נסיגה של 8.3% ברווחי מזרחי ברבעון; האשראי לעסקים קטנים זינק ב-12.4% מתחילת השנה
הבנק הפריש על הפסדי אשראי סכום של 317 מיליון שקל, לעומת 70 מיליון שקל ברבעון המקביל; הרווח הנקי ברבעון עמד על ל-387 מיליון שקל; מזרחי איחד לראשונה את תוצאות בנק אגוד - האיחוד צמצם ב-3% את נתח משכנתאות בתיק האשראי של הקבוצה, לרמה של 63%
מזרחי טפחות חותם רבעון שלישי: הבנק רושם ביולי-ספטמבר רווח נקי של 387 מיליון שקל, סכום שמשקף אמנם ירידה של 8.3% מול השורה התחתונה של הרבעון המקביל בשנה שעברה, אך עדיין מגלם תשואה להון של 9.5%. כמו כן, ועל אף משבר הקורונה, בבנק מציגים צמיחה בפעילות השוטפת.
- הקורונה נושפת בעורפם של העסקים הגדולים
- לאומי רשם רווח של 750 מיליון שקל, למרות עלייה בהפרשות להפסדי אשראי
- על אף המשבר: הרווח הנקי של בנק הפועלים צמח ב-11% ל-816 מיליון שקל
על תוצאות הבנק העיבה העמקת ההפרשות להפסדי אשראי שעמדו על 317 מיליון שקל, לעומת 70 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל. עיקר העלייה נרשמה בתחום המשכנתאות, שם עמדו ההפרשות על 154 מיליון שקל ברבעון השלישי לעומת 60 מיליון שקל בממוצע בשני הרבעונים הקודמים.
בכך יישר מזרחי טפחות קו עם הבנקים הגדולים שביצעו הפרשות משמעותיות להפסדי אשראי במשכנתאות ברבעונים הקודמים. הבנקים הגדולים קיבלו מסר לא רשמי מבנק ישראל בדבר הגדלת ההפרשות, וככל הנראה המסר הזה עבר למזרחי טפחות ברבעון זה. ההפרשות הן הפרשות קבוצתיות, קרי צופות פוטנציאל הפסדים עתידי, ולא כשל קונקרטי בפירעונות.
דוחות אלה הם הדוחות הראשונים בהם מזרחי טפחות מאחד את תוצאותיו עם בנק אגוד, שאת רכישתו השלים באחרונה. איחוד זה מגדיל את נתח השוק של הבנק ב-2.5% בפקדונות ואשראי. כמו כן, כתוצאה מהאיחוד, חלקן של המשכנתאות מתיק האשראי של הבנק ירד בכ-3% לשיעור של כ-63%. זאת מול עלייה מקבילה בתיק האשראי העסקי והצרכני.
בעוד שהבנקים הגדולים סבלו משחיקה בהכנסות מעמלות בעקבות משבר הקורונה, מזרחי טפחות מצליח לרשום עלייה של 4.9% בהכנסות מעמלות ל-1.2 מיליארד שקל.
גם ללא איחוד בנק אגוד, מציג מזרחי טפחות צמיחה בפעילות האשראי: סכום האשראי של הבנק צמח ב-6% מתחילת השנה ל-217 מיליארד שקל, ועא מצרפים את תוצאות בנק אגוד מגיעים ל-241.7 מיליארד שקל. למעט תחום האשראי הצרכני שירד ב-5% מתחילת השנה, בשאר התחומים מציג הבנק צמיחה, כאשר בעסקים הקטנים היא מגיעה ל-12.4%, על רקע הפעילות הערה של הבנק בקרן בערבות מדינה.