$
שווקי חו"ל

סינוורלד של משפחת גרידינגר במגעים להסדר חוב עם נושיה; שוקלת לסגור בתי קולנוע

הפייננשל טיימס מדווח על כך שאימפריית בתי הקולנוע צברה חובות של 6.2 מיליארד פאונד ושוקלת את המשך דרכה; מלבד עול הסגרים עקב הקורונה, קיים מחסור בלהיטים מאחר ובהוליווד דחו את הקרנת רוב הסרטים המדוברים; על כן, סינוורלד במגעים עם מלווים ובעלי נכסים לקראת אי עמידה פוטנציאלית בתשלומי ההלוואות שלה

שירות כלכליסט 14:5519.11.20
רשת בתי הקולנוע השניה בגודלה בעולם - סינוורלד (Cineworld), תחת בעלותה של משפחת גרידינגר, נמצאת במגעים להסדר חוב עם נושיה. במקביל, שוקלת הרשת לסגור באופן קבוע חלק מבתי הקולנוע שהיא מפעילה בבריטניה, על רקע הסגרים בשל הקורונה, לצד מחסור בלהיטים שמושכים צופים, כך לפי דיווח בפייננשל טיימס.  

 

סינוורלד, רשת בתי הקולנוע השנייה בגודלה בעולם, שבבעלותה רשת רגאל (עם 536 בתי קולנוע בארה"ב) ורשתות סינוורלד ופיקצ'רהאוס (להם 127 בתי קולנוע בבריטניה), מנהלת מגעים להסדר חוב (company voluntary arrangement) עם מלווים ובעלי נכסים, כך לפי הדיווח.

 

מוקי גרידינגר, מבעלי רשת בתי הקולנוע סינוורלד מוקי גרידינגר, מבעלי רשת בתי הקולנוע סינוורלד צילום: film.list

 

 

החברה אף שכרה בחודש שעבר את אליקס פרטנרס המתמחה בתהליכי ארגון מחדש לחברות מתקשות, על מנת שתנהל שיחות חירום עם הלווים, זאת לקראת אי עמידה פוטנציאלית בתשלומי ההלוואות שלה בחודש הבא. במקביל, החברה מנהלת מו"מ עם בעלי הנכסים מהם היא שוכרת, במטרה להוריד במחירי השכירות. החובות של החברה עומדים בשלב זה על 6.2 מיליארד פאונד, כך שהליך הסדר חוב עשוי לעזור לה להפחית חלק מהעלויות.

 

בתי הקולנוע של סינוורלד בבריטניה נאלצו להיסגר בין אפריל ויוני בשל הגבלות הקורונה. באוקטובר החליטה החברה לסגור שוב את כל בתי הקולנוע שהיא מפעילה בבריטניה ובארה"ב. זאת, לאחר שאולפני הסרטים בהוליווד דחו את ההקרנה של מרבית הסרטים המדוברים, בראשם הסרט הבא בסדרת ג'יימס בונד, שברשת קיוו שיעזרו להחזיר את הצופים לאולמות הקולנוע.

 

על פי הערכות בתעשייה, סינוורלד תשיג את ההנחה בשכירות, בעיקר מכיוון שלבעלי הנכסים אין יותר מדי אפשרויות במצב הנוכחי שעומדות בפניהם, במיוחד בהתחשב בגודל המבנים הנדרשים לאולמות הקולנוע.

 

יתרה מכך, לפני פרוץ המגפה, בסינוורלד אימצו אסטרטגיה של הרחבת האולמות והתקנת טכנולוגיה חדישה. "המדיניות של סינוורלד הייתה לשפץ את אולמות הקולנוע והלהרחיב אותם כדי ליצור את החוויה הטובה ביותר לצופים", אמר לעיתון תומאס רוז, מייסד חברת ייעוץ הנדל"ן פי-ת'רי. "רוב האולמות שלהם גדולים בכ-30% לעומת המתחרים. כך שקרוב לוודאי שגם המתחרים לא יוכלו להיכנס במקומם", הוסיף. 

x