$
בורסת ת"א

אקסלנס ובעלי מניות פרטיים נגד מימון: התנגדו לשכרו בפוליגון

החברה ביקשה להעניק ליו"ר קובי מימון שכר של 10,000 שקל בחודש, אך הוא לא אושר בשל התנגדות בית ההשקעות ובעלי מניות פרטיים. באקסלנס לא הגיבו לשאלה מדוע התנגדו לשכר. מימון התפטר בתגובה. המנכ"ל: "התנהלות המתנגדים מעוררת שאלות"

חזי שטרנליכט 07:5406.10.20

מאבקים בחברת הנדל"ן המניב: חודשים מעטים לאחר שהפך לבעל שליטה בחברת פוליגון נדל"ן, ולאחר שהעביר את השליטה בה לילדיו באמצעות נאמנות, הודיע קובי מימון כי הוא מתפטר מתפקידו כיו"ר החברה וכדירקטור.

 

זאת, על רקע החלטת הגופים המוסדיים ובעיקר בעלי המניות הפרטיים והאנונימיים, שלא לאשר את תנאי שכרו. בשבוע שעבר התקיימה אסיפת בעלי מניות של החברה ב'זום' ולאחריה הם הצביעו נגד אישור תנאי גמול שכר של 10,000 שקל בחודש למימון כיו"ר החברה ונגד הענקת כתב שיפוי. כמו כן הצביעו המוסדיים נגד מתן שיפוי לבנו ניר, המכהן כדירקטור.

 

 

קובי מימון קובי מימון צילום: אוראל כהן

 

קרנות הנאמנות קסם, שהתנגדו לתנאי השכר, לא סיפקו אתמול לפניית "כלכליסט" הסבר רשמי להתנגדותם לתנאי השכר. גוף השקעות נוסף שהצביע נגד הוא חברת ניהול ההשקעות ליאור מזור ניהול והשקעות. מהמוסדיים מי שהצביעו בעד תנאי השכר והשיפוי היו קרנות הנאמנות של חברת הביטוח איילון, חברת הגמל של ילין לפידות, חברת ניהול הקרנות תכלית של מיטב דש וחברת הכשרה ביטוח. יצוין כי פורסם שחברת הגמל של מיטב הצביעה נגד, אך בבית ההשקעות ציינו כי מדובר בטעות וכי לגמל אין החזקות בפוליגון והנושא בבדיקה.

 

לפי דברי מנכ"ל פוליגון, ניר שוחט, נראה דווקא כי היו אלה בעלי המניות הפרטיים שסיכלו את תנאי שכרו של מימון. מנכ"ל החברה ציין כי "החברה מצרה על התפטרותו של מר מימון מתפקידיו בחברה, לאחר שהוביל את החברה בשנים האחרונים כיו"ר דירקטוריון להשאת תשואה מצטברת נאה לבעלי מניותיה ולפיתוח הנכס העיקרי של החברה".

 

עוד ציין שוחט כי "על מנת להעמיד דברים על דיוקם, מרבית הגופים המוסדיים (כ־60%) שהשתתפו בהצבעה על הנושא האמור הצביעו בעד אישור התגמול וההחלטה לא עברה דווקא בשל הצבעתם של בעלי מניות פרטיים מן המיעוט. זוהי אותה קבוצה אשר סיכלה מינוי דח"צים וגרמה בשל כך לקשיים מהותיים לחברה, גם כאשר אותם דח"צים הוצעו על ידי צדדים שלישיים. התנהלות, אשר לכל הפחות מעוררת שאלות לגבי האינטרסים של אותה קבוצת בעלי מניות".

 

גורם בשוק ההון שביקש שלא לדבר באופן גלוי אמר אתמול ל"כלכליסט", "ההצבעה נגד התנאים נעשה משום שההצעה שהוצעה אינה משרתת את האינטרס של בעלי המניות". מימון מכהן בתפקיד יו"ר חברת פוליגון מאז הקמתה בסוף שנות ה־90'. עד למרץ השנה שלט בחברת פוליגון שותפו העסקי של מימון, גיל הוד.

 

במרץ ניצל מימון את מחיר השפל במניית פוליגון והגיע להחזקה של 45.6% בחברה. בתחילת יולי, הוא העביר את השליטה לשותפות מגיברלטר בשם דה גייט סטלמנט. שותפות זו מוחזקת על ידי שלושת בניו, שולטת בחברה ומחזיקה ב־52.2% מהון המניות שלה.

 

x