$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

מאנדיי ממריאה להנפקה בשווי 4 מיליארד דולר

הסטארט־אפ הישראלי שפיתח תוכנה לניהול עבודה שיתופית בארגונים מקדם הנפקה בארה”ב לקראת מחצית 2021. החברה פנתה לבנקי השקעות בינלאומיים לקביעת פגישות בחודש הבא

גולן חזני 06:3128.10.20

הרבה עסקים וחברות נפגעו קשה ממשבר הקורונה, אבל חברות טכנולוגיה רבות נהנו מהמשבר ומפריחה לא צפויה במכירות.

 

אחת מהן היא הסטארט־אפ הישראלי מאנדיי (Monday.com), שמפתחת פלפורמה המסייעת לעובדים לעבוד מרחוק. ל”כלכליסט” נודע כי מאנדיי נערכת להנפקה בנאסד”ק במהלך המחצית הראשונה של 2021 לפי שווי של 3.5 עד 4 מיליארד דולר לפחות.

 

 

החברה פנתה לבנקי ההשקעות הבינלאומיים הגדולים לסדרה של פגישות במהלך נובמבר לקידום המהלך. ככל הידוע דירקטוריון החברה טרם קיבל החלטה סופית בנושא.

 

רק לפני חמישה חודשים, במאי, פרסמה סוכנות הידיעות בלומברג כי שווי מאנדיי זינק ל־2.7 מיליארד דולר, עלייה של 42% מאז סבב גיוס ההון האחרון של החברה ב־2019. השווי שפורסם במאי התבסס על מכירות של מניות שביצעו חלק מהמשקיעים הקיימים.

ערן זינמן ורועי מן, מייסדי מאנדיי. “אנחנו לא מאמינים בתפיסה של פיצול החברה. אנחנו וכל ההנהלה שלנו בישראל” ערן זינמן ורועי מן, מייסדי מאנדיי. “אנחנו לא מאמינים בתפיסה של פיצול החברה. אנחנו וכל ההנהלה שלנו בישראל” צילום: kit

 

ככל הידוע ההחלטה לקדם את ההנפקה התגבשה אחרי שהכנסות החברה זינקו ועלו על התחזיות בצורה ניכרת. החברה צפויה לרשום השנה הכנסות של יותר מ־200 מיליון דולר, ועל פי הודעתה ההכנסות יגיעו ל־250 מיליון דולר. זאת לאחר שסיימה את 2019 עם הכנסות של 120 מיליון דולר, לעומת 50 מיליון בלבד ב־2018. במקביל, החברה ממשיכה בגיוס עובדים, והגיעה להיקף של 600 מועסקים, כשבסוף השנה היא מתוכננת להגיע למעל 700 עובדים.

 

חברות טכנולוגיה ממריאות בבורסות

 

המוצרים של מאנדיי מיועדים בין היתר לארגונים שמחפשים דרכים לניהול עובדים שנאלצים לעבוד מהבית בשל הקורונה. ערן זינמן, ממייסדי החברה וסמנכ”ל הטכנולוגיה הראשי שלה, אמר באחת ההתבטאויות השנה כי השיבושים האחרונים שנגרמו בשל העבודה מרחוק הגדילו את החשיבות של מציאת כלים שיעזרו לעקוב אחר המשימות השונות ולהימנע מתקלות בתקשורת.

 

מאנדיי נוסדה ב־2012 על ידי ערן זינמן ורועי מן וגייסה במהלך השנים 234 מיליון דולר. מי שהובילה את סבב הגיוס ביולי שעבר היא קרן Sapphire Ventures. בסבב לקחו חלק גם המילטון ליין, קרן ION, וינטג’ ו־HarbourVest Partners. המשקיעים הצטרפו לאלה הקיימים, בהם הקרנות אינסייט, אנטרי קפיטל ו־Stripes Group. לחברה יש כ־100 אלף לקוחות בתשלום ב־180 מדינות. הגיוס האחרון של החברה היה בנומבר 2019 כשגייסה 150 מיליון דולר לפי שווי של 1.9 מיליארד דולר.

 

מאנדיי מציגה: זינוק מסחרר. השווי של מאנדיי, במיליארדי דולרים מאנדיי מציגה: זינוק מסחרר. השווי של מאנדיי, במיליארדי דולרים

 

מאנדיי, כאמור, איננה לבד. החברה הבולטת ביותר בנסדא”ק ששווייה המריא עם הקורונה היא כמובן זום. מאנדיי מצטרפת לחברות כמו זום, מפעילת תוכנת שיחות הווידיאו, שמאפשרת להיפגש גם כשאי אפשר - או במידה ומעדיפים שלא - להגיע למשרד. ההכנסות של זום במחצית הראשונה של השנה זינקו ב־170.3% ל־991.7 מיליון דולר והרווח שלה צמח פי 42.9 ל־212.8 מיליון דולר. שווי החברה בנאסד”ק הגיע ל־150 מיליארד דולר.

