מחיקת שווי של 239 מיליון שקל בבית הזיקוק הביאה את פז להפסד תפעולי
החברה רשמה בינואר־ספטמבר הפסד של 275 מיליון שקל, גבוה יותר מההפסד בכל 2019, והפסד תפעולי של 165 מיליון שקל ברבעון. מכירות גז הבישול לצריכה ביתית זינקו ב־35% בגלל הסגרים
הטלטלות שעוברות על חברת האנרגיה פז לא מסתיימות, וכאילו לא די במהומות שבצמרת החברה, בין היו"ר המתפטר לדירקטוריון, הרי שהיא רשמה ברבעון השלישי הפסד של 174 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 126 מיליון שקל ברבעון המקביל. גם את ינואר־ספטמבר השנה היא סיימה בהפסד של 275 מיליון שקל, גבוה יותר מההפסד של 262 מיליון שקל ב־2019 כולה, ולעומת רווח נקי של 260 מיליון שקל בינואר־ספטמבר 2019.
- אינרום תובעת את פז על ביטול עסקת פזקר
- פז נחלצה מ"רבעון הקורונה" בהפסד של 4 מיליון שקל
- לא סומכת רק על האנרגיה: פז חתמה על מזכר הבנות לרכישת סופר יודה
בפברואר השנה, כמה שבועות לפני שהנגיף הכה בעולם, שווי השוק של פז עמד על 4.2 מיליארד שקל, ואילו עכשיו, אחרי שני סגרים ועם משבר קורונה שסופו אינו ידוע, החברה איבדה 30% מערכה, לשווי של 3.28 מיליארד שקל.
לפי פז, רמת הביקוש למוצרי הדלק בספטמבר־אוקטובר, אחרי הסגר השני, היתה 85%-70% מהביקוש הרגיל, עם התאוששות בנובמבר. משבר הקורונה הכה ברמה חריפה גם במגזר התעופה, ופז רשמה צניחה של 80% באספקת הדלקים לנתב"ג. פז טוענת שהיא ממשיכה לנסות ולמכור את בית הזיקוק באשדוד, שרשם ירידת ערך של 239 מיליון שקל, ומציינת בדו"ח את חשיפת "כלכליסט" שמשרד האנרגיה מקיים שימוע ציבורי לקראת ביטול התקנת מערכות גז בישול בבתים חדשים.
ככל שהמהלך ייושם, עלולה להירשם פגיעה גם בפעילות פזגז. מנגד, החברה רשמה התאוששות בפעילות הקמעונאות, עם עלייה של 6% במכירות של רשת yellow, לשיא רבעוני של 271 מיליון שקל, ושל 35% בהכנסות ממכירות הגז בישול שמיוחסות לתקופת הקורונה ולסגרים, שבגללם יותר משפחות נאלצו לבשל בבית. מנגד, מכירות גז הבישול לתעשייה ירדו באותה תקופה.
מכירות פז עמדו על 1.87 מיליארד שקל, צניחה של 41% לעומת הרבעון המקביל, אך למזלה עלות המכירות ירדה ב־44% לעומת הרבעון המקביל, ל־1.53 מיליארד שקל. החברה נקטה צעדי התייעלות בשל משבר הקורונה, מה שהוביל אותה לרשום רווח תפעולי של 74 מיליון שקל לפני ירידת הערך של בית הזיקוק, אולם לאחר ההפחתה ההפסד תפעולי עמד על 165 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של 171 מיליון שקל בתקופה המקבילה, והוצאות המימון נטו הוכפלו פי שלושה, ל־32 מיליון שקל.