אושרה מכירת הלמן אלדובי להפניקס - בעלת השליטה נמנעה בהצבעה
בית ההשקעות שהוקם לפני 25 שנה ייבלע בתוך הפניקס לפי שווי של 275 מיליון שקל - בעלי המניות בבעלת השליטה הלמן אלדובי פיננסים החליטו להימנע בהצבעה שנערכה באסיפה; בית ההשקעות איי.בי.איי, שהחזיק ב-34% ממניות הלמן אלדובי,ירשום רווח הון לפני מס של 39 מיליון שקל בעקבות העסקה
אסיפת בעלי המניות בהלמן אלדובי אישרה את מכירת בית ההשקעות לחברת הביטוח הפניקס לפי שווי של 275 מיליון שקל. בעלת השליטה של בית ההשקעות, הלמן אלדובי פיננסים נמנעה בהצבעה.
- הלמן־אלדובי העדיף את הפניקס אף שהקרן הבריטית הציעה יותר
- היתרון לגודל הכריע את הכף והלמן־אלדובי ייבלע בהפניקס
- הלמן־אלדובי מתמזגת להפניקס לפי שווי של 275 מיליון שקל
כמו כן משפחת יזרעאל, שהיא חלק מבעלי השליטה, אך גם מחזיקה במקביל 0.4% מהלמן ,הצביעה נגד המיזוג. בית ההשקעות איי.בי.איי המחזיק 33.4% מהמניות תמך במיזוג. איי.בי.אי יקבל בתמורה למניותיו סכום של 90.2 מיליון שקל, וירשום רווח לפני מס של 39 מיליון שקל.
הלמן אלדובי פיננסים, בעלת השליטה בבית ההשקעות (48.2%) מוחזקת ע"י מספר בעלי מניות: המייסדים אורי אלדובי ורוני הלמן (25%), פיטר פרידמן (25%) ומשפחת יזרעאל ואייזק סיטון (50%). ככל הידוע לפי הסכם בעלי המניות שלהם, אם אין קונצנזוס בינהם בהצבעה בנושא של מכירת בית ההשקעות.
אורי אלדובי יו"ר הלמן אלדובי מסר בעקבות תוצאות ההצבעה: "העסקה משקפת שווי של 275 מיליון שקל, כמעט כפול משוויו כשהפך לציבורי לפני כשלוש שנים. אני גאה בהבעת האמון של הפניקס ובטח כי עם השלמת הרכישה בעוד מספר חודשים, יצטרפו עובדי בית ההשקעות ועמיתיו לקבוצת הפניקס, וייהנו מהחיבור לקבוצה חזקה".
הלמן אלדובי הוקם לפני 25 שנים. לאורך השנים הוא עשה סדרה של רכישות ומיזוגים. הפעילות המרכזית שלו היא בגמל ובפנסיה שם הוא מנהל נכסים של 22 מיליארד שקל. תהליך המכירה ארך זמן רב לאור חילוקי דעות בין בעלי השליטה בשאלה אם למכור או להותיר אותו כגוף עצמאי.
בסופו של דבר הקים הדירקטוריון ועדה בלתי תלויה שבחנה את הצעת הפניקס, אלטשולר שחם והצעה של קרן בריטית. אלטשולר שחם פרשו לקראת סוף המירוץ, ובסופו של דבר החליטה הועדה להמליץ לדירקטוריון להימכר לפניקס.