נסיגה קלה בשקל לקראת הודעת הריבית של בנק ישראל
הדולר עולה ב-0.1% ל-3.27 שקלים, היורו עולה ב-0.2% ל-3.97 שקלים; הריבית צפויה להישאר ללא שינוי, ברמה של 0.1%; לידר: "הגורמים הבסיסיים עדיין תומכים בשקל, והם יתמכו בו גם בשנים הבאות - הרצון של בנק ישראל להתערב בשוק המט"ח ירד לאחר התאוששות כלכלית"
נסיגה קלה בשקל בפתיחת שבוע המסחר במט"ח, ולקראת הודעת הריבית של בנק ישראל בהמשך היום: הדולר עולה ב-0.1% ל-3.27 שקלים, היורו עולה ב-0.2% ל-3.97 שקלים; בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 0.1%; המגמה הרגועה נרשמת גם בשווקים הבינ"ל - היורו עולה ב-0.1% ל-1.212 דולר.
- בנק ישראל רכש בינואר 6.8 מיליארד דולר - כמעט רבע מהתכנון השנתי
- סקר החברות של בנק ישראל: חברות התעשייה הקטנות מדווחות על פגיעה משמעותית
- בנק ישראל מזהיר הבנקים: ננקוט צעדים אם ביטול מגבלת הפריים על המשכנתא לא יגולגל לצרכנים
אלכס זבז'ינסקי הכלכלן הראשי במיטב דש מציין בסקירתו השבועית כי הוא צופה שהאינפלציה תעמוד בסיכום השנה על 1.1%: "האינפלציה המיובאת בשילוב עם התחזקות הביקושים המקומיים אמורים לתמוך בתחזית האינפלציה לשנה הקרובה", אומר זבז'ינסקי. כלכלני לידר בהובלת הכלכלן יונתן כץ מצפים לאינפלציה מעט מתחת ל-1%.
"לפני מספר חודשים סברו שציפיות האינפלציה בשוק ההון נמוכות מדי לאורך כל העקום. מצב זה התהפך באופן קיצוני. אנו צופים שהאינפלציה ב-2021 תעמוד על 0.9%, בדומה לציפיות בשוק ההון. העלייה בשנים הבאות תישאר מתונה, סביב 1.2% ב-2022 ו-1.4% ב-2022 - ציפיות השוק עומדות על כ-1.4%-1.5%", אומרים בלידר, ומוסיפים:
"בדרך כלל השינויים במשטר האינפלציה הם הדרגתיים ולא מהירים. בשנים האחרונות האינפלציה הפתיעה כלפי מטה בעיקר, עקב ייסוף חד בשקל. חשוב לזכור שהגורמים הבסיסיים עדיין תומכים בשקל, והם יתמכו בו גם בשנים הבאות. בנוסף, הרצון של בנק ישראל להתערב בשוק המט"ח ובשוק האג"ח צפוי לרדת עם ההתאוששות בפעילות הכלכלית.
עוצמת העלייה במחירי הסחורות ובעיקר הנפט נותרה הנעלם הגדול. אך חשוב להדגיש שמשקל הדלקים במדד מחירים לצרכן ירד בינואר ל-2.6%, מול 3% בדצמבר. העלייה בציפיות האינפלציה בארה"ב יותר הגיונית, זאת על רקע הציפייה למדי ניות פיסקאלית מאד מאד מרחיבה והסבירות להיחלשות הדולר בעולם. גם הרגישות לעלייה במחירי הנפט גבוהה יותר יחסית בארה"ב (שם אין כמעט מיסוי על הדלקים). בישראל שלושת הגורמים הללו אינם קיימים: המדיניות הפיסקאלית פחות מרחיבה, השקל צפוי להתחזק והשפעת מחירי הנפט קטנה יותר".