הראלי בנובמבר הביא לתשואה של 4.5% בהשתלמות
חברת הביטוח כלל ביטוח הובילה את טבלת ההשתלמות של חודש נובמבר עם תשואה של 5.29%. אלטשולר שחם סוגר אותה מלמטה עם תשואה של 3.37%, אבל מוביל בתשואה לשלוש שנים
הודעתה של חברת התרופות פייזר על אפקטיביות חיסון הקורונה וזכייתו של ג'ו ביידן במרוץ לנשיאות ארה"ב הובילו את השווקים לעליות בחודש נובמבר.
- רשות שוק ההון תוכל לאשר עיכוב בניוד כספי חיסכון
- איך יודעים להשוות בין הצעות מקרנות פנסיה שונות?
- לאן עדיף להפקיד בסוף השנה - לקרן פנסיה או לקרן השתלמות?
בראש הראלי ניצבו חברות האנרגיה הירוקה ונפגעות קורונה דוגמת חברות התיירות והנדל"ן המניב. העליות הביאו לתשואה ממוצעת של 4.5% בנובמבר בקרב 12 קרנות ההשתלמות הנכללות בטבלת התשואות של "כלכליסט". חברת הביטוח והגמל כלל הובילה את טבלת ההשתלמות עם תשואה של 5.29%, בעוד בית ההשקעות אלטשולר שחם סוגר אותה מלמטה בנובמבר, עם תשואה של 3.37%.
יוסי דורי, משנה למנכ"ל ומנהל חטיבת ההשקעות בכלל ביטוח ופיננסים, אמר ל"כלכליסט": "הזכייה של ביידן לצד ההודעה של פייזר הקפיצו את שוקי המניות והובילו לעליות. העליות היו בעיקר בחברות בתחומים שנפגעו מהקורונה, כמו הנדל"ן המניב, בתי הקולנוע, תעופה ותיירות, או בחברות הפועלות במדינות שנפגעו מהתפשטות הנגיף. השוק הישראלי עלה מאוד ומדד ת"א־125, לדוגמה, הציג עלייה של כ־12%. אירופה עלתה קרוב ל־20%".
ביחס לארה"ב אומר דורי כי "דווקא נאסד"ק, שהיה כוכב העליות עד אוקטובר האחרון, עלה פחות משאר מדדי המניות העיקריים. בהיבט החוב, האג"ח הקונצרניות הישראליות עשו בנובמבר טוב יותר מאג"ח החברות בחו"ל".
כלל העמיקה בשנה האחרונה את אחיזתה בחברות האנרגיה הירוקה ובחברות שנפגעו מהמשבר, כמו נדל"ן מניב. לדברי דורי, "היתה לנו חשיפה לחברות הללו גם לפני המשבר, אבל אחרי שפרץ החלטנו להגדיל חשיפה. זה בעיקר בכיוון ריטים למגורים ומשרדים, חברות תיירות, מלונאות, ובתי קולנוע, בעיקר באירופה ובארה"ב. חטפנו קצת, אבל היה ברור שהפגיעה שאותן חברות חוו היא לא מידתית, ושהן יעוטו קדימה אחרי הקורונה.
הערכנו אז שהחיסון יימצא בתוך כשנה, ולמזל כולנו הוא נמצא בפרק זמן קצר יותר. מניות החברות הללו עלו 20% ו־30% בנובמבר. הגדלנו חשיפה לחברות הנדל"ן אפריקה נכסים ואלרוב, שהתאוששה, וגם לחברות ישראליות הנסחרות בחו"ל, בהן פאלו אלטו וקורנית. בתיק הלא־סחיר, שהגדלנו וייתן קדימה את הטון, יש חשיפה לחברות טכנולוגיה פרטיות, ולכן גם פחות אחזקות של מניות טכנולוגיה מהשאר".
דורי מוסיף כי "נכון למחצית נובמבר, נראה כי גופים שיהיו פרו־מניות גם בדצמבר יעשו טוב, במיוחד אם זה בהטיה על חוב, ובעיקר ממשלתי. השיפור של 'נפגעות הקורונה' צפוי להימשך, והשווקים צפויים לתמחר יותר את מה שקורה בשטח ופחות את האופטימיות של החזרה לשגרה. גם באנרגיה הירוקה צפויה התייצבות, וסקטור הטכנולוגיה צפוי להוביל. להערכתנו תימצא נקודת איזון חדשה בענף הנדל"ן המניב, אך שוק המשרדים לא נגמר. לגבי נדל"ן מסחרי, אנו פועלים לאיתור הזדמנויות לשימוש כחוות שרתים, מעבדות ומרכזי מסחר מקומיים".
בית ההשקעות אלטשולר שחם אמנם סגר את טבלת התשואות מלמטה זה החודש השני, אבל עדיין מוביל את התשואות לתקופה של 3 שנים עם תשואה מצטברת של 18.47%.
דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם, אמר ל"כלכליסט" כי "השוק הישראלי עלה כתוצאה מהדיווחים על מציאת החיסון, ולנו זה תרם פחות כי ישראל תופסת חלק קטן בפורטפוליו ההשקעות שלנו, הן בשל גודלו של בית ההשקעות והן כאסטרטגיה. גם הורדנו חשיפה לאג"ח קונצרניות, שמי שהיה יותר חשוף להם בנובמבר נהנה. המשימה שלנו היא להיות טובים ולהשיא ערך ללקוח, ולאו דווקא להיות ראשונים. הראייה שלנו היא לטווח הארוך".