הממשלה וחלל תקשורת מאריכות ההסכם ביניהן ב-83 מיליון שקל
השירותים שמאריכה הממשלה הם מהלוויינים עמוס 3 ועמוס 7 וכן היא מוסיפה שירותים על גבי הלוויין עמוס 4; הכנסות חלל תקשורת מהממשלה היוו ב-2019 כ-35% מהכנסות החברה - כ-29 מיליון דולר. ב-2024 צפויה הממשלה לעבור לקבל שירותים מהלוויין דרור 1 של תע"א
חלל תקשורת הודיעה הבוקר (ג') כי התקשרה עם ממשלת ישראל בעסקה המאריכה את שירותיה מלווייני החברה לשנים הקרובות בהיקף של כ-83 מיליון שקל.
- ליגד רוטלוי, מבעלי השליטה ברציו, מונה ליו"ר חלל תקשורת
- חיים רומנו יפרוש מתפקיד היו"ר בחלל תקשורת
- הקורונה דחפה את חלל תקשורת להפסד של כ-9 מיליון דולר ברבעון השני
השירותים מהלוויין עמוס 3, שהסתיימו החודש, יוארכו עד לאוגוסט 2024 בהיקף של כ-41 מיליון שקל. השירותים מהלוויין עמוס 7, שהסתיימו החודש, יוארכו בשנה נוספת בהיקף של כ-12 מיליון שקל. במקביל, נחתמה התקשרות חדשה באמצעות הלוויין עמוס 4 למשך שלוש שנים בהיקף של כ-30 מיליון שקל.
הכנסות חלל תקשורת מממשלת ישראל היוו ב-2019 כ-35% מהכנסות החברה, שהם כ-29 מיליון דולר. בתחילת השנה שעברה חתמה הממשלה עם התעשייה האווירית על פיתוח של הלוויין "דרור 1", שנועד לתת מענה לצרכי התקשורת הלוויינית של מדינת ישראל החל מ-2024 ולמשך כ-15 שנים, ולהחליף באופן חלקי את השירותים מחלל תקשורת. את שלושת הרבעונים הראשונים של 2020 סיימה חלל בהפסד של כ-28 מיליון דולר, לעומת הפסד של 7 מיליון דולר ברבעון המקביל.
דן זיצ'ק, מנכ"ל חלל-תקשורת, מסר: "אנחנו שמחים מאוד על המשך שיתוף הפעולה ההדוק והרחבת הפעילות עם הממשלה. בנוסף, השקנו לאחרונה את שירותי ה-DCP, המאפשרים למדינות לחבר במהירות, ביעילות ובביטחון את הפריפריה הקרובה והרחוקה לשירותי ממשלה חיוניים הניתנים לאזרחים במגוון תחומים כגון רפואה וחינוך. הפלטפורמה תעזור לממשלות לנקוט בצעדים משמעותיים גם כחלק מאתגרי תקופת הקורונה".