קרונוס ביו של אריה בלדגרין גייסה בנאסד"ק 287 מיליון דולר
בלדגרין, שב-2017 מכר את קייט פארמה לגיליאד תמורת 11.9 מיליארד דולר, משמש כיו"ר קרונוס ביו המפתחת תרופות לסוגי סרטן שאינו מגיב לטיפול תרופתי קיים. לדבריו, "הקורונה הפנתה זרקור לביוטכנולוגיה, שמקבל כיום ביקושים כפי שקיבלו חברות ההייטק בעבר". בבכורה בניו יורק אתמול נסקה מניית החברה ב-42%
חברת קרונוס ביו (Kronos bio) האמריקנית, המפתחת תרופות לסוגי סרטן שאינו מגיב לטיפול תרופתי קיים, גייסה אתמול בערב (ו') 250 מיליון דולר בהנפקת מניות ראשונה (IPO) בבורסת נאסד"ק ארה"ב, לפי שווי של 1.33 מיליארד דולר. להם התווספו 37 מיליון דולר נוספים שניתנו כהתחייבות מהחתמים.
- חברת אלוג'ן של אריה בלדגרין גייסה 324 מיליון דולר בנאסד"ק
- מגע הזהב של אריה בלדגרין - תשואה של 460% ליורוג'ן בשנה
- האיש שמכר את קייט פארמה ב־12 מיליארד דולר: "הרגשתי שאני כבר לא נחוץ בטבע"
הגיוס בוצע לפי מחיר מניה של 19 דולר, הגבוה בכ-18% מהרף התחתון של טווח המחיר שהציבה החברה לגיוס, שעמד על 16-18 דולר למניה. עם תחילת המסחר אתמול נסקה המניה בכ-52%, וסיימה אותו בעלייה של כ-42% ובמחיר של 27.06 דולר.
קרונוס ביו ביקשה לגייס 175 מיליון דולר, הרחיבה את הגיוס לאחר שקיבלה ביקושי יתר של פי 18. עד להנפקה גייסה החברה כ-150 מיליון דולר, המעמידים בקופתה לאחר הגיוס כ-440 מיליון דולר.
פרופ' אריה בלדגרין, יו"ר קרונוס ביו, אמר ל"כלכליסט" כי "הקורונה הובילה את השוק להבנה כי תחום הביוטכנולוגיה אינו רק סיפורים ומעשיות, וכי אנו נמצאים בעידן בו אם מתמקדים בבעיה רפואית ומגייסים לה מומחים – פותרים אותה. התלבטנו רבות לגבי ההנפקה, אבל אי הוודאות הנובעת מהבחירות לנשיאות ארה"ב הקרבות, לצד הזרוקר שהפנתה הקורונה לתחום הביוטכנולוגיה, שמקבל כיום ביקושים בשוק ההון כפי שקיבלו בעבר חברות ההייטק, גרמו לנו להחליט על הנפקה כעת. אני לא זוכר ביקושים כאלה ב-25 שנה שאני בתחום. הביקושים לחברות שאנו מנפיקים, גבוהים משאנו מסוגלים לספק".
קרונוס ביו נוסדה לפני כשלוש שנים על ידי בלדגרין, המכהן כיו"ר יורוג'ן פארמה הישראלית ומי שחתום על אחד האקזיטים הבולטים בתעשיית הביוטכנולוגיה העולמית בדמות מכירת 'קייט פארמה' ב-2017 לענקית התרופות האמריקנית גיליאד סיינסז תמורת 11.9 מיליארד דולר.
"לפני כ-3 שנים גילינו את הטכנולוגיה באוניברסיטת MIT האמריקנית" הוסיף בלדגרין "והתחרינו עליה עם נוברטיס. כשמכרנו את קייט ושאלו אותי מה הדבר הבא אז עניתי לגבי 2 חברות: אלוג'ן פארמה שהונפקה לפני כשנתיים בנאסד"ק ונסחרת כיום בשווי של כ-5.8 מיליארד דולר; וקרונוס, שהונפקה אתמול".
במהלך מכירת קייט פארמה הכיר בלדגרין את ד"ר נוברט ביסהופברגר (Dr. Norbert W. Bischofberger), שכיהן אז כסגן הנשיא והמדען הראשי של גיליאד, וגייס אותו לשמש כמנכ"ל קרונוס ביו.
מחזיקי המניות העיקריים ב'קרונוס ביו' הם חברות ההשקעות Two River capital ו-Vida ventures, שיחד עם משפחת בלדגרין מחזיקים בכשליש מהמניות; ביסהופברגר המנכ"ל מחזיק בכ-10% ממניות החברה חלף שכר; הקרנות 'אומגה' ו'נקסט טק' מחזיקות כל אחת בכ-10% מהמניות; ומשקיע הביוטק ג'ון מרטין, לשעבר יו"ר גיליאד, המחזיק בכ-4% מהמניות.
קרונוס ביו מעסיקה 50 עובדים בארה"ב, מהם 20% בתחומי הקליניקה הפועלים בסן פרנסיסקו והשאר עובדי פיתוח הפועלים מבוסטון, לצד 50 כימאים מהודו וסין שעבדו עם ביסהופברגר בתפקידו השונים בגיליאד.
"קרונוס היא חברה עם פוטנציאל להפוך לענקית בשווי מאות מיליארדי דולרים" הוסיף עוד בלדגרין "ואני מייחס את הביקוש לה גם לניסיון שאני ושותפיי מביאים עימנו, ובהם 5 תרופות שנמצאות כבר בשוק במסגרת החברות שהונפקו על ידנו בעבר. חשוב לי לבנות חברה של מיליארדים, עם ערך, שתספק מוצרים לשוק. בסוף זו המטרה עליה אני מסתכל".