הרווח הנקי של מליסרון צנח ב-40% בשל ההקלות לשוכרים בקניונים
החברה ויתרה על דמי שכירות בהיקף של 49 מיליון שקל בשל הקורונה וסיכמה את הרבעון השלישי עם רווח נקי של 78 מיליון שקל; המנכ"ל אופיר שריד: "רק פתיחת כל מרכזי המסחר תחת שמירה על מגבלות התו הסגול תמנע צפיפות והתקהלויות"
כשהמשק עמוק בתוך רבעון רביעי שעתיד להיות עגום במיוחד לענף הקניונים והמרכזים המסחריים, דיווחה היום (ב') מליסרון על התאוששות מסוימת ברבעון השלישי ביחס לרבעון השני, אך סימני התקופה עדיין ניכרים היטב בתוצאותיה.
- "פתיחת א'-ד' לא העלתה התחלואה; אפשר לפתוח בתי ספר, אבל לא קניונים"
- מליסרון דורשת לפתוח גם את הקניונים, ותומכת במעקב דיגיטלי אחרי המבקרים
- הפגיעה בבתי הקפה שילשה את ההפסד של קופיקס, אבל המכירות עלו
חברת הקניונים שבשליטת עופר השקעות של ליאורה עופר (55.54%) רשמה ברבעון השלישי נפילה של 40% ברווח הנקי שעמד על 78 מיליון שקל, זאת עקב הקלות שנתנה לשוכרים בקניונים בשל משבר הקורונה.
מליסרון ויתרה על דמי שכירות לשוכרים בקניונים בהיקף של 49 מיליון שקל, כאשר מתוך זה סכום של 21 מיליון שקל הוא ויתור שנוגע לתקופת הסגר השני שהתחילה פורמלית לפני כמעט חודשיים, ב-18 בספטמבר. דמי השכירות המתואמים (NOI) מנכסים זהים ירדו ב-19% והסתכמו ב-238 מיליון שקל. ואילו דמי השכירות המתואמים (NOI) הסתכמו ב-230 מיליון שקל וירדו בשיעור של 16% ביחס לרבעון השלישי אשתקד.
הירידה ב-NOI נובעת לפי החברה בחלקה מההקלות שניתנו לשוכרים בקניונים בשל הקורונה, כאשר מהן יש לקזז את רכישת חלק המיעוט בקניון רמת אביב בחודש דצמבר 2019. בעקבות הקיטון ב-NOI , הרווח התזרימי התפעולי (FFO) המייצג ברבעון ירד ב-21.7% ועמד על 141 מיליון שקל, בהשוואה ל-180 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
אחת מנקודות האור בדוחות החברה היא עלייה של 3.3% בפדיונות בתקופה שבה פעלו הקניונים בין התאריכים 7 במאי ו-18 בספטמבר ביחס לתקופה המקבילה. זאת בקיזוז העסקים שהיו סגורים בתקופה, כגון בתי קפה ומסעדות. שיעורי התפוסה בקניונים נותרו גבוהים מאוד – 98%, כמו כן מליסרון הצליחה להשכיר משרדים ולהעלות ב-2% את שיעור התפוסה ל-95% בתחום פעילות זה.
נקודות החוזקה הנוספות של מליסרון מגיעות בצד הפיננסי. החברה הצליחה להקטין במעט את שיעור המינוף שלה שירד בסוף הרבעון השלישי לכ-47.2% לעומת 47.5% ברבעון השני לשנת 2020. עד 2022 צפויה החברה לפרוע חוב בסך של כ-3.8 מיליארד שקל, הנושא ריבית אפקטיבית משוקללת העומדת על כ-3.11%. יחד עם זאת, השוק נותן לחברה אשראי ברמות ריבית זולות יותר של כ-1.18%, על בסיס מחיר אג"ח מליסרון, סדרה י"ט, כך שלא צפויה לחברה בעיה למחזר חובות.
מעבר זה, האמצעים הנזילים של החברה מסתכמים בכ-1.7 מיליארד שקל, והחוב הפיננסי של מליסרון ירד לכ-8.85 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-8.94 מיליארד שקל בסוף שנת 2019. עם פרוץ הקורונה גייסה החברה חוב בהיקף של מעל למיליארד שקל וארגנה מסגרות אשראי בהיקף כולל של 1.15 מיליארד שקל.
מנכ"ל מליסרון אופיר שריד ציין כי "מאחר שמעל ל-70% מהמסחר במדינה מתבצע בקניונים, והביקושים חזרו לשגרה, תהיה זו טעות לצופף את קהל הקונים לכמות מצומצמת ביותר של שטחי מסחר ובכך לסכן אותם. רק פתיחת כל מרכזי המסחר תחת שמירה על מגבלות התו הסגול תאפשר פיזור גדול יותר, תמנע צפיפות והתקהלויות ותשמור על בריאות הציבור".