$
שווקי חו"ל

השורה התחתונה

תעשייה 4.0: הכירו את החברות שצפויות להרוויח מהמהפכה התעשייתית הרביעית

האנליסטים של מור מסמנים את הסקטורים הלוהטים של 2021: דור חדש של מכונות אוטומטיות יצר חברות שעשויות להשיא רווח למשקיעים, והקורונה האיצה את התפתחותן. אנסיס, שעוסקת בסימולציה, וקוגנקס, שמייצרת מערכות ראייה ממוחשבות, הן מהבולטות שבהן

מעין אמסלם 09:1409.02.21

אנו נמצאים בתחילתה של המהפכה התעשייתית הרביעית. המונח הנפוץ ביותר לתיאור התפתחות זו, אשר משנה באופן מואץ את הסביבה התעשייתית, הוא תעשייה 4.0 (Industry 4.0).

 

מבט אל ההיסטוריה מלמד שהמהפכה התעשייתית הראשונה, שהחלה בסוף המאה ה־18 וכללה את מנוע הקיטור, הפכה את החקלאות והייצור לתהליך תעשייתי. המהפכה התעשייתית השנייה, שהחלה במאה ה־19, היתה שלב התפתחות מואץ של סטנדרטיזציה של תהליכי ייצור.

 

וול סטריט וול סטריט צילום: רויטרס

 

 

המפורסם שבהם הוא פס הייצור שהוליד את המכונית הראשונה מדגם T שיזם הנרי פורד ב־1908. המהפכה התעשייתית השלישית, באמצע המאה ה־20, סימנה את עליית המחשוב, האלקטרוניקה והאוטומציה.

 

דור חדש של מכונות אוטומטיות שמסוגלות לקבל החלטות באופן עצמאי

 

אם כן, המהפכה התעשייתית הרביעית ‑ תעשייה 4.0 ‑ זו מהפכה שכבר החלה מדברת על דור חדש של מכונות אוטומטיות, שבעזרת חיבוריות אלחוטית וטכנולוגיה דיגיטלית מסוגלות לבצע ויזואליזציה של פס הייצור ולקבל החלטות אינטליגנטיות באופן עצמאי. למעשה, תהליך ייצור זה, המשלב טכנולוגיה, משנה את כל תהליכי העבודה במפעל, בשדה או בכל מקום אחר.

 

ראשית, מכונות מסוגלות לקבל החלטות עצמאיות תוך שימוש בביג דאטה, עיצוב הליך הייצור וביצוע סימולציות, כאשר הכל מתבצע במחשוב ענן. שנית, שילוב רובוטים וסנסורים חכמים משפר ומדייק את הליך הייצור. שלישית, ניהול המחסן הלוגיסטי עושה שימוש במכונות אוטומטיות המאפשרות מהירות ויעילות גבוהות יותר. הצורך הוא ברור ומונע על ידי שיפור חוויית הצרכן, מהירות תגובה לשוק והקטנת עלויות ייצור.

 

כדי לקצור את פירות המהפכה, מנהלים בחברות תעשייתיות שמו את תעשייה 4.0 בראש האג'נדה שלהם, אולם היישום בסביבת הייצור צפוי להתבצע על פני שנים ארוכות. כיום, בעולם וירטואלי, ניתן לתכנן סימולציות ואנליזות על מוצרים בפיתוח ועל פסי ייצור תהליכיים של העולם הפיזי. תוכנות מתקדמות מסוגלות לבצע אופטימיזציה למוצר ולשרשרת הייצור.

 

לנישה הזאת נכנסת חברת אנסיס (Ansys), שפיתחה תוכנת הנדסה וסימולציה ונסחרת בנאסד"ק. יזם החברה ג'ון סוונסון עבד כמהנדס במעבדת חלל בפנסילבניה, השייכת לממשלת ארה"ב. בזמנו המהנדסים פתרו בעיות הנדסיות ומכניות בעט ונייר. מנהליו של סוונסון סירבו לבקשתו לפתח תוכנה שתקל את עבודתם, ולכן ב־1970 הוא עזב כדי לפתח את התוכנה לבדו. מאז הנפקתה בשנת 1996 צמחה Ansys בקצב שנתי ממוצע של 15% בהכנסות.