 

הפתרונות שמציעה מאנדיי התפתחו במהלך השנים ממערכת לניהול תקשורת בין חברי צוות, למערכת לניהול עבודה בארגונים, ומשם למערכת הפעלה לארגונים. המערכת של מאנדיי מאפשרת לנהל במקום אחד את כל היבטי העבודה, מתכנון אסטרטגי שנתי ועד לניהול המשימות השוטפות והעבודה מול לקוחות. הפלטפורמה של מאנדיי מתאימה לארגונים שונים בתחומים שונים, מפעלים, בתי מלון, כלי שייט ועוד. בין הלקוחות של החברה מצויות קוקה קולה, חברת התוכנה אדובי, וחברות כמו בי.בי.סי ואנ.בי.סי. משרדיה הראשיים מצויים בתל אביב ובניו יורק.

האיום על מאנדיי בא מענקיות הטכנולוגיה. גוגל, למשל, השיקה בספטמבר האחרון את Tables, כלי חדש לניהול פרויקטים ומשימות בארגון.

 

 

צוות מאנדי צוות מאנדי

 

למרות שהכלכלה הריאלית מצויה במשבר עצום בתקופת הקורונה הרי שהשווקים סוערים ושווי חברות בבורסות בעולם ממריא, בראשן חברות טכנולוגיה. חברות ישראליות כבר ניצלו השנה את הגאות והנפיקו בוול סטריט בשוויים דמיוניים. JFROG למשל הנפיקי לפי שווי של 4 מיליארד דולר בספטמבר, והשווי זינק כבר ל־7.4 מיליארד דולר. לפי הנתונים האלה עשויה מאנדיי להפתיע ולהנפיק בשווי גבוה בהרבה של 5 עד 6 מיליארד דולר.

 

”מלכתחילה לא רצינו למכור את החברה”

 

זה לא מקרה שהיוניקורן הגדול ביותר בהייטק הישראלי היום, של רועי מן וערן זינמן, המייסדים של מאנדיי מתפקד בלי לעזוב את מרכז תל אביב. “אנחנו לא מאמינים בתפיסה של פיצול החברה. רועי ואני מבלים המון זמן יחד, וגם כל ההנהלה שלנו פה. היום, יותר מתמיד, זה עובד טוב”, אמר זינמן בראיון ל”כלכליסט” באפריל השנה. “עכשיו במצב ההזוי הזה של עבודה מהבית, פתאום המקום הפיזי פחות משמעותי. אנחנו באים מראייה של מה שהכי נכון לחברה זה שכולם יראו את אותה תמונה, ושנהיה בתקשורת רציפה”.

 

מאנדיי מאנדיי

לדברי מן, “מלכתחילה כיוונו להקמת חברה גדולה שהמאסה העיקרית של עובדיה תהיה בארץ, ולא רצינו למכור אותה. בינתיים זה הניב בעיקר יתרונות. גם וויקס, שהיו הלקוח הראשון שלנו, בחרו להשאיר את החברה בארץ”.

 

הפלטפורמה של מאנדיי מאפשרת לצוותים לתכנן, לנהל ולעקוב אחרי כל המשימות והתהליכים שהם מנהלים, באמצעות ממשק פשוט ומזמין שמחביא בתוכו הרבה יכולות מורכבות. המערכת מציעה ללקוחותיה חנות אפליקציות עם שלל תבניות שמתאימות לארגונים שונים, והשנה החברה אף פיתחה את הפלטפורמה כך שכל אחד יכול לפתח על גביה אפליקציות ייעודיות משלו.

 

“בעבר, כל כלי העבודה הקיימים היו קשיחים מאוד ונועדו לפתור בעיה מסוימת”, הסביר זינמן. “הגישה היתה שהמשתמש הוא זה שצריך להסתגל אליהם. כשהבעיה נפתרה, הכלי הפך לא רלבנטי. מאנדיי עשתה דמוקרטיזציה לבניית תוכנה, כשכל לקוח בונה את מה שהוא זקוק לו”.

 

 

מנכ”ל גוגל סונדאר פיצ’אי. האיום על מאנדיי מגיע מענקיות הטכנולוגיה מנכ”ל גוגל סונדאר פיצ’אי. האיום על מאנדיי מגיע מענקיות הטכנולוגיה צילום: בלומברג

 

מן הוסיף כי “הפלטפורמה גמישה מאוד. היא מתאימה הן לחברה קטנה שעושה התקנת דלתות, והן לפס ייצור של מטוסים. למעשה, הדינמיות הזו היא זו שמאפשרת עכשיו לאנשים להרים אופרציות מהירות מאוד. אנחנו מקבלים הרבה פניות ממוסדות מחקר וממחוזות בארצות הברית ובעולם, שעושים בה שימוש לניהול משבר הקורונה”.

 

זינמן סיכם כי “לקוחות אמרו לנו שמאנדיי הופכת את העבודה מהבית לחלקה הרבה יותר”, אבל הוסיף שצורת העבודה החדשה עדיין לא התקבעה. “ככל שהמשבר יתארך, ימצאו דרכים יעילות יותר לתקשורת שצורכות פחות אנרגיה”.

x