בלעדי לכלכליסט
לאומי פרטנרס משקיעה בבריאות: בדרך לרכוש 7.5% מביה"ח רפאל
זרוע ההשקעות של בנק לאומי משקיעה 30-25 מיליון שקל כהלוואה המירה למניות בחברה שבשליטת חיים דור ואייל בקשי, המחזיקה ב־50% מבית החולים. עם המחזיקים במחצית השנייה של המניות נמנות משפחת אודי רקנאטי וחברת הביטוח הראל
בנק לאומי ממשיך להשקיע בתחום הרפואי, והפעם ישירות בבית חולים. ל"כלכליסט" נודע כי זרוע ההשקעות של הבנק, לאומי פרטנרס, רכשה בעקיפין 7.5% ממניות בית החולים רפאל בקריית עתידים בתל אביב בהשקעה של 30-25 מיליון שקל.
ההשקעה, בצורת הלוואה המירה למניות, נעשתה בחברה שמחזיקה במחצית ממניות בית החולים ואשר נשלטת בידי חיים דור. דור שותף במניות עם אייל בקשי, בעל השליטה בבית ההשקעות ברק קפיטל ומי שבמשך שנים היה שותף של יצחק תשובה בבית ההשקעות. לאומי פרטנרס, בניהולו של אבי אורטל, רכשה בעצם 15% מהחברה המשותפת של דור ובקשי.
ב־50% הנוספים של מניות בית החולים מחזיקים בני משפחת רקנאטי (אודי), חברת הביטוח הראל וגורמים נוספים.
- "רק בעוד 5 שנים נתחיל לראות את הפירות לדברים שנעשה היום"
- נחשף בכלכליסט: לאומי והפניקס רוכשות שליש מסימפליויה מקרן פימי ב-47 מיליון דולר
- במטרה לאתר הזדמנויות במשבר: קירשנבאום גייס 300 מיליון שקל לקרן השבחת נדל"ן חדשה
בית החולים נבנה בהשקעה של יותר מ־300 מיליון שקל ומציג את עצמו כמתקדם בישראל. רופאים ישראלים בכירים מנתחים בו פציינטים המבוטחים בחברות הביטוח הגדולות. הייחוד של בית החולים רפאל הוא במכשור המשוכלל ובטכנולוגיות החדישות, שמאפשרים ניתוחים מסובכים יחסית. כך, למשל, עומד לרשות הצוות רובוט ששמו מאקו, המסייע בניתוחי מפרקים, וכן ברשות בית החולים מערכות מולטימדיה בחדרים, שמאפשרות הפעלה ללא מגע, כדי לשמור על סטריליות.
רפאל בתי חולים מנוהלת בידי רון משה. בית החולים נבנה בסטנדרטים גבוהים, והוא כולל מכון אנדוסקופי, מכון דימות ומכון לבריאות האשה, וכן שירותים בתחומי האורתופדיה, כירורגיה, אף אוזן גרון, אורולוגיה, גינקולוגיה ופלסטיקה.
תחום הבריאות מושך בשנה־שנתיים האחרונות השקעות של גופים מוסדיים, ומשבר הקורונה רק הגביר את המגמה. בשבוע שעבר חשף "כלכליסט" כי דיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות של בנק דיסקונט, מנהל מגעים להקמת קרן השקעות בחברות בתחום הבריאות עם מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר משה בר סימן טוב. מטרה שני הצדדים היא לבחור חברות להשקעה, שניתן יהיה להכניס בהן ערך אסטרטגי אמיתי בפריצה לשווקים בינלאומיים.
באוגוסט האחרון הוביל לאומי פרטנרס גיוס של 150 מיליון דולר לקרן טכנולוגיה רפואית חדשה, שתנוהל בידי בכירים לשעבר במערכת הבריאות. לאומי פרטנרס עצמה השקיעה 10 מיליון דולר בקרן החדשה, אלייב (Alive), לצד שלושה משקיעי עוגן נוספים של הקרן, שהשקיעו יחד 50 מיליון דולר. משקיעי העוגן האחרים הם קרן מכבי; המיליארדר היהודי וינסנט צ'נגוויז, באמצעות חברת ההשקעות שלו CBG; ורשת בתי החולים האמריקאית קריליון קליניקס (Carilion Clinics).
קרן אלייב תשקיע בחברות הייטק בשלות מתחום הטכנולוגיה הרפואית, המכשור הרפואי והרפואה הדיגיטלית. מטרת הקרן היא להשקיע ב־15-10 חברות כאלה כמשקיע מוביל, במסגרת גיוסים בהיקף של 30-10 מיליון דולר, כשהיקף ההשקעה של הקרן בכל חברה יעמוד על 10-5 מיליון דולר. השקעה ראשונה של הקרן כבר נעשתה בחברת אינוולב (Innovalave) של בית החולים תל השומר בהיקף 10.5 של מיליון דולר.
השקעות אלה קטנות יחסית עבור לאומי פרטנרס, שהשקעותיו לרוב גדולות יותר. עם זאת, מדובר בתחום שהולך ונהפך משמעותי בפורטפוליו של הבנק. באחרונה השקיעה לאומי פרטנרס עם חברת הביטוח הפניקס 47 מיליון דולר בחברת המכשור הרפואי סיפליויה, לשעבר טבע מיגדה, הפועלת מקריית שמונה. שני הגופים רכשו שליש ממניות החברה, כשאת ההשקעה מצד הפניקס מוביל מנהל ההשקעות של החברה חגי שרייבר.