$
בורסת ת"א

מגדל תשקיע עוד מיליארד שקל בקרן קופנהגן לאנרגיות מתחדשות

חברת הביטוח תגדיל ל-1.6 מיליארד שקל את השקעתה בקרן תשתיות האנרגיה השישית שמקימה זרוע ההשקעות של הקרן הדנית; גיא פישר, מנהל חטיבת ההשקעות במגדל ביטוח: "מעריכים שתקום קרן שביעית בעוד כשנתיים ונהיה גם בה, כנראה בנתח גדול יותר"

צלי גרינברג 19:1621.10.20
חברת הביטוח והגמל מגדל הודיעה היום (ד') כי השקיעה מיליארד שקל בקרן הדנית קופנהגן תשתיות (Copenhagen Infrastructure Partners IV), הנמצאת בימים אלו במהלך גיוס של 7-5.5 מיליארד יורו להשקעות באנרגיה מתחדשת.

 

מגדל ציינה בהודעתה כי השקעתה היא בין ההשקעות הגדולות בקרן השישית של החברה הנורדית, וכי לצידה השקיעו גם משקיעים מוסדיים דנים וגרמנים. עבור חברת הביטוח הישראלית מדובר בהשקעת המשך בקרן הדנית, המעמידה את סך השקעותיה בה על 1.6 מיליארד שקל, לאחר שב-2017 השקיעה 600 מיליון שקל בקרן קופנהגן 3, שגייסה אז כ-3.5 מיליארד יורו.

 

 

 

תחנת אנרגיית רוח של קרן קופנהגן תחנת אנרגיית רוח של קרן קופנהגן צילום: באדיבות קרן קופנהגן

 

Copenhagen Infrastructure Partners קמה ב-2012 כזרוע ההשקעה של קרן הפנסיה הדנית Pension Denmark, ומנהלת כיום כ-8 מיליארד יורו המתחלקים בין חמש קרנות פעילות. לאחר הגיוס הנוכחי תנהל עד 15 מיליארד יורו במסגרת שש הקרנות.

 

השקעות הקרן השישית מיועדות להקמת כ-15 פרויקטים בתחום האנרגיות המתחדשות באזור אירופה וצפון אמריקה, כאשר רובם מוגדרים ברמת סיכון נמוכה בשל אופי ההשקעות וניהול הקמת הפרוייקטים.

 

מגדל החלה להשקיע בקרן הדנית לאחר שגוף ההשקעות האלטרנטיביות של חברת הביטוח הישראלית הבחין בגיוס שהקרן מבצעת, במסגרת איתור אפשרויות השקעה שהגוף ביצע בקרנות גדולות שונות, הפועלות באזורים ושווקים שונים. סך השקעות חברת הביטוח והגמל בקרנות עומד על כ-20 מיליארד שקל.

 

גיא פישר, מנהל חטיבת ההשקעות במגדל ביטוח, אמר לכלכליסט כי "תחום האנרגיות המתחדשות חם כרגע, ויישאר עימנו גם לטווח הארוך, שכן יש צורך משמעותי בתשתיות האנרגיה המתחדשת, וזה ניכר ביעדים שהציבה לעצמה אירופה, כמו גם חלקים מצפון אמריקה.

 

"העולם מתקדם לכיוון האנרגטי המתחדש ואנו משתדלים להתיישר לאותו כיוון ולא לדדות מאחור. זה תחום עתיר דרישות מימון ונכון לנו להיות בו. קרן קופנהגן עצמה אינה קרן פיננסית רגילה, אלא בעלת אוריינטציה הנדסית, המאפשרת לה לאתר פרוייקטים מעניינים ולנהל הקמתם בצורה יעילה, המקנה יציבות לאופי ההשקעה.

 

"אנו מעריכים כי התשואה מההשקעה תעמוד בטווח של אחוז חד ספרתי גבוה עד לדו ספרתי נמוך, כשהקרן מכוונת להשגת תשואה שתעמוד בטווח של 11%-13%. קרן 3 שלהם, לדוגמה, בה כבר השקענו בעבר, מתכנסת ל-IRR של 13%. זו אמנם לא ההשקעה הכי גדולה שלנו, אבל כן בין הגדולות, וזו קרן שאנו רוצים להיות בה.

 

"אנו מעריכים שתקום קרן שביעית שתנסה לגייס בעוד כשנתיים ואם הכל יעבוד כמו שאנו מצפים אז אנו נהיה גם בה, כנראה בנתח גדול יותר. אנו עובדים על השקעות משמעותיות נוספות בקרנות דומות לתשתיות, שגם נותנות לנו ערך מוסף, בין היתר, בדמות נגישות לשווקים נוספים ואפשרויות פעילות עם הקרנות הגדולות".

 

מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים דיווחה בשבוע שעבר כי שלמה אליהו, בעל השליטה (68.46%) בחברה, התפטר מתפקידו כדירקטור בחברת הביטוח, אך יישאר כיו"ר חברת האם מגדל אחזקות. זאת בעקבות עיכוב מינוי מוטי רוזן כיו"ר מגדל במקום ניר גלעד על ידי משה ברקת, הממונה על שוק ההון, שדרש כי אליהו יתפטר מכהונתו בדירקטוריון של חברת הביטוח הפרטית, בה מחזיקה חברת האחזקות הציבורית, או מכהונתו בדירקטוריון של חברת האם.

 

מגדל אחזקות נסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 2.74 מיליארד שקל ומנהלת כ-305 מיליארד שקל.
x