיקר של חברות ישראליות בתחום האינטרנט. העסקה הגדולה ביותר של מיזוג היתה עם סופרסוניק הישראלית. העסקה שיקפה שווי של 1.3–1.2 מיליארד דולר לחברה הממוזגת, לפי הערכות בתעשייה. העיסקה שבוצעה ב־2015 היתה במזומן כ־50 מיליון דולר ובמניות איירון סורס בשווי כ־150 מיליון דולר שקיבלו בעלי המניות של סופר סוניק. 250 עובדי סופרסוניק הצטרפו לאיירון סורס, והמיזוג יצר את חברת האינטרנט העצמאית הגדולה בישראל במונחי עובדים, שווי והכנסות. כיום מעסיקה איירון סורס 1,000 עובדים, 800 מהם בישראל, וכמחציתם עוסקים בתחומי מחקר ופיתוח.
ב־2011 התמזגה איירון סורס עם חברת וולונט, וכחלק מהמיזוג נרכשו גם החברות דילפליי, קליק מי־אין ומונטרה, שהוחזקו בשיעורים שונים לפני המיזוג בידי וולונט. ב־2013 היא רכשה את אפטר דאונלואוד. ביוני 2016 רכשה איירון סורס את חברת טכנולוגיות הפרסום בווידיאו הישראלית סטרים־רייל.