הקיצוץ בהוצאות העביר את קבוצת גולף לפלוס בשורת הרווח
קבוצת האופנה המחזיקה בעדיקה וברשת גולף אנד קו סיימה את הרבעון השלישי עם רווח של 10.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של 5.7 מיליון שקל ברבעון המקביל - הוצאות המכירה והשיווק צומצמו ב-12.5%; ההכנסות בתחום ההלבשה נחתכו ב-12.7%, הההכנסות בתחום אופנת הבית ירדו ב-5.4%
הסגירה הממושכת של החנויות מאז חודש ספטמבר פגעה במכירות קבוצת גולף בשני מגזרי הפעילות שלה - אופנת הלבשה ואופנת הבית - אך הקבוצה הצליחה לעבור לרווח בשורה התחתונה, בזכות הוצאות התפעול הנמוכות, ההנחות בשכר הדירה שקיבלה מהקניונים, והעובדה שחלק מהותי מעובדיה נשלח לחל"ת על חשבון המדינה.
קבוצת גולף, שבשליטת כלל תעשיות מסכמת את הרבעון עם רווח נקי של 10.7 מיליון שקל לעומת הפסד של 5.7 מיליון שקל ברבעון מקביל אשתקד.
- נפילה ברבעון השלישי לעדיקה סטייל: הרווח הנקי צנח ב-96%
- גולף מגדילה את התביעה נגד דדי שוורצברג ל-2.4 מיליון שקל
מכירות הקבוצה ירדו ברבעון השלישי ב-2.6% והסתכמו ב-230 מיליון שקל. תחום ההלבשה רשם ירידה של 12.7% ומכירותיו עמדו על 70.6 מיליון שקל, ותחום אופנת הבית (הכולל בין היתר את חנויות גולף אנד קו) רשם ירידה של 5.4% במכירות לכ-110 מיליון שקל. הירידה מיוחסת לסגירת החנויות הפיזיות והיא קוזזה בחלקה מעלייה במכירות החברה הבת עדיקה, שעמדו על 49.6 מיליון שקל וממכירות אתרי האונליין של גולף.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הרווח הגולמי של גולף נפגע ב- 3.1% והסתכם ב-139.8 מיליון שקל. שיעורו מהמכירות ירד ל-60.8% לעומת 61.1% ברבעון מקביל, ירידה שמוסברת על ידי החברה בירידה בשיעור הרווח הגולמי של עדיקה, שקוזזה בעלייה בשיעור הרווח הגולמי של מגזרי ההלבשה ואופנת הבית.
הפדיון בחנויות הזהות במגזר אופנת הבית ואופנת ההלבשה עלה ברבעון השלישי ל-1,262 שקל למ"ר לעומת 1,183 שקל למ"ר ברבעון המקביל - אך הוא אינו כולל את תקופת הסגר.ב
לצד זאת, הצליחה החברה להוריד את הוצאות המכירה והשיווק ב-12.5% לעומת תקופה מקבילה אשתקד, עקב סגירת חנויות האופנה וכלי הבית, וכתוצאה מפעולות התייעלות וחסכון שביצעה בתקופת הקורונה. הירידה בהוצאות קוזזה בעלייה בהוצאות השיווק של עדיקה בחו"ל, שמפעילה אתר סחר בארה"ב.
למרות הירידה בהכנסות וברווח הגולמי, רשמה הקבוצה שיפור בשורת הרווח התפעולי ל-15.7 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של 3.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. זאת בזכות הירידה בהוצאות המכירה והשיווק וסגירת החנויות שהביאה לחסכון בשכר הדירה ושכר העבודה.
ההקלות בשכר הדירה ועסקאות הגנת מט"ח קיצצו את הוצאות המימון של החברה ל-3.4 מיליון שקל ברבעון השלישי לעומת הוצאות מימון של 8.4 מיליון שקל ברבעון המקביל.