במידרוג נזכרו סוף סוף להפסיק לאולייר את דירוג האג"ח והמנפיק
יותר מ־14 שעות אחרי שהבורסה הודיעה על הפסקת המסחר באג"ח של אולייר, נזכרה מידרוג להודיע על הפסקת הדירוג לחברה ולאג"ח שהנפיקה
הצתה מאוחרת: בלילה שבין יום ראשון לשני, יותר מ־14 שעות אחרי שהבורסה הודיעה על הפסקת המסחר באג"ח של אולייר, נזכרה מידרוג להודיע על הפסקת הדירוג לחברה ולאג"ח שהנפיקה.
- בעלי האג"ח דורשים מגולדמן להחזיר 4 מיליון דולר לאולייר
- סופית: אול-יר לא תפרסם דוחותיה והמסחר באג"ח ייפסק
- אול-יר בדרך להשעיית המסחר באג"ח, התשואה מזנקת ליותר מ-230%
בנימוקים להחלטה מידרוג מצטטת ממכתב התפטרותם של 4 מחברי הדירקטוריון שהופנה לבעלי החברה, יואל גולדמן, ובו נכתב בין היתר כי הוא אינו "מציית לכללי ממשל תאגידי בסיסיים ומבקש להעביר החלטות הנוגדות התחייבויות קודמות של החברה, כמו גם לא משתף את חברי הדירקטוריון במידע בסיסי לצורך קבלת החלטות".
בנוסף לכך מידרוג תולה את הפסקת הדירוג בעובדה שאף שמבקרת הפנים של אולייר התפטרה ב־9 בדצמבר, עד עתה לא מונה לחברה מבקר חדש. "דיווחים אלה, לצד אי־פרסום הדו"חות הכספיים ליום 30.9.2020, יש בהם כדי להצביע על היעדר יכולת מידרוג לבסס איכות מספקת ושלמות הנתונים, לצורך כך שניתן יהיה לקבוע ולערוך מעקב באופן שוטף ואמין".
הנפקת האג"ח הראשונה של אולייר בישראל התקיימה בדצמבר 2014, וזכתה במשך שנתיים לדירוג גבוה של A2. בתקופה זו אולייר גייסה את הרוב המכריע של החוב הנוכחי שלה - 2.3 מיליארד שקל - כאשר רק 61 מיליון שקל גויסו לאחר הורדת הדירוג הראשונה, ל־A3, בדצמבר 2018.
בפברואר 2020 מידרוג עוד הספיקה להעלות את דירוג האג"ח המובטחות ל־A2, ורק בספטמבר השנה, שנתיים אחרי חשיפות "כלכליסט" על הנעשה באולייר, נזכרו במדרוג להוריד את דירוג האג"ח הלא מובטחות והמובטחות, ל־Baa2 ול־Baa1 בהתאמה, ובנובמבר הן ספגו הורדת דירוג נוספת ל־C ול־Caa3 בהתאמה, דירוג שבו החזיקו עד אתמול.