ירידות חדות בשוק הקריפטו: הביטקוין נופל מתחת ל-47 אלף דולר
המטבע הווירטואלי נופל ב-14% לרמה של 46,890 דולר, אחרי שהשבוע זינק לשיא של יותר מ-58 אלף דולר; שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן הזהירה מהסכנות בהשקעה בביטקוין; מטבע האת'ריום צונח ב-19.3% ל-1,461 דולר
הביטקוין נופל היום (ג') מתחת ל-50 אלף דולר, ברקע חששות בנוגע ליציבות המטבע ולסיכון הטמון בהשקעה בו. על אף הירידות, המחיר גבוה ב-400% מכפי שהיה בשנה שעברה.
- מאסק הפסיד 15 מיליארד דולר בגלל ציוץ על מחיר הביטקוין
- המיליארדר מדובאי וההשקעה הגדולה בהיסטוריה של הביטקוין
- הביטקוין בשיא של מעל 56 אלף דולר; מאסק: "זה נראה גבוה"
על פי הנתונים באתר CoinDesk, הביטקוין מוחק 14.1% מערכו ונסחר ברמה של 46,890.6 דולר. מטבע האת'ריום צונח ב-19.3% ל-1,461.1 דולר.
שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן פירסמה אתמול אזהרה בנוגע לסכנות שמעמיד הביטקוין הן כלפי המשקיעים והן כלפי הציבור.
גם מייסד מיקרוסופט ביל גייטס הזהיר מכך שמשקיעים נסחפים לתוך טירופי השקעות, בעוד שילן אמרה כי ביטקוין הוא "דרך לא יעילה במיוחד לביצוע עסקאות".
במקביל, מתגברים החששות שההתאוששות הכלכלית העולמית ממשבר הקורונה תוביל לכך שבנקים מרכזיים יצמצמו את מדיניות ההקלה הכמותית בה נקטו וסייעה לחזק את מחיר הביטקוין.
בימים האחרונים שבר הביטקוין שיאים ושלשום הגיע לרמה גבוהה מ-58 אלף דולר, זאת ברקע הבעת אמון של חברות גדולות במשק. ילן וגייטס הצטרפו לדיון שנשלט עד כה על ידי מנכ"ל טסלה אלון מאסק. בציוצים שפרסם לאחרונה בטוויטר, מאסק הודה שמחיר הביטקוין נראה "יקר מדי" וקודם לכן טען שהשקעה בביטקוין "פחות מטופשת" מעסקה מקבילה במזומן. מוקדם יותר החודש חשפה טסלה כי רכשה ביטקוין בשווי 1.5 מיליארד דולר. תומכי הביטקוין טוענים כי הוא משמש כגידור לסיכונים כמו אינפלציה גבוהה יותר וכי מטבעות דיגיטליים צפויים למשוך עוד משקיעים מוסדיים.
ענקית האשראי מאסטרקארד והבנק הוותיק בארה"ב, בנק אוף ניו יורק מלון (BNY Mellon) הודיעו על כך שישלבו את השימוש במטבעות דיגיטליים בשירותים שהם מציעים ללקוחות שלהם. עוד לפני כן, יצרנית הרכב החשמלי טסלה הודיעה שרכשה ביטקוין בהיקף של 1.5 מיליארד דולר וכן שתקבל תשלומים בביטקוין.
למרות אותה התמיכה, ילן אמרה אתמול שנותרו שאלות משמעותיות בנוגע ללגיטימציה והיציבות של המטבע הווירטואלי.
המתנגדים מזהירים מחזרה למגמת העלייה וההתפוצצות של בועת המטבעות הדיגיטליים ב-2017. "זה נכס ספקולטיבי טהור", אמר נאדר נאימי מ-AMP קפיטול אינווסטורס בסידני.