 

 

 

שוק הסימולציה נאמד בכ־9 מיליארד דולר וצפוי לשלש עצמו עד 2026. אנסיס, ששווי השוק שלה הוא כ־32 מיליארד דולר, היא מובילת השוק הבלתי מעורערת, שכן הכנסותיה כפולות מאלה של מתחרתה העיקרית, MSC Software, שהיא חברה פרטית.

 

מה דעתך על מניית ANSYS INC:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

הסיבה להובלתה בתחום טמונה בפלטפורמה שלה, שהיא המתקדמת והמקיפה ביותר, ובה משקיעה החברה בכל שנה כ־20% מהכנסותיה, שעומדות על כ־1.6 מיליארד דולר, כלומר כ־340 מיליון דולר. היא עושה זאת כדי לשמור על מובילותה ולשפר את הצעת הערך ללקוחות.

 

לתוכנה, שמאפשרת תכנון וירטואלי ולא פיזי, תועלת גבוהה בהבאת מוצר מהר לשוק (פי שניים מהר יותר מהשיטה המסורתית), הורדת עלויות הנדסיות (בכ־30%) ושיפור איכות המוצר. בשנים האחרונות מתרחבת החברה לתחומים שבהם הצמיחה גבוהה, כמו אלקטריפיקציה, 5G, אוטומציה ו־IoT, ומשתלבת טוב במגמת ההשקעה בתעשייה 4.0.

 

 

 

שיפור חוויית הצרכן ומהירות התגובה לשוק והקטנת עלויות ייצור

 

דוגמה נוספת לחברה שלהערכתנו עשויה לבלוט בסקטור היא קוגנקס (Cognex) שנסחרת בנאסד"ק. בעולם של האצה ב־E-Commerce, אוטומציה, שדרוג תשתיות תקשורת לטכנולוגיית 5G ושינויים בעולם הרכב, לחברה צפי צמיחה משמעותי בשנת 2021 ובשנים שלאחריה.

 

קוגנקס, ששווי השוק שלה הוא כ־15 מיליארד דולר, היא אחת משתי השחקניות הדומיננטיות בשוק מערכות הראייה הממוחשבות, יחד עם קייסנס (Keyence) היפנית, ששווי השוק שלה הוא 131.4 מיליארד דולר. מערכות ראייה אלו, המתממשקות לתוכנה ולסנסורים, משמשות למטרת בדיקות איכות בתהליך, הנחיית רובוטים בפסי ייצור, סריקה מתקדמת של בר־קודים וביצוע מעקב ויזואלי בכל שלב בתהליך הייצור.

 

קוגנקס הוקמה ב־1981 על ידי רוברט שילמן, מרצה לתפיסה ויזואלית אנושית ב־MIT, אשר לקח עמו שני בוגרים מוכשרים אל החברה שהקים, ביל סילבר ומרילין מטץ. השם קוגנקס הינו קיצור של "מומחי קוגניציה" (הכרה). המגזר הלוגיסטי, שהיה די זניח לפני כמה שנים' צפוי להיות הגדול ביותר ב־2021 בתחום שבו פועלת קוגנקס ולצמוח בכ־50%. הוא יונע מהעלייה בשטחי המרלו"גים בעולם ומהעמקת הטכנולוגיה מסריקת ברקודים לסריקה דו ותלת־מימדית.

 

להשקפתנו, ההאצה ברכישות אונליין היא תהליך מבני, שהואץ בעקבות משבר הקורונה, והיא כאן כדי להישאר. אם כן, קוגנקס ממוצבת היטב לצמיחה בשנים הבאות, יחד עם מגמת ההאצה באימוץ תעשייה 4.0.

 

לסיכום, תעשייה 4.0 רק בתחילתה ולהערכתנו, מנועי הצמיחה רק החלו להתחמם. אנו מעדיפים את החשיפה לחברות התעשייה הטכנולוגיות בעלות יתרונות יחסיים, חסמי כניסה ושיעורי צמיחה ורווחיות גבוהים, על פני חברות המיכון, שצומחות פחות ודורשות השקעות גבוהות ברכוש קבוע. בסיס הלקוחות ה"דביק", רכיב ההכנסות החוזרות ממנויים ותשואה גבוהה על ההון הם, להערכתנו, מתכון עדיף.

 

הכותב הוא אנליסט במור בית השקעות

x