$
מט"ח וסחורות

הדולר יציב על 3.25 שקלים; הפאונד צולל אחרי פסגה כושלת בין בריטניה לאיחוד

המטבע האמריקאי נסוג מוקדם יותר ל-3.249 שקלים; הפאונד נחתך ב-1.4% ושערו היציג נקבע על 4.315 שקלים; ברקע לירידות החדות במטבע הבריטי: מבוי סתום בהסכם סחר חדש בין בריטניה לאיחוד; הפאונד יורד ב-0.7% ל-1.330 דולרים, היורו קופץ ב-1% ל-0.910 פאונד; הרחבת תוכנית הרכישות העבירה את היורו לעליות מול הדולר

שירות כלכליסט 16:4810.12.20

הדולר יציב על 3.250 שקלים, גם לאחר השער היציג. מוקדם יותר נחלש ואף נסחר מתחת לרמה של 3.25 שקלים. הפאונד צלל היום ב-1.4% ושערו היציג נקבע על ל-4.315 שקלים, ועתה מטפס ל-4.325 שקלים. (מיד נרחיב בעניין הפאונד).

 

המטבע הבריטי יורד ב-0.7% ל-1.330 דולרים. היורו קופץ ב-1% ל-0.910 פאונד ומתחזק ב-0.4% מול הדולר אחרי החלטת הריבית שנותרה אפסית והגדלת תוכנית הרכישות ב-500 מיליארד יורו.

 

 

הפאונד צולל אחרי נסיגה במו"מ בין בריטניה לאיחוד על הסכם סחר חדש הפאונד צולל אחרי נסיגה במו"מ בין בריטניה לאיחוד על הסכם סחר חדש צילום: Getty

 

שלוש שעות של ארוחת ערב משותפת לא הצליחו לגשר על הפערים: המפגש בין ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון לנשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין לא הסתיים בהסכמה על הסדר סחר חדש בין בריטניה לאירופה.

 

"אנו מבינים כל אחד את העמדות של השני. הם נותרו רחוקות מאד זו מזו", אמר פון דר ליין בתום הפגישה. בהודעה שיצאה מדאונינג 10 נאמר ש"הפערים גדולים מאד".

 

גו'נסון ופון דר ליין כן הסכימו על הארכה נוספת של 4 ימים בשיחות של נציגי הצדדים, עד ליום ראשון, בתקווה לפיתרון המחלוקות שנותרו. תאריך היעד, נזכיר, הוא ה-31 בדצמבר. בסוף השנה תסתיים שנת הביניים מהסכם הברקזיט, שלאחריה יפוגו כל הסכמי הסחר בין האיחוד האירופי לבריטניה.

 

איתי יושע, מנהל דסק אופציות מט"ח בחדר המסחר של בנק הפועלים מתייחס להחלטת הריבית בגוש האירופאי ולהרחבת תוכנית הרכישה: "לאחר ההודעה על השארת ריבית הבנצ'מרק על 0% (הנמוכה בהיסטוריה), האיום להורדת הריבית הוסר באופן רשמי מהיורו, וכעת הוא מטפס כנגד הדולר והפאונד. הודעת הריבית באירופה נתנה גם רוח גבית לתשואות האג"ח של ממשלת גרמניה. במהלך אמיץ מצד הבנק המרכזי האירופי, הוכרזו מספר צעדים וביניהם הרחבת רכישות האג"ח ב-500 מיליארד יורו לתקופה של 9 חודשים נוספים, וכן הלוואות ארוכות טווח וזולות במיוחד לבנקים המסחריים ביבשת".

 

לדברי יושע, "תחת ההנחה שבהמשך החודש לא צפויים אירועים משמעותיים, פרט להודעת הריבית של הפד האמריקאי ולסיום של חלון הזמן למימוש הברקזיט בבריטניה, ניתן להעריך כי נפתחה ליורו/דולר הדרך למעלה - מגמה שיהיה קשה מאוד לעצור בשלב זה".

x