הפניקס שואפת לרווח שנתי של מיליארד שקל תוך חמש שנים
קבוצת הביטוח פירסמה את התוכנית האסטרטגית שלה לחמש השנים הקרובות, והציבה יעדים שאפתניים, לעומת רווח של 547 מיליון שקל שרשמה ב-2019; החברה מתכננת להתמקד בצמיחת המוצרים שמניבים תשואה גבוהה - בין היתר גמל ופנסיה וביטוח כללי
- בזכות ההתאוששות בשווקים: רווחי הפניקס נסקו ב-370% ברבעון השלישי
- קבוצה בראשות הפניקס הגיחה וזכתה במרדף אחרי יינות ביתן
- הפניקס מציעה לרכוש את הלמן-אלדובי לפי שווי של 275 מיליון שקל
בשנת 2019 היה הרווח השנתי של הפניקס 547 מיליון שקל והתשואה להון עמדה על 10.2%, כך שמדובר ביעדים שאפתניים יחסית. החברה מתכוונת להגיע ליעדים בעיקר על ידי התרחבות במוצרים המניבים תשואה גבוהה יחסית, בהם תחום הגמל והפנסיה, הביטוח הכללי, סוכנויות הביטוח ובית ההשקעות אקסלנס.
"זה לא שלא נמכור מוצרים אחרים", אמר בן סימון, "אבל נמקד את האסטרטגיה והצמיחה שלנו בתחומים האלה במטרה להגיע להיקף נכסים מנוהלים של 300 מיליארד שקל". כיום מנהלת הפניקס נכסים בהיקף של 218 מיליארד שקל.
"נשים דגש על צמיחה בסוכנויות הביטוח. נשמור על עצמאותן ונדאג לגידול אורגני במקביל למיזוגים ורכישות על מנת לשפר את מעמדן ולהגדיל את נתח השוק שלהן", הוסיף המנכ"ל.
אפיק צמיחה נוסף שהפניקס תשקיע בו הוא תחום הביטוח הישיר. "העולם הישיר הולך לגדול בעיקר בתחום הרכב בכ-20%, והפניקס סמארט תגדל גם כן בהתאם".
במסגרת התוכנית האסטרטגית החברה הציבה לעצמה יעד צמצום של 300 מיליון שקל בהוצאות תפעול, כאשר מחצית ממנו למעשה כבר הושגה.
הצמצום כולל בעיקר ריכוז יחידות תפעול והתייעלות בתחום התביעות על ידי העברת תהליכים שכיום מבוצעים באופן אנושי לביצוע טכנולוגי ורובוטי. במסגרת כך הודיעה החברה כי היא תשקיע כ-150 מיליון שקל בהתייעלות טכנולוגית. עם זאת, הפניקס לא תפעל לצמצום עובדים באופן אקטיבי אלא תהנה מתהליכי הנטישה הטבעית של עובדים על פני הזמן ולא תפעל לגיוס עובדים חדשים.
בעקבות משבר הקורונה הודיעה החברה בחודש יוני האחרון על תכנית התייעלות שכוללת פיטורין של 350 מעובדיה, במטרה לחסוך 150 מיליון שקל.
החברה צפויה גם לחדד את מדיניות ההשקעות שלה כך שתהיה ממוקדת יותר בשווקים בחו"ל ובהשקעות לא סחירות.
עוד הודיעה הפניקס כי במסגרת מדיניות הדיבידנד החדשה שעליה הכריזה לפני חודש, ולפיה תחלק דיבידנד בגובה 30% מהרווח השנתי, היא צפויה לחלק דיבידנד גם בשנת 2020 אם לא יהיו הפתעות.
בשבוע שעבר פרסמה הפניקס את תוצאות כספיות חזקות לרבעון השלישי של 2020 בו רשמה הקבוצה רווח של 323 מיליון שקל בהשוואה לכ-87 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - קפיצה של 370%. השיפור ברווח הושג למרות שתי השפעות שליליות שנבעו מירידה בפרמיות של ביטוחי הנסיעות לחו"ל וכן הפרידה של הפניקס מקופת חולים מאוחדת בתחום ביטוח הסיעוד.